Hvalpe/til salg

Kennel Fuglevig – hvalpe planer for 2019

Det kan være meget vanskeligt at spå om, hvornår den enkelte tæve bliver løbsk, og dermed parringsklar, men vort bedste bud på hvalpeplaner for 2019 er som følgende:

Springerhvalpe forventes i april 2019

Vor Springertæve Fuglevig Uma skal have sit første kuld hvalpe i 2019, og vi forventer, at hun går i løbetid i februar måned, hvor hun så vil blive parret. Vi har dog endnu ikke bestemt hvilke hanhund, som skal være far til kuldet. En ting er sikkert, og det er, at det blive en hanhund udefra, idet vi p.t. ikke selv har en hanhund til Uma. Her i januar 2019, har vi dog købt en ny hanhund hjem fra England, som passer perfekt til bl.a. Uma, men da han stadig er hvalp, kan han ikke bruges til Uma før i 2020. Den hanhund vi vælger denne gang vil være en tophan der passe perfekt til hende. Kuldet vil i øvrigt være 6. generation af vor egen tævelinie. Vi har samtidig de aller største forventninger til Uma, ikke kun som jagt- og markprøvehund, hvor jeg, allerede nu, betragter hende, som et af de største talenter jeg nogensinde har trænet og arbejdet med, men så sandelig også som avlstæve til at føre vor tævelinie videre, som startede for 20 år siden. Vi forventer, at Uma vil føde omkring 8 hvalpe og allerede på nuværende tidspunkt er der reserveret 2 tæver og 4 hanner, hvilket betyder vi stadig er åbne for reservationer på tæver under betingelser som beskrevet nedenstående. Vi vil selvfølgelig fortælle nyt, når vi har valgt hvilken hanhund vi bruger til Uma.

Cockerhvalpe forventes i maj/juni 2019

 

 

 

 

 

 

 

Vor engelsk importerede supertæve Maesydderwen Seren of Tembokali (Star – den sorte på billedet) vil i foråret 2019 få sit sidste kuld hvalpe og faderen vil, som her i 2018, blive vor egen superhan Fuglevig Tweed (den røde). Vi forventer ikke, at Star føder mange hvalpe, og da vi p.t. allerede har reservation på 4 hvalpe (2 tæver og 2 hanner), kan der ikke reserveres hvalpe fra dette kuld, men evt. interesserede må vente til hvalpene er født, for at se om de kan være heldige, at Star føder flere hvalpe end forventet.

Fuglevig Wilma (Puppy) skal have sit første kuld hvalpe

Vor Cockertæve Fuglevig Wilma (Puppy), som er en datter efter ovennævnte Star og vor netop afdøde superhan Tiptopjack Nickel af Fuglevig, skal i foråret 2019 have sit første kuld hvalpe. Hvalpene vil være 3. generation af vor tævelinie og vi har meget store forventninger om, at Puppy er den helt rette tæve til at føre vor toplinie videre. Lige nu har vi ikke besluttet, hvilken hanhund vi vil bruge, idet vor egen Fuglevig Tweed, ikke kan bruges på Puppy, idet de er halvsøskende. Det vil altså blive en hanhund udefra. Det er planen, at Puppy skal føres på markprøver i januar 2019, men du kan læse mere om hende på hendes egen side. Vi har p.t. reservation på 2 tævehvalpe efter Puppy, men er åbne for reservation af flere  hvalpe efter nedenstående betingelser og vil selvfølgelig oplyse hvilken hanhund vi bruger, når vi har besluttet os endeligt.

Reserver hvalp i god tid
– procedure omkring reservation af hvalpe

Efter at have opdrættet hvalpe i 29 år, føler vi os meget priviligerede, fordi vi normalt er i den heldige situation, at vore hvalpe er meget eftertragtede, hvor de som regel er reserverede i god tid før de overhovedet bliver født. Vi er selvfølgelig meget taknemmelige for denne store interesse, men modsat oplever vi desværre hvert år, at nogle springer fra deres reservationer uden at have kontaktet os. Dette på trods af, at vi indgår klare aftaler ved reservation om, at hvis man skulle fortryde sin reservation, er dette selvfølgelig helt ok, men at man så lige sender os en mail om, at blive streget af reservationslisten. Mange er gode til at holde en sådan aftale, mens andre desværre “glemmer den”. Det er meget frustrerende for os, at skulle sige nej, til mange som ønsker at blive skrevet op til hvalp, fordi vi allerede mener, at have en overfyldt reservationsliste. Når vi så ringer rundt til dem som står på reservationslisten efter hvalpene er født, og flere så blot meddeler, at de allerede har købt hvalp et andet sted, føler vi os lidt til grin, overfor de andre som har fået nej til at blive skrevet op. For at undgå disse situationer, har vi fra 2016, følt os nødsaget til at indføre en ny procedure omkring hvalpereservationer:

Man skal være mere end velkomne til at reservere en enten Springer- eller Cockerhvalp her på Kennel Fuglevig, men en gældende reservation, kræver indbetaling af depositum på kr. 1.500,-. Dette depositum, vil selvfølgelig blive fratrukket den samlede hvalpepris, når det blive aktuelt, men depositum vil ellers kun blive tilbagebetalt, såfremt vi ikke er i stand til at levere den bestilte hvalp. Depositum vil altså være tabt, såfremt man springer fra sin reservation. Depositum incl. oplysning om navn m.v. bedes indbetalt på følgende bankkonto: Reg. nr. 2005 – konto nr. 0726222231.

Omkring hvalpe kan yderligere oplyses, at vi kun sælger vore hvalpe til jægere (folk som har løst jagttegn), som skal bruge hvalpen som kombineret jagt- og familiehund. Denne regel fordi vi har den overbevisning, at både hvalp og ejer, kun kan få det optimale samvær, når hundens medfødte egenskaber bruges til det, de er skabt til.

Hvalpepriser på Kennel Fuglevig vil i 2019 være:
Cockerhvalp kr. 9.000.- uanset køn
Springerhvalp kr. 8.500,- uanset køn