FTW Maesydderwen Seren of Tembokali (Star)

Jeg hentede “Star” (som hun kaldes) i England den 27. marts 2015. Star er født den 07.01.12 og er altså lige blevet 3 år gammel. Jeg har været på udkig efter en færdigtrænet Cocker tæve i England i mere end 1 år, og har haft hele 4 af mine engelske kontakter igang med at finde en til mig. Det har været meget svært, idet en sådan tæve bestemt ikke hænger på træerne i England, især ikke når mine krav var en hårdtgående tæve uden nogen former for lyd med topstamtavle, og gerne præmieret som minimum på åben klasse (Novice) markprøve. Jeg troede faktisk min mission var umulig, indtil jeg først i marts måned 2015 fik en opringning fra en af mine kontakter, som fortalte, at nu havde han fundet det jeg var på udkig efter. En tæve han havde trænet sammen med og skudt over mange gange og han kunne garantere mig, at hun præcist var hvad jeg ønskede, måske endda med et plus til mine krav, idet hun faktisk var Field Trial Winner og derudover også var højt præmieret i vinderklassen, hvor kun sort uheld på nogle prøver, havde betydet, at hun ikke var blevet kvalificeret til Cocker championship 2015. Problemet var, at hendes nuværende ejer, Greg Beeton, ikke ville sælge til hvem som helst, og at han skulle godkende hendes fremtidig ejer. Herefter blev der skrevet mange mails og ført telefonsamtaler før jeg blev godkendt, og jeg ville, på trods af mine kontakters garantier, selvfølgelig også selv se Star før jeg købte hende. Jeg kørte derfor til England og så hende demonstreret af Greg den 27. marts 2015. Jeg var imponeret og kunne blot konstatere, at alle de lovprisninger jeg havde hørt om Star også passede. Jeg var derfor ikke i tvivl, jeg købte Star og tog hende samme dag med tilbage til Danmark. Der er nok ikke mange som kender Greg Beeton her i Danmark, og han er da også forholdsvis ny på markprøvescenen, og er hvad man kalder en glad amatør. Greg har dog haft succes, idet han førte sin første Cocker tæve til Field Trial Champion i 2010. Hendes navn er FTCh Maesydderwen Sizzle, og hun var mor til Greg første kuld hvalpe nogensinde for 4 år siden.

25.04.15Star er (ligesom Sizzle) opdrættet på den verdensberømte Maesydderwen kennel, som ejes af Peter Jones i Wales. Kennelen har nærmest sprøjtet FTCh’s ud igennem de sidste 30 år, og Star er linieavlet på de bedste fra Maesydderwen kennelen. På trods af Stars unge alder, har hun allerede haft succes på de engelske markprøver. I 2013, inden Star var 2 år gammel, opnåede hun på Novice prøver (åben klasser) i England: 1 x 1. vinder, 1 x 2. vinder og 1 x bestået. Hendes 1. vinder opnået på The Spaniel Clubs Novice Cocker den 27. november 2013, kvalificerede hende til deltagelse i vinder klassen. Allerede 20. december samme år (2013), nåede hun at deltage på Utility Gundog Society Open Cocker (vinderklasse), hvor hun i sin debut opnåede en 2. vinder i vinderklassen. Star er så ført videre i 2014, hvor hun i vinderklassen yderligere opnåede 2 x 2. vinder og 3 x bestået. Bemærkelsesværdigt er det, at Star har opnået sine præmieringer på alle de “store markprøver” afholdt i Midt- og Sydengland, hvor alle de gode hunde har deltaget, og ikke opnået sine præmieringer på markprøver i det nordlige Skotland, hvor ingen tophunde deltager.
Som det kan ses er Star virkelig en toptæve, som jeg selvfølgelig har de største forventninger til, og hun vil selvfølgelig blive ført på markprøver her i Danmark også. Hovedårsagen til jeg har købt hende hjem er dog i avlsøjemed, hvor jeg meget håber hun vil kunne bidrage til, at forbedre den danske avl af Cockere. Star har ikke haft hvalpe i England. Det er meningen, at Star skal parres med min egen tophan Tiptopjack Nickel af Fuglevig (Nick) og denne parring, vil faktisk være udavl på 2 af de mest vindende avlslinier i England. Nemlig Peter Jones Maesydderwen linie og Ian Openshaw Mallowdale linie. Peter Jones og Ian Openshaw regnes ikke ligefrem for bedste venner i England, hvorfor deres respektive Cocker linier, stort set ikke er parret sammen i England. Derfor bliver det meget spændende at se hvad parringen mellem Star og Nick kan bringe.

I min første jagt- og markprøvesæson med Star her i 2015, har hun været en kæmpefornøjelse af have med på jagt, hvor jeg selvfølgelig har haft hende med på vore egne jagter på Eliselund, men hun har også bevist, at hun magter mange andre jagtformer end lige den traditionelle roughshooting. Jeg har således også brugt hende som ren apportør, både på større godsjagter og almindelige aftentræk på ænder, og hun magter det hele hvor hun foruden sin power, smartness og store udstråling når hun jager, også kan sidde helt stille og roligt, når det er nødvendigt.
Hverringe 16.11.15På markprøvesiden, har 2015 mest været lige ved og næsten. Hun har opnået 2 markprøvepræmieringer i vinderklassen, henholdsvis et bestået på Hverringe gods (øverste billede) og en 3. vinder på Valdemar Slot (nederste billede), hvilket bl.a. betyder, at hun har kvalificeret sig til Markprøvemesterskabet i december 2016. Hendes “bestået”  betød faktisk også, at hun var kvalificeret til Markprøvemesterskab Valdemar Slot 17.01.16 a2015, men en sidste øjebliks stramning af kvalifikationskravet for deltagelse, betød at hun, sammen med 8 andre hunde, gled ud af deltagerlisten, hvilket selvfølgelig var ærgerligt. På et par andre prøver, har Star virkelig gået som en drøm, og faktisk stået til at vinde prøven, men har så på aller sidste fugl fejlet, hvilket til tider har været lidt frustrerende. Jeg er dog meget tilfreds med Star, og hun har virkelig fået vist sit kæmpe potentiale, og jeg ser rigtig meget frem til markprøvesæsonen 2016. Inden jagt- og markprøvesæsonen 2016, håber jeg dog, at lave et kuld hvalpe på Star, hvor jeg helt sikkert vil beholde en tævehvalp selv, sådan jeg kan bygge videre på hendes fremragende stamtavle.

2016
Den 5. juni 2016 fødte Star sit første kuld hvalpe her på Kennel Fuglevig. Faderen til kuldet var vor egen superhan, Tiptopjack Nickel af Fuglevig (Nick). Der kom 4 hvalpe, 3 hanner og 1 tæve, hvor 1 han var brun, mens de 3 andre sorte. Tæven (Fuglevig Wilma – kaldet Puppy) beholdte vi selv for at videreføre Stars top avlslinier (se Puppy’s egen side her på hjemmesiden). De 3 hanner har vi heldigvis kunnet følge, hvoraf de 2 har gået til træning her. Alle hvalpe fra dette kuld virker utrolig lovende, og de første vil debutere på markprøver i 2018. En anden ting som også understreger, at Star vil blive en fremragende avlstæve, sås på Det Engelske Cocker Championship, som i januar 2016 blev vundet af tæven FTCh Byrbwll Dotty. Dotty’s mor hedder Maesydderwen Sialc, og Sialc er faktisk kuldsøster til Star (Maesydderwen Seren of Tembokali). Bedre bevis på en fremragende avlslinie fås ikke.
Star opnåede en 3. vinder på en vinderklasse markprøve på Valdemar Slot i januar 2016, hvilket kvalificerede hende til Dansk Markprøvemesterskab i december 2016 (se billede). Star gik et fremragende Mesterskab, og efter hvad dommerne fortalte mig efter prøven, førte Star konkurrencen sikkert efter sit 1. slip. Hun skulle blot holde sig fejlfri i sit 2. slip, så ville hun vinde Mesterskabet 2016. Hvad skete så? Da Star startede sit 2. slip på Bognæs, var der desværre ingen fugle. Star gik forrygende, men kunne ikke afslutte sit slip (og dermed vinde) uden et flush og en apportering. Efter 20 minutters søg, hvor Star stadig gik på fulde hammer, skete der desværre det, at makkerhunden, hun var oppe med, endelig flusher en fugl, men fuglen bliver desværre skudt ned ca. 3-4 meter fra Star, og hun knaldapportere på den. Spørg lige om der var nogen som var ærgerlig, Star mistede her en sikker sejr på hvad der betegnes som Danmarksmesterskabet 2016. Utrolig bittert for havde der bare siddet en fugl i Stars side indenfor de første 20 minutter, var dette aldrig sket, men sådan er det at gå på markprøver, man skal også have en smule held.

2017
I starten af 2017, fik Star sit 2. kuld hvalpe, igen med Nick som far. Her kom 5 hvalpe, 4 tæver og 1 han. 1 tæve var brun resten sorte. Alle 5 hvalpe har her i foråret 2018, gået til træning her hos os, og igen må vi bare konstatere – kæmpe talenter uden lyd og hunde som bare vil arbejde samtidig med de er yderst dresserbare.

Markprøvesæsonen 2017 blev fremragende for Star. Hun deltog på 5 vinderklasse markprøver og opnåede 1 x 3. vinder og 3 x bestået, altså kun 1 prøve hun ikke blev præmieret på. Resultaterne betød, at Star igen var kvalificeret til Markprøvemesterskab 2017, og her var det selvfølgelig min plan, at hun skulle tage revanche fra sidste års store uheld. Star gik faktisk også et rigtig godt 1. slip, men meget bittert skete der noget der må betegnes som en dommerfejl, fordi Star blev tilskrevet en “first dog down” og udgik meget beklageligt. Denne first dog down var noget makkerhunden i søget havde, og ikke Star, men på trods af mine (og andres) protester, var der ikke noget at gøre. Det er som om uheldet er ude efter Star på Mesterskaberne.

2018
Den 19. april 2018 fødte Star sit 3. kuld hvalpe her på Kennel Fuglevig, denne gang var faderen vor meget lovende hanhund Fuglevig Tweed (se hans side). Det var meningen vi selv ville beholde en tæve fra dette kuld, men da Star desværre kun fødte 3 hvalpe (1 tæve og 2 hanner), valgte vi at springe over og vente til Stars sidste kuld i 2019. Selv om Star her i januar 2018 er blevet 6 år gammel, vil vi også i markprøvesæsonen 2018, fører hende på markprøver, hvor vi håber for 4. år i træk at kunne kvalificerer hende til Mesterskabet, for det må da snart være vores tur, ikke til at have held, men til at undgå uheld.

Jeg vil selvfølgelig bringe nyt her på siden, efterhånden som der sker nyt omkring Star, indtil da, kan hendes fremragende stamtavle downloades her: Maesydderwen Seren of Tembokali stamtavle

 

03.04.15 a