Labradors

Min første Labrador, Schelenborg Ludi (til venstre på billedet), købte jeg i september 1979. Den næste Labrador, Rønningesøgårds Fimbul (til højre på billedet) i 1981. Begge disse var hanhunde var af den såkaldte udstillingstype, og med disse 2 blev jeg fast apportør på flere fynske godser, bl.a. Brahetrolleborg Gods og på Fænø.
Dette var i begyndelsen af 1980’erne (billedet er fra Brahetrolleborg 1981 på en af de første opsamlinger jeg var på), og især på Fænø oplevede jeg for første gang de såkaldte “Formel 1” Labradors, altså Labradors af ren engelsk jagtafstamning. De første eksemplarer var kommet til Danmark sidst i 1970’erne. Jeg blev straks dybt fascineret af disse fremragende jagtmaskiner, der arbejde med en fart og stil, som, på daværende tidspunkt, var ukendt i Danmark. Jeg indså meget hurtigt, at skulle jeg videre med Labradors, måtte jeg skifte over til denne type Labradors, og det betød, at jeg i 1985 købte tæven, Sparkfield Dee Dee.

Sparkfield Dee DeeDee Dee var en fremragende tæve, og en fantastisk vildtfinder, og det var selvfølgelig planen, at hun skulle være stammoderen til mit Fuglevig opdræt. Desværre vidste det sig, at Dee Dee var bærer af sygdommen muskelsvind (myotapi), hvorfor jeg valgte at udelukke hende fra avlen, på trods af hendes super egenskaber, og på trods af hun faktisk havde en af de mest attraktive stamtavler, man kunne forestille sig.

Ernevale Neath af FuglevigJeg måtte derfor starte helt forfra, og i 1992, fandt jeg, den fra Irland importerede tæve, Ernevale Neath af Fuglevig – dagligt kaldet Nadie (se mere under hendes side), og hun blev herefter stammor på Kennel Fuglevig. Efter Nadie har jeg beholdt tæverne Fuglevig Brush og Fuglevig Kelly. Herfra har jeg avlet videre på Kelly, og hun er mor til 2 andre af mine nulevende Labradors, nemlig Fuglevig Andy og Fuglevig Coffee.

Foruden mine 2 første Labradors har jeg selvfølgelig også ejet andre hanhunde, og de er i nævnte rækkefølge: Kali Kama Jason, Glenbriar Sean, Beechbrook Sydney af Fuglevig, Fuglevig Dandy og Fuglevig Andy.

Du vil kunne læse mere om hver enkelt hund, ved at klikke ind på deres side.