Hvalpe/til salg

Kennel Fuglevig – hvalpeplaner 

Her på Kennel Fuglevig forsøger vi altid, at tænke fremad og være på forkant med udviklingen, hvorfor vi altid tænker mindst 1 år frem i tiden hvad angår hvalpe og parringer
Interesserede kan derfor nedenstående orientere sig om, hvad vore planer er indenfor det næste år, og man er velkommen til at reservere hvalp efter betingelser, som beskrevet nederst på siden. Hvis der er nogen tvivl eller spørgsmål, er man velkommen til at kontakte os på mail (fuglevig@mail.dk) eller tlf. 23206812.


Springerhvalpe formodentlig i januar/februar 2021

 

 

 

 

 

 

Vi har forventninger om, at vor Springertæve Fuglevig Scarlet (billede til venstre) går i løbetid i november/december måned 2020, og her vil hun så blive parret med vor egen superhan Countryways Conor af Fuglevig (billede til højre). Scarlet og Conor har tidligere haft 2 kuld hvalpe sammen, og vi har været så heldige at kunne følge mange af disse, fordi et flertal af dem har gået til træning her hos os. Vi underdriver ikke, når vi fortæller, at disse hvalpe bare er super, og at folk er rigtig glade for dem. Vi er derfor helt trygge, når vi igen parrer Scarlet og Conor med hinanden, fordi vi godt ved, hvad det giver. Vi har allerede nu reservation på 4 tæver og 3 hanner til kuldet. Scarlet plejer at føde 7-8 hvalpe, hvorfor vi har lukket for yderligere reservationer til kuldet, indtil vi ser det endelige resultat, og hvis hun føder mere end de 7 hvalpe der er reserveret på forhånd, vil disse blive annonceret til salg her på siden. Så hvis du ønsker en hvalp efter Scarlet og Conor, så hold øje med denne side. Du kan se hvalpenes stamtavle her: Scarlet:Conor hvalpe 2020

Springerhvalpe formodentlig i februar/marts 2021

 

 

 

 

 

Vores lille supertæve, markprøvevinder Fuglevig Uma (billede til venstre) skulle have haft sit første kuld hvalpe i sommeren 2020, men parring på et forkert tidspunkt betød, at hun ikke fik nogen hvalpe (se under “Nyheder Danmark 2020”). Da vi har meget store planer om selv at beholde hvalp efter Uma, vil vi forsøge igen og det bliver selvfølgelig med samme han, nemlig vor egen engelske import Whiznic Samboo af Fuglevig (Sam – billed til højre). Sam er netop importeret fra England fordi han passer perfekt til Uma’s stamtavle, så dette er en parring vi har meget store forventninger til. Parringen vil denne gang foregå ved, at vi i samarbejde med vor dyrlæge, tager blodprøver på Uma, sådan vi er sikre på, at parringen foregår på et optimalt tidspunkt i forhold til hendes ægløsning. Dette skulle gerne betyde, at Uma føder et normalt kuld hvalpe på 6-7 stykker. Vi er noget usikre på hvornår Uma går i løbetid, men har forventninger omkring december/januar (måske trækker hun den p.g.a. jagtsæson). Om alt går vel, vil det betyde hvalpe i februar/marts eller måske lidt senere. Vi vil selvfølgelig oplyse nærmere, når tiden nærmer sig. Vi har på forhånd reservationer på 3 tæver og 2 hanner til kuldet, så det er meget begrænset, hvor mange reservationer vi tager yderligere, før vi ser det endelige resultat. Derfor, hvis du ønsker hvalp fra dette kuld, skal du holde øje med denne side, hvor vi vil oplyse yderligere, når tiden nærmer sig. Du kan se hvalpenes stamtavle her: Springerhvalpe forår 2021

Cockerhvalpe formodentlig i sommeren 2021

Det er tidligt endnu, men vi har planer om, at vore 2 Cockertæver, henholdsvis Fuglevig Wilma (Puppy – billede til venstre) og hendes datter, Fuglevig Gwen (billede til højre) skal have et kuld hvalpe i sommeren 2021. For Puppy’s vedkommende vil det være hendes 3. kuld og for Gwen’s vedkommende vil det være hendes første kuld. Far til begge kuld, vil blive vor engelsk importerede hanhund, Katemane Glas Eric of Moelfamau (nederste billede). Begge parringer vil være linieavl på en af Englands aller største avlsstjerner, FTCh Maesydderwen Scimitar, så vi har store forventninger til begge kuld. Interesserede kan reservere hvalp efter nedenstående betingelser allerede nu. P.t. har vi reservation på en han til Gwen’s kuld og en tæve til Puppy’s kuld, så vi er åbne for flere reservationer.


Reserver hvalp i god tid
– procedure omkring reservation af hvalpe

Efter at have opdrættet hvalpe i 30 år, føler vi os meget priviligerede, fordi vi normalt er i den heldige situation, at vore hvalpe er meget eftertragtede, hvor de som regel er reserverede i god tid før de overhovedet bliver født. Vi er selvfølgelig meget taknemmelige for denne store interesse, men modsat har vi tidligere oplevet, at nogle springer fra deres reservationer uden at have kontaktet os. Dette på trods af, at vi indgår klare aftaler ved reservation om, at hvis man skulle fortryde sin reservation, er dette selvfølgelig helt ok, men at man så lige sender os en mail om, at blive streget af reservationslisten. Mange er gode til at holde en sådan aftale, mens andre desværre “glemmer den”. Det er meget frustrerende for os, at skulle sige nej, til mange som ønsker at blive skrevet op til hvalp, fordi vi allerede mener, at have en overfyldt reservationsliste. Når vi så ringer rundt til dem som står på reservationslisten efter hvalpene er født, og flere så blot meddeler, at de allerede har købt hvalp et andet sted, føler vi os lidt til grin, overfor de andre som har fået nej til at blive skrevet op. For at undgå disse situationer, har vi fra 2016, følt os nødsaget til at indføre en ny procedure omkring hvalpereservationer:

Man skal være mere end velkomne til at reservere en enten Springer- eller Cockerhvalp her på Kennel Fuglevig, men en gældende reservation, kræver indbetaling af depositum på kr. 1.500,-. Dette depositum, vil selvfølgelig blive fratrukket den samlede hvalpepris, når det blive aktuelt, men depositum vil ellers kun blive tilbagebetalt, såfremt vi ikke er i stand til at levere den bestilte hvalp. Depositum vil altså være tabt, såfremt man springer fra sin reservation. Depositum incl. oplysning om navn m.v. bedes indbetalt på følgende bankkonto: Reg. nr. 2005 – konto nr. 0726222231.

Omkring hvalpe kan yderligere oplyses, at vi kun sælger vore hvalpe til jægere (folk som har løst jagttegn), som skal bruge hvalpen som kombineret jagt- og familiehund. Denne regel fordi vi har den overbevisning, at både hvalp og ejer, kun kan få det optimale samvær, når hundens medfødte egenskaber bruges til det, de er skabt til.

Hvalpepriser på Kennel Fuglevig vil i 2020 være:
Cockerhvalp kr. 10.000.- uanset køn
Springerhvalp kr. 9.000,- uanset køn

Parringsgebyr for brug af en af vore avlshanner (både Springer og Cocker): kr. 8.000,-