Nyheder Udland 2018

Whiznic Westlyn of Moonreed

(torsdag 23.08.18) Som det kan læses andet sted på denne hjemmeside, har vi bestilt en ny Springerhan i England til afløsning for Countryways Conor af Fuglevig. Når vi her på Kennel Fuglevig, leder efter en ny avlshan, har vi gennem lang tid virkelig undersøgt markedet og gennemset et utal af stamtavle. Vi ønsker en hanhund som ikke har præcist samme stamtavle som alle de mest populære og samtidig skal hanhunden selvfølgelig passe til vor tævelinie (hvor vi er nået til 6. generation) og det gjorde ikke noget om der også var en ny linie i stamtavlen. Vi fandt den tæve som vi gerne ville have skulle være mor og jeg bestilte faktisk hvalpen allerede i foråret 2017, men fik at vide, at tæven ikke skulle have hvalpe før 2018. Nu er tæven parret for ca. 1 måned siden, så om ca. 1 måned fødes vor nye hanhund. Efter det store arbejde med at finde forældredyrene til vor nye avlshan, er det altid dejligt at få bekræftet, at man ikke har skudt helt ved siden af. Samme tæve har tidligere har 2 kuld hvalpe og fra disse 2 kuld er 2 hunde blevet ført på markprøve. Begge har deltaget 1 gang i en åben klasse, og begge har fået 1. vinder tilbage i januar måned 2018. Den ene af disse 2 hedder Whiznic Westlyn of Moonreed – en tæve som ejes, trænes og føres af en af de mest succesrige i England, nemlig Mark Light. Mark Light er manden bag det meget kendte kennelnavn “Moonreed” og tilbage i 1990’erne førte Mark en tæve, som dengang blev betegnet som den bedste markprøvehund i England. Tæven hed Tawnyhill Amy og hun vandt et nærmest utal af markprøver, og blev samtidig mor til Championshipvinder FTCh Moonreed Amy, som igen blev mor til alle Craighaar Springerne. Mark har netop lagt en video ind på Facebook hvor han træner Whiznic Westlyn of Moonreed. Her udtaler Mark samtidig, at Westlyn er en af de bedste tæver han nogensinde har ejet og ført. Når dette udtales af Mark, siger det ikke så lidt, og det gør samtidig spændingen endnu større på, hvordan vor han bliver. Afstamningen fejler i hvert fald ikke noget. På billedet ses Westlyn og Mark, på den prøve i januar hvor de blev 1. vinder.

Engelsk Springer Spaniel Championship 2018

(Tirsdag 06.02.18) Lad mig straks beklage, at jeg her i 2018 ikke har været så hurtigt til at opdatere denne hjemmeside, som jeg plejer. Derfor bringer vi først nu resultatet af Engelsk Springer Spaniels Championship afholdt den 15.-16.-17. januar på Queensberry Estate i Skotland. Springer Championship i England er efterhånden et kæmpe arrangement med mere end 60 kvalificerede hunde. Dette stiller ikke kun store krav til terrænet hvad angår størrelse og fuglemængde, men så sandelig også til dommerne. Efter 3 dages hård kamp viste det sig, at Irlænderne fik enorm succes, idet både nr. 1 og 2 var irlandske hunde, og ikke nok med det, de var samtidig kuldsøskende, opdrættet på den meget anerkendte Kennel Hollydrive, som 1. vinderen Mick Walsh er manden bag. Resultatet blev:
1. vinder: FTCh Hollydrive Sally, ejet og ført af Mick Walsh (se billede)
2. vinder: Hollydrive Abbey, ejet og ført af Dess Donnelly
3. vinder: FTCh Chinachgook Dawn Run of Dawsonlee, ejet og ført af Simon Dixon
4. vinder: FTCh Syncerus Sinbad, ejet og ført af Geoff Devine-Jones
Herudover blev der givet hele 21 bestået.

Engelsk Cocker Spaniel Championship 2018

(mandag 15.01.18) Endnu engang, den 8. og 9. januar 2018, havde jeg den meget store fornøjelse, selv at overvære Engelsk Cocker Championship fra 1. række. Den engelske dronning inviterer hvert 5. år Cockerne til at komme og afholde deres championship på hendes jagtslot, Sandringham, som er beliggende i Norfolk i det sydøstlige England.  Det var 5. gang jeg var på Sandringham, (første gang tilbage i 1987) og stedet er legendarisk i jagthundesammenhæng, og det er helt specielt, når så dronningen selv deltager, på trods af sine 91 år. Nøjagtig som de 4 gange tidligere jeg har været på Sandringham, var hun også med i år. Hun gik med rundt i ca. 1 timer begge dage, ligesom hun forestod præmieoverrækkelsen. Hendes tilstedeværelse er med til at gøre oplevelsen helt unik, og især i disse terrortider, er det meget specielt at se hende gå rundt mellem alle tilskuerne. Helt afslappet og smilende i helt almindeligt jagttøj “What a Lady”.
Terrænet hundene skulle arbejde i var helt fantastisk, bregnebund i skov. Vildtmængden var ikke så stor som tidligere set på Sandringham, men positivt når hundene skal arbejde for at få fugl. Til negativsiden var skydningen – som må henføres til at blive kaldt elendig, og det var lidt pinligt, når hele 8 skytter brugte hver 2 skud, hvorefter fuglen uskadt fløj videre. Dommerpræstationen var fremragende og helt i top og hundene fulgte trop med super præstationer. Helt fortjent vandt en helt ny fører og hund – den sorte tæve Abiann Flawless (se billede) ført af Jamie Smith.2. vinder blev FTCh Heolybwlch Denman, ført af Gareth Davies. 3. vinder FTCh Spiriteddawn Mystic, ført af Andy Waterhouse. 4. vinder og guns choice Windwithe Solitaire of Strigidae, ført af Sam Thatcher. Der blev endvidere givet 9 bestået. Jeg vil bringe en større artikel i FT Spaniel & Jægers marts nr.