Nyheder udland 2019

På udkig efter ny Cocker avlshan

(onsdag 02.10.19) Jeg har et stykke tid været på udkig efter en ny Cocker avlshan i England. Dette skyldes så absolut ikke mangler hos vor nuværende Cocker avlshan, vor egen opdrættede Fuglevig Tweed, for han er bare super, men vi kan ikke komme udenom  det faktum, at Tweed er halvbror til vor Cocker avlstæve, Fuglevig Wilma (Puppy), hvorfor det er indlysende, at vi ikke kan bruge Tweed på Puppy, hvorfor vi må søge andre steder. Vi vil derfor meget gerne have en han, som udover, at passe perfekt til Puppy også kan bruges videre i vor fremtidige Cockeravl, hvor næste generation er født, nemlig tæve Fuglevig Gwen, som vi har beholdt fra Puppy’s første kuld hvalpe her i foråret 2019. Fremtidsplanen er i øvrigt, at Gwen skal parres med Tweed, når hun bliver gammel nok.
Her i foråret 2019, sad jeg tilfældigvis og så på lidt stamtavler på Den Engelske Kennel Klubs hjemmeside, og her bemærkede jeg, at de 2 hunde jeg bedst kunne lide på Engelsk Cocker Championship, jeg overværede i januar 2018, tæven FTCh Jackshea Liz of Poolgreen og hannen FTCh Poolgreen Diesel, havde haft et kuld hvalpe sammen i august 2017. En sådan parring er absolut ikke hverdagskost, så jeg kunne regne ud, at Will Clulee, ejer og fører af begge hunde, måtte have beholdt flere hunde fra dette kuld hvalpe. Jeg tog mig derfor denne frihed, at maile til Will, for at spørge ham om han evt. havde en hanhund til salg fra dette kuld, som altså, på tidspunktet jeg skrev, var 1,5 år gammelt. Hvis han havde beholdt en hanhund fra kuldet, var jeg interesseret køber. Jeg fik meget hurtigt svar fra Sue (Wills kone), at de selvfølgelig havde beholdt både en han og en tæve fra kuldet, og at Will var ved at træne begge op til kommende markprøvesæson. De var begge så lovende, at Will absolut ikke ville sælge. Sue henviste mig i øvrigt, til andre hunde fra samme kuld, men jeg måtte blot konstatere, at ingen fra kuldet var til salg. Ærgerligt, for det havde været en perfekt hanhund til mine fremtidige avlsplaner.
Her i går den 1. oktober, viste det sig, at jeg havde set rigtig, da jeg var ude efter Will Clulee hanhund, Poolgreen Griffin, for den debuterede på en novice (åben kl.) markprøve afholdt af The Scottish Spaniel Club. Resultatet blev 1. vinder i sin debut. Jeg glæder mig nu til at følge Griffin i vinderklassen, og det var måske en ide, at rejse til England i foråret 2020, for at få Puppy parret netop med Griffin.

En legende er død

(torsdag 28.03.19) I tirsdags den 26. marts døde en af de helt store personligheder og legender i den engelsk Cocker verden. Joe Shotton, ejeren af de yderst succesrige Chyknell Cockere, sov stille ind i en alder af 95 år. Joe startede i en sen alder med hundene, idet han var 57 år, da han debuterede på prøver, at han alligevel blev en legende skyldes, at Joe deltog på markprøver og sågar kvalificerede sig til Engelsk Cocker Championship senest da han var 89 år gammel, hvilket var en rekord i sig selv. Joe var en af de helt store gentlemen i markprøvesporten og vil for altid blive husket for sit fantastisk succesrige Chyknell opdræt af Cockerne, hvor det var Joe som opfostrede hvalpene, mens Ian og Wendy Openshaw trænede og førte dem til succes på markprøver. Nu og da førte Joe selv en af sine hunde, og alle der har set parret, vil for evigt kunne huske Joe og hans helt enestående tæve FTCh Chyknell Hidie. Det er dog ikke Hidie, som Joe står med på billedet, men en anden af hans absolutte toptæver, nemlig FTCh Chyknell Iris, som 2 år i træk blev 2. vinder på Engelsk Cocker Championship. I øvrigt vandt Chyknell hundene Engelsk Cocker Championship 2 gange. Interesserede kan gå ind under “Artikler” her på hjemmeside, og downloade en artikel jeg skrev om Joe og hans hunde i 2011. Artiklen blev faktisk skrevet med hjælp fra Joe selv. Æret være Joe Shottons minde.

FTCh Hollydrive Abbey vinder Engelsk Springer Championship

(mandag den 14.01.19) Torsdag, fredag og lørdag i sidste uge, blev der afholdt Engelsk Springer Spaniel Championship 2019 i England. Pudsigt nok blev det engelske championship faktisk afholdt i Nordirland på godset Baronscourt, hvilket man gør ca. hvert 5 år, altså flytter til Nordirland, som jo også hører indenunder det Engelske. Helt utroligt blev championshippet, i øvrigt for 3. år i træk, vundet af en hund fra Nordirland, nemlig af tæven FTCh Hollydrive Abbey, ejet og ført af Dets Donnelly. Dets og Abbey blev i øvrigt nr. 2 sidste år, kun slået af Abbeys kuldsøster Hollydrive Sally. Det er i øvrigt første gang nogensinde, at Championshippet er vundet af 2 kuldsøskende 2 år i træk. Alle steder roses terrænet og arrangementet i øvrigt til skyerne og ud fra billederne ser terrænet ud til at være en blanding af visne bregner og brombær, hvilket nok er noget af forklaringen på, at de Irske hunde er så dominerende for øjeblikket. De Irske hunde er kendt for at være mere hårdtgående end de Engelske. Der blev i øvrigt præmieret 17 hunde af de ca. 42 startende. Arrangørerne oplevede i år, at mange af de hunde som ellers var kvalificerede (ca. 62 ialt) ikke ønskede at deltage. Noget ret uhørt, hvor kvalifikation og deltagelse til The Championship, er noget af det højeste man kan nå på en sæson. Begrundelse for mange afbud var alt for store rejseomkostninger. Da jeg næsten samtidig var i Wales fik jeg at vide, at alle 3 walisere som var kvalificerede ikke deltog, fordi det ville koste dem minimum kr. 5.000 + tabt arbejdsfortjeneste at deltage og det ønskede de ikke.

FTCh Kiltonbeck Rollo vinder Engelsk Cocker Championship

(lørdag 05.01.19) Det er lige blevet meddelt på Facebook, at den sorte hanhund FTCh Kiltonbeck Rollo (se billede i midten) har vundet det Engelsk Cocker Championship, som er blevet afholdt i går og i dag. Der var run-off mellem 3 hunde, men det viste sig, at dette run-off var om placeringerne 2-3-4. Rollo var lagt på is som 1. vinder. Rollo er i øvrigt ren linieavl på den fantastiske avlshan FTCh Maesydderwen Scimitar, som i øvrigt er far til vores Star. Rollo har haft en fantastisk sæson i England, hvor han inden Championshippet havde vundet 2 markprøver og derved blevet Champion. Det samlede resultat fra Engelsk Cocker Championship 2019 kan downloades her Eng. Cocker Champ 2019

Første dag af Engelsk Cocker Spaniel Championship

(fredag 04.01.19) Engelsk Cocker Spaniel Championship afholdes på Thirleslane Castle i det nordøstlige hjørne af England lige på grænsen til Skotland. Ud fra de få billeder som endnu er blevet offentliggjort på Facebook, ser det ud til at være fremragende terræn fyldt med bregner og atter bregner, samtidig er terrænet utrolig kuperet og det ligner faktisk nøjagtig samme terræn, som man afholdte Springer Championship på i 2014.  Ud fra listen af hunde som er videre til i morgen, så har første dagen betydet et stort mandefald blandt de deltagende hunde. Du kan downloade, hvem som er videre på vedlagte. Hunde med blå skrift er dem som er ude efter første dag. Hunde med sort skrift er dem som er videre. Det hele bliver afgjort i morgen. Eng. Cocker Champ 2019