FTW Maesydderwen Seren of Tembokali (Star)

 

Jeg hentede “Star” (som hun kaldes) i England den 27. marts 2015. Star er født den 07.01.12 og er altså lige blevet 3 år gammel. Jeg har været på udkig efter en færdigtrænet Cocker tæve i England i mere end 1 år, og har haft hele 4 af mine engelske kontakter igang med at finde en til mig. Det har været meget svært, idet en sådan tæve bestemt ikke hænger på træerne i England, især ikke når mine krav var en hårdtgående tæve uden nogen former for lyd med topstamtavle, og gerne præmieret som minimum på åben klasse (Novice) markprøve. Jeg troede faktisk min mission var umulig, indtil jeg først i marts måned 2015 fik en opringning fra en af mine kontakter, som fortalte, at nu havde han fundet det jeg var på udkig efter. En tæve han havde trænet sammen med og skudt over mange gange og han kunne garantere mig, at hun præcist var hvad jeg ønskede, måske endda med et plus til mine krav, idet hun faktisk var Field Trial Winner og derudover også var højt præmieret i vinderklassen, hvor kun sort uheld på nogle prøver, havde betydet, at hun ikke var blevet kvalificeret til Cocker championship 2015. Problemet var, at hendes nuværende ejer, Greg Beeton, ikke ville sælge til hvem som helst, og at han skulle godkende hendes fremtidig ejer. Herefter blev der skrevet mange mails og ført telefonsamtaler før jeg blev godkendt, og jeg ville, på trods af mine kontakters garantier, selvfølgelig også selv se Star før jeg købte hende. Jeg kørte derfor til England og så hende demonstreret af Greg den 27. marts 2015. Jeg var imponeret og kunne blot konstatere, at alle de lovprisninger jeg havde hørt om Star også passede. Jeg var derfor ikke i tvivl, jeg købte Star og tog hende samme dag med tilbage til Danmark. Der er nok ikke mange som kender Greg Beeton her i Danmark, og han er da også forholdsvis ny på markprøvescenen, og er hvad man kalder en glad amatør. Greg har dog haft succes, idet han førte sin første Cocker tæve til Field Trial Champion i 2010. Hendes navn er FTCh Maesydderwen Sizzle, og hun var mor til Greg første kuld hvalpe nogensinde for 4 år siden.

25.04.15Star er (ligesom Sizzle) opdrættet på den verdensberømte Maesydderwen kennel, som ejes af Peter Jones i Wales. Kennelen har nærmest sprøjtet FTCh’s ud igennem de sidste 30 år, og Star er linieavlet på de bedste fra Maesydderwen kennelen. På trods af Stars unge alder, har hun allerede haft succes på de engelske markprøver. I 2013, inden Star var 2 år gammel, opnåede hun på Novice prøver (åben klasser) i England: 1 x 1. vinder, 1 x 2. vinder og 1 x bestået. Hendes 1. vinder opnået på The Spaniel Clubs Novice Cocker den 27. november 2013, kvalificerede hende til deltagelse i vinder klassen. Allerede 20. december samme år (2013), nåede hun at deltage på Utility Gundog Society Open Cocker (vinderklasse), hvor hun i sin debut opnåede en 2. vinder i vinderklassen. Star er så ført videre i 2014, hvor hun i vinderklassen yderligere opnåede 2 x 2. vinder og 3 x bestået. Bemærkelsesværdigt er det, at Star har opnået sine præmieringer på alle de “store markprøver” afholdt i Midt- og Sydengland, hvor alle de gode hunde har deltaget, og ikke opnået sine præmieringer på markprøver i det nordlige Skotland, hvor ingen tophunde deltager.
Som det kan ses er Star virkelig en toptæve, som jeg selvfølgelig har de største forventninger til, og hun vil selvfølgelig blive ført på markprøver her i Danmark også. Hovedårsagen til jeg har købt hende hjem er dog i avlsøjemed, hvor jeg meget håber hun vil kunne bidrage til, at forbedre den danske avl af Cockere. Star har ikke haft hvalpe i England. Det er meningen, at Star skal parres med min egen tophan Tiptopjack Nickel af Fuglevig (Nick) og denne parring, vil faktisk være udavl på 2 af de mest vindende avlslinier i England. Nemlig Peter Jones Maesydderwen linie og Ian Openshaw Mallowdale linie. Peter Jones og Ian Openshaw regnes ikke ligefrem for bedste venner i England, hvorfor deres respektive Cocker linier, stort set ikke er parret sammen i England. Derfor bliver det meget spændende at se hvad parringen mellem Star og Nick kan bringe.

I min første jagt- og markprøvesæson med Star her i 2015, har hun været en kæmpefornøjelse af have med på jagt, hvor jeg selvfølgelig har haft hende med på vore egne jagter på Eliselund, men hun har også bevist, at hun magter mange andre jagtformer end lige den traditionelle roughshooting. Jeg har således også brugt hende som ren apportør, både på større godsjagter og almindelige aftentræk på ænder, og hun magter det hele hvor hun foruden sin power, smartness og store udstråling når hun jager, også kan sidde helt stille og roligt, når det er nødvendigt.
Hverringe 16.11.15På markprøvesiden, har 2015 mest været lige ved og næsten. Hun har opnået 2 markprøvepræmieringer i vinderklassen, henholdsvis et bestået på Hverringe gods (øverste billede) og en 3. vinder på Valdemar Slot (nederste billede), hvilket bl.a. betyder, at hun har kvalificeret sig til Markprøvemesterskabet i december 2016. Hendes “bestået”  betød faktisk også, at hun var kvalificeret til Markprøvemesterskab Valdemar Slot 17.01.16 a2015, men en sidste øjebliks stramning af kvalifikationskravet for deltagelse, betød at hun, sammen med 8 andre hunde, gled ud af deltagerlisten, hvilket selvfølgelig var ærgerligt. På et par andre prøver, har Star virkelig gået som en drøm, og faktisk stået til at vinde prøven, men har så på aller sidste fugl fejlet, hvilket til tider har været lidt frustrerende. Jeg er dog meget tilfreds med Star, og hun har virkelig fået vist sit kæmpe potentiale, og jeg ser rigtig meget frem til markprøvesæsonen 2016. Inden jagt- og markprøvesæsonen 2016, håber jeg dog, at lave et kuld hvalpe på Star, hvor jeg helt sikkert vil beholde en tævehvalp selv, sådan jeg kan bygge videre på hendes fremragende stamtavle.

Jeg vil selvfølgelig bringe nyt her på siden, efterhånden som der sker nyt omkring Star, indtil da, kan hendes fremragende stamtavle downloades her: Maesydderwen Seren of Tembokali stamtavle

 

03.04.15 a