Hvalpe/til salg

Kennel Fuglevig – hvalpeplaner for 2020

Her på Kennel Fuglevig forsøger vi altid, at tænke fremad og være på forkant med udviklingen, og som vanligt, kan vi allerede her i august måned afsløre, hvilke hvalpeplaner vi har for kommende år – hvilket så er i år 2020.
Vi planlægger ialt af få 3 kuld hvalpe – et kuld Springer Spaniels og to kuld Cocker Spaniels, og hvem det så drejer sig om kan du læse nedenstående. Offentliggørelsen betyder også, at vi nu modtager reservationer på hvalpe efter nedenstående procedure.

Vi venter FT Cockerhvalpe ca. 2. januar 2020

 

 

 

 

 

 

 

(05.12.19) Vor engelsk importerede super Cockertæve FTW Maesydderwen Seren of Tembokali – kaldet Star – er højst uventet kommet sig helt over sit blodsygdom, og efter dyrlægeundersøgelser både 1. oktober og 15. oktober kan vi konstatere, at Star nu er helt rask, og samtidig hermed gik Star i løbetid i 21. oktober, og alt dette har betydet, at vi i samarbejde med vor dyrlæge, har besluttet, at Star skal have sit sidste kuld hvalpe. Vi er faktisk ret meget oppe at køre over det, fordi vi altid har ønsket en tævehvalpe efter Star og vor egen superhan Fuglevig Tweed. Netop Star og Tweed havde et kuld hvalpe sammen i foråret 2018, men dengang solgte vi hele kuldet, fordi vi ville beholde en næste gang. Senere opstod så sygdommen, og vi troede ikke på der nogen sinde blev nogen næste gang, men sådan skulle det heldigvis ikke være. Star og Tweed har parret den 1.-2.-3. november, hvorfor vi kan forvente hvalpe omkring 2. januar 2020. Vi har fået Star scannet den 4. december, og her kan vi meget glædeligt se, at hun har mindst 4 hvalpe i sig, og det er absolut positivt, og det skulle være mærkeligt om der så ikke er en tæve til os selv. Vi har været meget forsigtige med at modtage reservationer på hvalpe fra dette kuld, og lige nu har vi reservationer på 2 tæver og 1 han. Den nye situation med minimum 4 hvalpe, betyder, at vi tager imod endnu 1 reservation. Vi kan selvfølgelig ikke vide noget om kønsfordelingen på hvalpene, men det må så vente til efter forhåbentlig veloverstået fødsel, så hold øje med denne side omkring fødetidspunktet, for om der evt. bliver hvalpe i overskud.
Hvalpenes stamtavle kan ses her: Star:Tweed hvalpe stamtavle

FTW Fuglevig Uma skal have sit første kuld hvalpe

 

 

 

 

 

 

Vi ser rigtig meget frem til, at vores lille stjernefrø, Springertæven FTW Fuglevig Uma (billede længst til venstre) skal have sit første kuld hvalpe i 2020. Du kan læse mere om Uma på hendes egen side. Hvis man har fulgt med her på hjemmesiden, har man kunne læse, at vi i januar 2019 hentede en ny hanhund fra England/Wales – Whiznic Samboo af Fuglevig – “Sam” (billede 2) blev netop købt i England fordi han passer perfekt sammen med Uma, og det er derfor også soleklart, at det er planen, at Sam skal være far til Uma’s første kuld hvalpe. Der er dog et lille men, og det er, at Sam, på det formodentlige parringstidspunkt, kun vil være 16-17 måneder gammel, så der er selvfølgelig en risiko for, at han vil være for ung til at gennemføre seancen. Med kendskab til Sam’s temperament er vi dog rimelige fortrøstningsfulde omkring, at vor plan kan lykkes. Vi har forventninger om, at Uma går i løbetid omkring januar/februar 2020, hvilket så vil betyde (om alt går vel), at hvalpe kan forventes i marts/april 2020. Vi kan oplyse, at vi p.t. har reservation på 2 tæver og 1 han, men har forventninger om 7-8 hvalpe, hvorfor vi stadig er åbne for reservationer.
Du kan downloade hvalpenes stamtavle her: Springerhvalpe forår 2020 stamtavle

Vor Cockertæve – Fuglevig Wilma (Puppy)
skal have sit 2. kuld hvalpe

 


(tirsdag 26.11.19)
I 2019 havde vores lille super Cocker tæve – Fuglevig Wilma – kaldet Puppy (billede 1) – sit første kuld hvalpe, og fra dette kuld beholdte vi selv tæven, Fuglevig Gwen. Både Gwen og resten af kuldet fra 2019 virker utrolig lovende, så vi er slet ikke det mindste i tvivl om, at Puppy skal have sit 2. kuld hvalpe i 2020.
Vi har netop købt en ny hanhund hjem fra England, som hedder Katemane Glas Eric Of Moelfamau (billede 2), og han er netop købt hjem til at passe perfekt til vor tævelinie, så det er klart, at han skal være far til kuldet. Det kan være svært at spå om, hvornår Puppy går i løbetid, men vi har forventninger om, at det kan ske i maj måned. Vi vil selvfølgelig melde mere ud så snart vi ved mere præcis besked.
Vi har p.t. reservationer på 2 tæver og 1 han til kuldet, men da vi forventer ca. 5-6 hvalpe, er vi stadig åbne for flere reservationer. Vi vil selvfølgelig opdatere yderligere, så snart Eric kommer her til landet, hvilket vi har forventninger om, vil ske inden julen 2019.

Reserver hvalp i god tid
– procedure omkring reservation af hvalpe

Efter at have opdrættet hvalpe i 30 år, føler vi os meget priviligerede, fordi vi normalt er i den heldige situation, at vore hvalpe er meget eftertragtede, hvor de som regel er reserverede i god tid før de overhovedet bliver født. Vi er selvfølgelig meget taknemmelige for denne store interesse, men modsat har vi tidligere oplevet, at nogle springer fra deres reservationer uden at have kontaktet os. Dette på trods af, at vi indgår klare aftaler ved reservation om, at hvis man skulle fortryde sin reservation, er dette selvfølgelig helt ok, men at man så lige sender os en mail om, at blive streget af reservationslisten. Mange er gode til at holde en sådan aftale, mens andre desværre “glemmer den”. Det er meget frustrerende for os, at skulle sige nej, til mange som ønsker at blive skrevet op til hvalp, fordi vi allerede mener, at have en overfyldt reservationsliste. Når vi så ringer rundt til dem som står på reservationslisten efter hvalpene er født, og flere så blot meddeler, at de allerede har købt hvalp et andet sted, føler vi os lidt til grin, overfor de andre som har fået nej til at blive skrevet op. For at undgå disse situationer, har vi fra 2016, følt os nødsaget til at indføre en ny procedure omkring hvalpereservationer:

Man skal være mere end velkomne til at reservere en enten Springer- eller Cockerhvalp her på Kennel Fuglevig, men en gældende reservation, kræver indbetaling af depositum på kr. 1.500,-. Dette depositum, vil selvfølgelig blive fratrukket den samlede hvalpepris, når det blive aktuelt, men depositum vil ellers kun blive tilbagebetalt, såfremt vi ikke er i stand til at levere den bestilte hvalp. Depositum vil altså være tabt, såfremt man springer fra sin reservation. Depositum incl. oplysning om navn m.v. bedes indbetalt på følgende bankkonto: Reg. nr. 2005 – konto nr. 0726222231.

Omkring hvalpe kan yderligere oplyses, at vi kun sælger vore hvalpe til jægere (folk som har løst jagttegn), som skal bruge hvalpen som kombineret jagt- og familiehund. Denne regel fordi vi har den overbevisning, at både hvalp og ejer, kun kan få det optimale samvær, når hundens medfødte egenskaber bruges til det, de er skabt til.

Hvalpepriser på Kennel Fuglevig vil i 2020 være:
Cockerhvalp kr. 10.000.- uanset køn
Springerhvalp kr. 9.000,- uanset køn

Parringsgebyr for brug af en af vore avlshanner (både Springer og Cocker): kr. 8.000,-