Hvalpe/til salg

Kennel Fuglevig – hvalpe planer for 2019

Vi har tidligere, her på siden, annonceret med, hvilke kuld hvalpe det var planen at lave her i 2019. Vi har desværre været nød til at ændre vore planer, her først i februar, da det, meget beklageligt, viste sig, at vor super Cocker tæve Maesydderwen Seren of Tembokali (Star) rent helbredsmæssigt ikke er i stand til at få sit sidste kuld hvalpe. Allerede for 1 år siden blev Star angrebet af en flåtoverført sygdom, der betød, at hun mistede sine røde blodlegemer. Vi fik bugt med sygdommen sidste år, men her i januar måned vendte sygdommen desværre tilbage, og ved et sundhedstjek hos dyrlægen mandag den 4. februar, var hendes blodprocent igen for lav, hvilket betyder hun selvfølgelig mangler energi. På den baggrund har vi besluttet, at Star ikke skal have flere hvalpe, idet hun netop den 4. januar er blevet 7 år. Stars datter, Puppy, er samtidig gået i løbetid ca. 1 måned før end forventet, og dette påvirker også vore planer for Springer Spaniels hvalpe, idet vi ikke har ønske om, at stå med 2 kuld hvalpe, næsten samtidig og på samme alder. Dette betyder, at Fuglevig Uma ikke får hvalpe i år, men først i 2020, og i stedet vil Uma’s halvsøster, Fuglevig Scarlet få et kuld hvalpe i stedet.
Vor nye hvalpeplaner for 2019 er derfor som følgende:

Vi forventer Cocker hvalpe ca. 5. april

 

 

 

 

 

 

 

(Fredag 8. februar 2019)) En måned før forventet, gik vor Cocker tæve Fuglevig Wilma, dagligt kaldet Puppy (venstre billede), i løbetid i slutningen af januar, og hun er derfor blevet parret i denne uge. Om alt går vel, betyder dette, at vi kan forvente Cocker hvalpe omkring den 5. april 2019
Faderen til hvalpene er den engelsk importerede hanhund Windwithe Card Shark af Blackmoor (højre billede), kaldet Toby. Toby har opnået 1. vinder i åben klasse markprøve her i Danmark og han er iøvrigt kuldbror til en tæve som blev henholdsvis 3. og 4. vinder på de 2 sidst afholdt Engelske Cocker Championship. Hun blev i øvrigt også Guns Choice begge gange. Nøjagtig som Puppy, har Toby en virkelig topafstamning. Vi vil selv beholde en tævehvalp fra kuldet. Incl. vor egen tæve, har vi bestillinger på 3 tæver og 1 han til kuldet, og tager derfor kun imod yderligere reservationer på hanhvalpe, indtil vi ser hvordan kuldet ser ud. Reservation foregår efter nedenstående regler.
Du kan se stamtavlen på hvalpene her: Puppy:Toby hvalpe 2019

Springerhvalpe efter Scarlet og Conor forventes ca. maj

(Fredag 8. februar) Som det kan læses ovenstående, vil oprindelige oplyste Fuglevig Uma, ikke få hvalpe i år, men først i 202o. Som erstatning, har vi valgt, at Uma’s halvsøster, Fuglevig Scarlet (billede til venstre), så vil få et kuld hvalpe i stedet. Hun vil blive parret med vor egen superhan, Countryways Conor af Fuglevig (billede til højre). Netop Scarlet og Conor havde et kuld hvalpe sammen i sommeren 2018, hvor parringen gav hele 9 hvalpe, fordelt på 3 hanner og 6 tæver. Rent afstamningsmæssigt, er der kun lille forskel mellem Uma  og Scarlets kuld, og derfor har vi i første omgang tilbudt de 6 reservationer, vi havde på kuldet efter Uma, at de kunne få overført deres reservation til Scarlet/Conor kuldet i stedet. Da ændringen omkring Springerhvalpe er helt ny, har vi endnu ikke fået svar fra de 6, men med antal hvalpe fra sidste kuld taget i betragtning, er vi åbne for yderligere reservationer efter nedenstående regler. I øvrigt har vi netop startet vore træninger for 2019, og her har 5 hvalpe, fra Scarlet/Conor kuldet fra 2018, deltaget, alle 5 virker meget ens og meget lovende og de er faldet rigtig godt til hos deres ejere, som er rigtig glade for dem. Du vil kunne se stamtavlen på hvalpene her: Scarlet:Conor hvalpe 2019

Reserver hvalp i god tid
– procedure omkring reservation af hvalpe

Efter at have opdrættet hvalpe i 29 år, føler vi os meget priviligerede, fordi vi normalt er i den heldige situation, at vore hvalpe er meget eftertragtede, hvor de som regel er reserverede i god tid før de overhovedet bliver født. Vi er selvfølgelig meget taknemmelige for denne store interesse, men modsat oplever vi desværre hvert år, at nogle springer fra deres reservationer uden at have kontaktet os. Dette på trods af, at vi indgår klare aftaler ved reservation om, at hvis man skulle fortryde sin reservation, er dette selvfølgelig helt ok, men at man så lige sender os en mail om, at blive streget af reservationslisten. Mange er gode til at holde en sådan aftale, mens andre desværre “glemmer den”. Det er meget frustrerende for os, at skulle sige nej, til mange som ønsker at blive skrevet op til hvalp, fordi vi allerede mener, at have en overfyldt reservationsliste. Når vi så ringer rundt til dem som står på reservationslisten efter hvalpene er født, og flere så blot meddeler, at de allerede har købt hvalp et andet sted, føler vi os lidt til grin, overfor de andre som har fået nej til at blive skrevet op. For at undgå disse situationer, har vi fra 2016, følt os nødsaget til at indføre en ny procedure omkring hvalpereservationer:

Man skal være mere end velkomne til at reservere en enten Springer- eller Cockerhvalp her på Kennel Fuglevig, men en gældende reservation, kræver indbetaling af depositum på kr. 1.500,-. Dette depositum, vil selvfølgelig blive fratrukket den samlede hvalpepris, når det blive aktuelt, men depositum vil ellers kun blive tilbagebetalt, såfremt vi ikke er i stand til at levere den bestilte hvalp. Depositum vil altså være tabt, såfremt man springer fra sin reservation. Depositum incl. oplysning om navn m.v. bedes indbetalt på følgende bankkonto: Reg. nr. 2005 – konto nr. 0726222231.

Omkring hvalpe kan yderligere oplyses, at vi kun sælger vore hvalpe til jægere (folk som har løst jagttegn), som skal bruge hvalpen som kombineret jagt- og familiehund. Denne regel fordi vi har den overbevisning, at både hvalp og ejer, kun kan få det optimale samvær, når hundens medfødte egenskaber bruges til det, de er skabt til.

Hvalpepriser på Kennel Fuglevig vil i 2019 være:
Cockerhvalp kr. 9.000.- uanset køn
Springerhvalp kr. 8.500,- uanset køn