Fuglevig Joy

“Joy” har indtil nu levet op til hendes navn, for hun er virkelig en behagelig tæve i hverdagen, hvor hun skaber glæde og er utrolig nem at have med at gøre. Joy ligner på rigtig mange områder hendes mor, Fuglevig Coffee, men Joy har dog et lidt blødere temperament og er en anelse højere. Ellers virke hun gennemgående sund med lækre bevægelser samtidig med hun har et yderst behagesygt temperament.
Hvis der, indtil nu har været et problem med Joy, så er det, at hun næsten er umulig at fotografere, og det er også grunden til, at det har været småt med nye billeder af hende på denne side. Jeg har dog nu fået taget nogle enkelte, selv om de ikke er optimale.
Hun er 4. generation af vor egen tævelinie, startende med hendes oldemor, Ernevale Neath af Fuglevig, hendes mormor, Fuglevig Kelly og hendes mor, Fuglevig Coffee. Det er selvfølgelig planen, at Joy skal fastholde og videreføre vor Labrador tævelinie, hvis alt går vel.
Joy er ung endnu, født den 29.12.10, og det er mit mål, at hun, rent træningsmæssigt, skal gøres klar til jagtsæsonen 2012. Hvis hun ellers er i orden rent sundhedsmæssigt, er den videre plan så, at hun, måske i 2013, skal have et kuld hvalpe, hvor vi så kommer til 5. generation af vor tævelinie.
Joy har den 29.03.12 været hos dyrlægen for at blive røntgenfotograferet på hofter og albuer, og alt så heldigvis helt perfekt ud, og vi afventer nu hendes endelige status fra DJR’s officielle bedømmer af HD og albuer.
Jeg har det altid sådan med mine Labradors, at jeg ikke lægger den store træning i dem, før jeg har konstateret, at de er helt i orden rent sundhedsmæssigt, og da dette nu er konstateret, vil der blive lagt større mængder af træningstimer på hende, så hun kan blive min trofaste apportør på jagterne fremover. Man vil selvfølgelig kunne følge med i Joy yderligere udvikling på denne side.

Vi har den 7. april 2012 modtaget Joy’s officielle resultat af hendes røntgenbillede, hvilket er: HD status = A. Albuestatus = 0. Begge er helt optimale resultater, som ikke kan opnåes bedre.

I 2014 skulle Joy have indledt sin avlskarriere, idet det var meningen hun skulle videreføre vor tævelinie, en tævelinie hvor Joy var 4. generation, men pludselig i januar måned 2014, blev Joy meget syg med høj feber, og hun væltede rundt uden at kunne finde balance. I første omgang fik vi feberen slået ned, men hun var stadig meget usikker i sin gang, og efterhånden blev problemerne koncentreret udelukkende til hendes bagkrop. Vi havde mistanke om borrelia, men blodprøver viste, at det ikke var årsagen. Nye dyrlægebesøg med røntgenbilleder viste, at hun havde fået kraftige gigtdannelser på indvendige sider af hendes knæ, og da situationen ikke var mulig at forbedre, og hun iflg. dyrlægerne kun ville få det værre, besluttede vi, at aflive Joy kun 3 år gammel, i juni måned 2014. Det værste var vel, at vi aldrig fandt ud af årsagen til hendes lidelser, men dyrlægerne var enige om, at hendes tilstand skyldes flåtbid. En meget sørgelig afslutning på Joy’s kun 3 årige liv.

Du kan downloade Joy’s stamtavle her incl. billeder af hendes forfædre: Joy stamtavle