Fuglevig Keen

 

Keen er en sort/hvid tæve og er 4. generation af vor egen tævelinie, og hun er født den 20.09.11. Keen’s forældre er Fuglevig Brush (mor) og Fuglevig Vodka (far). Det var faktisk allerede planen, at vi ville beholde en hvalp efter disse forældre i 2010, men i dette kuld kom der desværre ingen sort/hvid tæve (kun brun/hvide tæver), hvorfor vi måtte vente til her i 2011, idet vi virkelig ønsker, at beholde den sort/hvide farve i vor tævelinie. Keen er direkte linieavl på vore 2 stamhunde Lycik Amy af Fuglevig og Robinsmoor Lane af Fuglevig, og på den baggrund er det klart, at vi har meget store forventninger til hende, både jagt-/markprøvemæssigt, men så sandelig også som fremtidig avlstæve til at videreføre vor tævelinie, som vi er utroligt glade for.
fasanapport oktNu er det jo nemt at blive beskyldt for “kennelblindhed”, men vi synes, at Keen er noget af det kønneste man kan forestille sig. Selv om hun i skrivende stund kun er 4 mdr. gammel er hun allerede utrolig velskabt og harmonisk, meget velbygget med kraftige lemmer som bære en stærk krop, og så har hun det skønneste udtryk man kan forestille sig. Hun er samtidig fuld af liv og gåpåmod og har allerede et rigtigt godt bevægelsessystem. Jeg glæder mig rigtig meget til, at påbegynde træningen af hende her i løbet af foråret, og om alt går vel, er det planen, at hun vil blive ført på markprøver i 2013, og måske vil hun allerede i jagtsæsonen 2012, få lov til at “snuse” lidt til sin fremtidige hovedbeskæftigelse. Efterhånden som tiden går, vil vi selvfølgelig opdatere denne side om Keen’s fremtidige udvikling.

Egebjerggård okt 2013Keen har her i 2012 virkelig udviklet sig godt, og rent eksteriørmæssigt vil jeg betegne hende, som en meget smuk tæve med et rigtigt lækkert bevægelsesmønster og selv om hun endnu ikke er færdigudviklet kan hun allerede nu betegnes som en meget stram og virkelig lækker type tæve.
Det var fra starten meningen, at jeg skulle træne Keen, men udviklingen omkring vor Cockertæve (Tiptopjack Harmony af Fuglevig – kaldet Winnie – læs på hendes side) har betydet, at Helle har overtaget træningen og føringen af Keen, og disse 2 har allerede nu knyttet rigtig tætte bånd, hvor Keen ikke sanser andre, når Helle er til stede. Helle har p.t. trænet Keen stille og roligt, og det meste af tiden er brugt på, at tage Keen med rundt til forskellige arrangementer for at gøre hende helt tryg ved mange mennesker, mange fremmede hunde og mange forskellige lyde og oplevelser. Keen bliver først 1 år gammel  her den 20. september, men fortsætter hendes positive udvikling som hidtil, vil hun allerede i slutningen af kommende jagtsæson, prøve at smage lidt på jagten glæder og det er så den videre plan, at Keen skal føres på markprøver i 2013, som afløser til Helle’s øjesten Lowflyer Indy af Fuglevig (læs mere på hans side).

Det går rigtig godt med Keen. Helle og hende træner ivrigt, og her i foråret 2013, tegner hun til at blive en kanonhund. Hun har et par enkelte gange i efteråret 2012, været med ude og drive fasaner ind, og jeg skal love for, at hun er en dame der går til vaflerne. Hvad vi også kunne forvente, er hun utrolig hårdtgående med en meget smart, lav og aggressiv stil, og hun arbejder med samme fart og stil uanset om hun går i de hårdeste brombær eller hun jager på en brakmark. Da Keen anlæg for at jage er så tydelige, har vi valgt ikke at tage hende yderligere med på jagt, men i stedet satse på, at træne hende helt færdig, før vi lukker yderligere op for “gashåndtaget”. Det er helt klart planen, at Helle vil føre Keen på markprøver til efteråret, og det bliver rigtig spændende at følge hendes yderligere udvikling. Lige nu ser det endda meget – meget lovende ud.
Bognæs 02.12Keen debuterede på markprøve åben klasse den 3. december 2013 på Bognæs, og det gik heldigvis som vi havde drømt om. Selv om terrænet på Bognæs ikke er Keens favoritterræn (hun er bedst i hårdt terræn), viste hun alligevel sit kæmpetalent, og på hendes debutprøve opnåede hun en 3. vinder, hvilket betyder, at hun, efter kun deltagelse på en prøve, er kvalificeret til deltagelse i vinderklassen. Da Keen endnu er ung (blev 2 år i september) vil hun ikke blive ført mere på markprøve i år, men vil selvfølgelig debutere i vinderklassen i sæsonen 2014. Keen vil ligeledes få sit først kuld hvalpe i foråret/sommeren 2014.
Du kan downloade Keen’s stamtavle her: Keen stamtavle

 

jager jan. 2014