Nyheder Danmark 2020

Uma og Sam har parret første gang

(mandag 02.03.2020) I dag er Uma blevet parret første gang med Sam. Da det er første gang for både Uma og Sam skulle der nogle forsøg til før det lykkedes, men herefter gik alt optimalt. Uma vil blive parret yderligere de kommende dage. Om alt går vel betyder det vi kan forvente hvalpe omkring 1. maj, og om det holder stik, vil hvalpene være 8 uger og afhentningsklare omkring 26. juni. Du kan læse mere under “Hvalpe/til salg”.

Uma er endelig gået i løbetid

 

 

 

 

 

 


(søndag 22.02.20)
Vi har gennem hele januar og februar gået og ventet på, at vor lille superstjerne FTW Fuglevig Uma (billede til venstre), skulle gå i løbetid, og det er så endelig sket nu. Jeg opdagede det i går lørdag, men farven på hendes udfløj hentyder til hun har været løbsk nogle dage. Vi forventer Uma skal parres omkring næste weekend, og her vil hun blive parret med vor engelske import Whiznic Samboo af Fuglevig (Sam – billede til højre). Kuldet vil være første gang for både Uma og Sam og vi har meget store forventninger til dette kuld, idet Sam jo netop er importeret her til Danmark, fordi han rent stamtavlemæssigt passer perfekt til Uma. Vi vil selvfølgelig oplyse yderligere så snart Uma er parret, hvorefter vi kan sætte mere nøjagtig dato på fødsel m.v. – så hold øje med denne hjemmeside.

Star er meget beklageligt gået tom

(fredag 03.01.20) Under “Nyheder Danmark 2019” har vi tidligere meddelt at vor super Cocker tæve Maesydderwen Seren of Tembokali (Star) var blevet parret med vor egen tophan Fuglevig Tweed, og at vi forventede hvalpe omkring 2. januar 2020. Vi fik endda undervejs Star ultralydsscannet, hvor man var sikker på hun var med hvalpe, men vi synes selv at udviklingen omkring hendes volumen udeblev, og efterhånden tvivlede vi selv mere og mere på, at hun var med hvalpe. Vi havde sat Stars fødsel til i går, men da det var meget tydeligt, at Star i hvert fald ikke havde tænk sig at føde i går, så aftalte jeg med min dyrlæge, at vi ville røntgenfotografere hende her til morgen. Som sagt så gjort, Star blev røntgenfotograferet og resultatet var klart, hun var tom, til dette, som skulle have været hendes seneste kuld. Det er virkelig ærgerligt, fordi vi selv skulle have beholdt en tæve ligesom vi meget beklageligt, har måttet skuffe flere, som havde reserveret hvalp fra kuldet. Vi havde endda sikret os ekstra, fordi vi havde ladet Star herpes vaccinere, for at undgå overraskelser. Det er meget svært at spå om, hvad der er sket, en teori er selvfølgelig, at Stars tidligere flåtoverførte sygdom, med hendes immunforsvar, kan være vendt tilbage, og frastødt de små fostre, uden vi har haft mulighed for at bemærke noget, men alt er jo kun spekulationer. Vi har heldigvis fat i Starts linier i vor kennel, idet vi har en datter efter Star – Fuglevig Wilma (Puppy). Efter Puppy har vi så igen beholdt Fuglevig Gwen, så ulykken med dette kuld, har ikke ødelagt vores avlslinie med Star som stammoder.