Hvalpe/til salg

Fuglevig hvalpe 2018

FT Springerhvalpe forventes 6. august

(fredag 08.06.18). Vor Springer tæve Fuglevig Scarlet (øverste billede), som er 5. generation af vor egen tævelinie, er i dag blevet parret første gang med vor engelsk importerede hanhund, Countryways Conor af Fuglevig (billede nr. 2). Scarlet er netop blevet 3 år gammel (22. maj) og vi er rigtig stolte over, at vi med dette, Scarlets første kuld hvalpe, når frem til 6. generation af en tævelinie vi startede for mere end 20 år siden.
Vi har store forventninger til Scarlet både som jagt-/markprøvehund (hun vil blive ført på markprøver i efteråret 2018 og har i sommen 2017 opnået 2. vinder på Working Test) men så sandelig også som avlstæve til at føre vore linier videre.
Om alt går vel, forventer vi hvalpene bliver født omkring mandag den 6. august, og hvis dette kommer til at holde stik, betyder det, at hvalpene bliver 8 uger og afhentningsklare mandag den 1. oktober.
Vi importerede netop Conor fra England fordi han passede perfekt til vor tævelinie, og han har da også lavet 2 kuld hvalpe med Scarlets mor, Fuglevig Keen, og disse tegner til at blive super. Til dette kuld hvalpe har vi allerede 7 reservationer incl. betalt depositum (4 hanner og 3 tæver). Vi forventer Scarlet vil føde omkring 7 hvalpe, som både hendes mor, mormor, oldemor og tipoldemor tidligere har gjort, og det betyder, at vi har lukket for flere reservationer til kuldet. Det kan muligvis opstå muligheder, hvis Scarlet føder flere hvalpe end forventet eller kønsfordelingen i kuldet, bliver anderledes end forudbestilt. Derfor hold øje med siden her, hvor vi vil fortælle hvis der bliver hvalp/hvalpe i overskud.  Du kan downloade hvalpenes stamtavler her: Scarlet:Conor hvalpe stamtavle

At vi nedenstående anbefaler folk, at reservere en hvalp i god tid, er ingen skrøne, idet vi allerede nu kan meddele, at selvom vi slet ikke har offentliggjort vore hvalpeplaner for 2019, ja så har vi allerede modtaget reservationer på 2 Springer hvalpe og 4 Cocker hvalpe. Vi har dog endnu ikke opkrævet depositum, da vore endelige hvalpeplaner for 2019, først vil blive offentliggjort omkring august/september 2018.

Reserver hvalp i god tid
– procedure omkring reservation af hvalpe

Efter at have opdrættet hvalpe i 29 år, føler vi os meget priviligerede, fordi vi normalt er i den heldige situation, at vore hvalpe er meget eftertragtede, hvor de som regel er reserverede i god tid før de overhovedet bliver født. Vi er selvfølgelig meget taknemmelige for denne store interesse, men modsat oplever vi desværre hvert år, at nogle springer fra deres reservationer uden at have kontaktet os. Dette på trods af, at vi indgår klare aftaler ved reservation om, at hvis man skulle fortryde sin reservation, er dette selvfølgelig helt ok, men at man så lige sender os en mail om, at blive streget af reservationslisten. Mange er gode til at holde en sådan aftale, mens andre desværre “glemmer den”. Det er meget frustrerende for os, at skulle sige nej, til mange som ønsker at blive skrevet op til hvalp, fordi vi allerede mener, at have en overfyldt reservationsliste. Når vi så ringer rundt til dem som står på reservationslisten efter hvalpene er født, og flere så blot meddeler, at de allerede har købt hvalp et andet sted, føler vi os lidt til grin, overfor de andre som har fået nej til at blive skrevet op. For at undgå disse situationer, har vi fra 2016, følt os nødsaget til at indføre en ny procedure omkring hvalpereservationer:

Man skal være mere end velkomne til at reservere en enten Springer- eller Cockerhvalp her på Kennel Fuglevig, men en gældende reservation, kræver indbetaling af depositum på kr. 1.500,-. Dette depositum, vil selvfølgelig blive fratrukket den samlede hvalpepris, når det blive aktuelt, men depositum vil ellers kun blive tilbagebetalt, såfremt vi ikke er i stand til at levere den bestilte hvalp. Depositum vil altså være tabt, såfremt man springer fra sin reservation. Depositum incl. oplysning om navn m.v. bedes indbetalt på følgende bankkonto: Reg. nr. 2005 – konto nr. 0726222231.

Omkring hvalpe kan yderligere oplyses, at vi kun sælger vore hvalpe til jægere (folk som har løst jagttegn), som skal bruge hvalpen som kombineret jagt- og familiehund. Denne regel fordi vi har den overbevisning, at både hvalp og ejer, kun kan få det optimale samvær, når hundens medfødte egenskaber bruges til det, de er skabt til.

Hvalpepriser på Kennel Fuglevig vil i 2018 være:
Cockerhvalp kr. 9.000.- uanset køn
Springerhvalp kr. 8.500,- uanset køn