Fuglevig Tweed

Tweed 14 mdr.Tweed er af eget opdræt og blev født den 20.07.15. Vi har importeret begge Tweeds forældre fra en af Englands absolut førende Cocker kenneler.
Tweed er lidt unik, idet han er fra 3. kuld efter Nick og Winnie, og han er den hidtil eneste røde hvalp efter disse 2 forældre.
Alene Tweeds unikke stamtavle gør, at vi har meget store forventninger til ham i fremtiden og kommer han til at holde, hvad hans stamtavle lover, vil han komme til at indgå i avlen af vore fremtidige FT Cocker avl.
Tweed er blevet 7 måneder gammel og jeg er begyndt træningen af ham. Det er utroligt som han ligner sin far (Nick), ikke kun i udseende men også i væremåde. Han bliver helt sikkert en ny “Mr. Cool”, som jeg altid har kaldt Nick. Det er samtidig rigtig meget gang i Tweed og han er ikke bange for nogen som helst, men tager alt nyt i stiv arm. Han er samtidig fuldstændig apporteringsgal (forstået positivt) og jeg glæder mig rigtig meget til fortsættelsen.

I skrivende stund er Tweed nu næsten 10 mdr. og han udvikler sig stadig i en meget positiv retning. Han er enorm speedy og hurtig og dette kombineret med et fantastisk tænd og sluk temperament gør ham virkelig til en meget stor fornøjelse at træne. Det ene øjeblik kan han eksplodere, når man sender ham, for det næste øjeblik, at sidde fuldstændig stille og roligt og se på andre hunde arbejde. I mine øjne tegner han virkelig til at blive en tophund, og hans træning vil selvfølgelig fortsætte med håbet om, han kan prøve at komme lidt med på jagt sidst på året.

2016
Tweed første jagtsæson, startede lidt mærkeligt, idet han fik et problem jeg slet ikke havde forventet. De første gange han fik kontakt med færten af fasan sprang han nærmest tilbage og turde ikke gå på. Problemet blev dog løst ved, at jeg gang på gang satte ham for fugl, og til sidst fandt han ud af, hvad jeg krævede af ham, og han begyndte virkelig at gå på, hvor han udspillede hele sit kæmpe talent efterhånden som sæsonen skred frem. Tweed er en fremragende vildtfinder og super apportør, som altid vil arbejde uanset forhold og samtidig har han den ro og det overblik der gør, at han evner at holde kontakt til mig. I løbet af sæsonen er der blevet skudt en del fasaner over ham, og han har endnu aldrig knaldapporteret eller gået af hånd i søget. Da vi nåede frem til december måned, var jeg så tilfreds med ham, at jeg tilmeldte ham en åben klasse markprøve, da han kun var 17 mdr. gammel, hvilket er første gang jeg nogensinde har gjort i mine 30 år på markprøver. Prøven foregik på Ormstrup Gods i Midtjylland. Et fremragende terræn, men i december måned er der selvfølgelig ikke så meget bunddække tilbage, og det betød fasanerne løb fremad i stedet for at trykke. Dette problem havde Tweed ikke prøvet før, og det betød, at han for første gang nogensinde, begyndte at trække fremad, for at få fat i fasanerne. Jeg valgte selv at trække ham inden dommeren skred ind. På prøven udgik faktisk samtlige deltagende hunde. Jeg fik trænet dette problem væk, og meldte Tweed igen til sæsonens sidste åben klasse markprøve, som foregik den 18. januar på Gavnø Gods på Sjælland. På prøven gik Tweed fremragende, og især hans 2. slip, var helt i top. Han endte derfor som 4. vinder (se billede), og prøvens 3. bedste hund, idet der ikke blev udnævnt nogen 1. vinder. Tweed var yngste deltager og blev altså kvalificeret til vinderklassen på markprøver kun 18 måneder gammel – et meget tilfredsstillende resultat, og jeg ser nu frem til at føre ham på vinderklasser i 2017 sæsonen, og jeg vil samtidig ikke lægge skjul på, at jeg har meget store forventninger til ham.

2017
At andre også har fået øjnene op for Tweed og hans talenter, blev bevist af, at Tweed havde sin første tæve til parring i februar måned, og det bliver rigtig spændende at se hans første hvalpe. Jeg har jo selv planer om, at han skal parre Star i starten af 2018, og har selvfølgelig store forventninger til ham, også som avlshan.
Efterhånden som Tweed bliver ældre, vil du kunne læse mere om ham på denne side. Indtil da kan du orientere dig om hans fremragende stamtavle her: Tweed stamtavle

Tweed jager 9,5 mdr. b Tweed jager 9,5 mdr. d Tweed jager 9,5 mdr. e Tweed jager 9,5 mdr. a