Nyheder Udland 2018

Engelsk Springer Spaniel Championship 2018

(Tirsdag 06.02.18) Lad mig straks beklage, at jeg her i 2018 ikke har været så hurtigt til at opdatere denne hjemmeside, som jeg plejer. Derfor bringer vi først nu resultatet af Engelsk Springer Spaniels Championship afholdt den 15.-16.-17. januar på Queensberry Estate i Skotland. Springer Championship i England er efterhånden et kæmpe arrangement med mere end 60 kvalificerede hunde. Dette stiller ikke kun store krav til terrænet hvad angår størrelse og fuglemængde, men så sandelig også til dommerne. Efter 3 dages hård kamp viste det sig, at Irlænderne fik enorm succes, idet både nr. 1 og 2 var irlandske hunde, og ikke nok med det, de var samtidig kuldsøskende, opdrættet på den meget anerkendte Kennel Hollydrive, som 1. vinderen Mick Walsh er manden bag. Resultatet blev:
1. vinder: FTCh Hollydrive Sally, ejet og ført af Mick Walsh (se billede)
2. vinder: Hollydrive Abbey, ejet og ført af Dess Donnelly
3. vinder: FTCh Chinachgook Dawn Run of Dawsonlee, ejet og ført af Simon Dixon
4. vinder: FTCh Syncerus Sinbad, ejet og ført af Geoff Devine-Jones
Herudover blev der givet hele 21 bestået.

Engelsk Cocker Spaniel Championship 2018

(mandag 15.01.18) Endnu engang, den 8. og 9. januar 2018, havde jeg den meget store fornøjelse, selv at overvære Engelsk Cocker Championship fra 1. række. Den engelske dronning inviterer hvert 5. år Cockerne til at komme og afholde deres championship på hendes jagtslot, Sandringham, som er beliggende i Norfolk i det sydøstlige England.  Det var 5. gang jeg var på Sandringham, (første gang tilbage i 1987) og stedet er legendarisk i jagthundesammenhæng, og det er helt specielt, når så dronningen selv deltager, på trods af sine 91 år. Nøjagtig som de 4 gange tidligere jeg har været på Sandringham, var hun også med i år. Hun gik med rundt i ca. 1 timer begge dage, ligesom hun forestod præmieoverrækkelsen. Hendes tilstedeværelse er med til at gøre oplevelsen helt unik, og især i disse terrortider, er det meget specielt at se hende gå rundt mellem alle tilskuerne. Helt afslappet og smilende i helt almindeligt jagttøj “What a Lady”.
Terrænet hundene skulle arbejde i var helt fantastisk, bregnebund i skov. Vildtmængden var ikke så stor som tidligere set på Sandringham, men positivt når hundene skal arbejde for at få fugl. Til negativsiden var skydningen – som må henføres til at blive kaldt elendig, og det var lidt pinligt, når hele 8 skytter brugte hver 2 skud, hvorefter fuglen uskadt fløj videre. Dommerpræstationen var fremragende og helt i top og hundene fulgte trop med super præstationer. Helt fortjent vandt en helt ny fører og hund – den sorte tæve Abiann Flawless (se billede) ført af Jamie Smith.2. vinder blev FTCh Heolybwlch Denman, ført af Gareth Davies. 3. vinder FTCh Spiriteddawn Mystic, ført af Andy Waterhouse. 4. vinder og guns choice Windwithe Solitaire of Strigidae, ført af Sam Thatcher. Der blev endvidere givet 9 bestået. Jeg vil bringe en større artikel i FT Spaniel & Jægers marts nr.