Hvalpe/til salg

 Hvalpeplaner 2017 og 2018

FT Cockerhvalpe forventes omkring 5. januar 2018.

(fredag 03.11.17) Vor engelsk importerede lille superavlstæve Tiptopjack Harmony af Fuglevig (Winnie – billede til venstre) er i dag blevet parret med vor egen tophan Tiptopjack Nickel af Fuglevig (Nick – billede til højre). Om alt går vel betyder det, at vi kan forvente hvalpe omkring 5. januar 2018, og disse hvalpe vil så være salgsklare ca. 2. marts 2018.
Både Winnie og Nick er importerede fra en af Englands absolut førende Cockerkenneler. Winnie og Nick har tidligere haft flere kuld hvalpe sammen, hvor vi bl.a. selv har beholdt den røde hanhund – Fuglevig Tweed (se hans side). Tweed som kun 18 måneder gammel kvalificerede sig til vinderklassen på markprøver. Vi har yderligere kunne følge flere andre af hvalpene efter Winnie og Nick, hvor de ældste nu er 4 år, og vi taler her om Cocker hvalpe af helt ekstraordinære kvaliteter.
Vi har p.t. reservation på 5 hvalpe til kuldet (incl. betalt depositum) og det betyder, at vi ikke tager mod flere reservationer før vi kender det endelige antal hvalpe og deres kønsfordeling. Føder Winnie flere hvalpe eller bliver kønsfordelingen i kuldet helt anderledes end reservationerne, kan der opstå nye muligheder for evt. interesserede hvalpekøbere. Så vi kan kun anbefale af følge med her på siden.
Du kan downloade hvalpenes stamtavle her: Winnie:Nick hvalpe stamtavle

FT Cockerhvalpe forventes født i februar/marts 2018

(Onsdag 25.10.17) Vi kan nu oplyse, at vor engelsk importerede Cocker toptæve, Maesydderwen Seren of Tembokali (Star – billedet til venstre) ved sin næste løbetid, som forventes i dec. 2017/jan. 2018, vil blive parret med vor unge og meget lovende hanhund Fuglevig Tweed (billede til højre). Star har tidligere haft 2 kuld hvalpe med Tweeds far (Nick) og herfra har vi selv beholdt Fuglevig Wilma (Puppy – se hendes side). Star er virkelig en toptæve som også har vundet markprøver i England og kombineret med Tweeds kæmpe talent og fantastiske stamtavle, forventer vi hvalpe af absolut topkvalitet. Vi har allerede 5 reservationer incl. betalt depositum til dette kuld og tager derfor ikke imod flere reservationer, da netop 5 hvalpe er hvad Star plejer at føde. Skulle hun føde flere hvalpe end forventet eller skulle kønsfordelingen i kuldet være skæv i forhold til reservationerne, opstår der selvfølgelig nye muligheder. Vi kan derfor anbefale interesserede hvalpekøbere at følge med på denne side. Du kan downloade hvalpe stamtavle her: Star:Tweed hvalpe stamtavle

FT Springerhvalpe forventes forår/sommer 2018

(Onsdag 25.10.17). Vor Springer tæve Fuglevig Scarlet (øverste billede), som er 5. generation af vor egen tævelinie, skal have sit første kuld hvalpe i foråret 2018, hvor hun bliver 3 år gammel. Vi er rigtig stolte af dermed at nå frem til 6. generation af en tævelinie vi startede for 20 år siden.
Vi har store forventninger til Scarlet både som jagt-/markprøvehund (hun vil blive ført på markprøver her i efteråret 2017 og har her i sommers opnået 2. vinder på Working Test) men så sandelig også som avlstæve til at føre vore linier videre.
Far til kuldet vil blive vor egen engelske importerede hanhund, Countryways Conor af Fuglevig (nederste billede). Vi importerede netop Conor fra England fordi han passede perfekt til vor tævelinie, og han har da også lavet 2 kuld hvalpe med Scarlets mor, Fuglevig Keen, og disse tegner til at blive super. Til dette kuld hvalpe har vi allerede 4 reservationer (2 hanner og 2 tæver), men er endnu åbne for flere, da vi forventer Scarlet vil føde omkring 7 hvalpe, som både hendes mor, mormor, oldemor og tipoldemor tidligere har gjort. Vi forventer Scarlet går i løbetid maj måned 2018, og hvis det holder stik, vil hvalpene være salgsklare omkring august måned. Du kan downloade hvalpenes stamtavler her: Scarlet:Conor hvalpe stamtavle

Reserver hvalp i god tid
– procedure omkring reservation af hvalpe

Efter at have opdrættet hvalpe i 27 år, føler vi os meget priviligerede, fordi vi normalt er i den heldige situation, at vore hvalpe er meget eftertragtede, hvor de som regel er reserverede i god tid før de overhovedet bliver født. Vi er selvfølgelig meget taknemmelige for denne store interesse, men modsat oplever vi desværre hvert år, at nogle springer fra deres reservationer uden at have kontaktet os. Dette på trods af, at vi indgår klare aftaler ved reservation om, at hvis man skulle fortryde sin reservation, er dette selvfølgelig helt ok, men at man så lige sender os en mail om, at blive streget af reservationslisten. Mange er gode til at holde en sådan aftale, mens andre desværre “glemmer den”. Det er meget frustrerende for os, at skulle sige nej, til mange som ønsker at blive skrevet op til hvalp, fordi vi allerede mener, at have en overfyldt reservationsliste. Når vi så ringer rundt til dem som står på reservationslisten efter hvalpene er født, og flere så blot meddeler, at de allerede har købt hvalp et andet sted, føler vi os lidt til grin, overfor de andre som har fået nej til at blive skrevet op. For at undgå disse situationer, har vi fra 2016, følt os nødsaget til at indføre en ny procedure omkring hvalpereservationer:

Man skal være mere end velkomne til at reservere en enten Springer- eller Cockerhvalp her på Kennel Fuglevig, men en gældende reservation, kræver indbetaling af depositum på kr. 1.500,-. Dette depositum, vil selvfølgelig blive fratrukket den samlede hvalpepris, når det blive aktuelt, men depositum vil ellers kun blive tilbagebetalt, såfremt vi ikke er i stand til at levere den bestilte hvalp. Depositum vil altså være tabt, såfremt man springer fra sin reservation. Depositum incl. oplysning om navn m.v. bedes indbetalt på følgende bankkonto: Reg. nr. 2005 – konto nr. 0726222231.

Omkring hvalpe kan yderligere oplyses, at vi kun sælger vore hvalpe til jægere (folk som har løst jagttegn), som skal bruge hvalpen som kombineret jagt- og familiehund. Denne regel fordi vi har den overbevisning, at både hvalp og ejer, kun kan få det optimale samvær, når hundens medfødte egenskaber bruges til det, de er skabt til.

Hvalpepriser på Kennel Fuglevig vil i 2017/18 være:
Cockerhvalp kr. 9.000.- uanset køn
Springerhvalp kr. 8.500,- uanset køn