Fuglevig Scarlet

Scarlet er født den 22.05.15 og er 5. generation af vor egen tævelinie, som vi startede i 1996 med Lycik Amy af Fuglevig. Scarlet er derfor kennel Fuglevigs fremtid og det er planen, at hun skal videreføre vor tævelinie, når hun bliver gammel nok, formodentlig i 2017-18. De videre planer er, at hun i 2017-18 vil blive parret med vor engelsk importerede hanhund, Countryways Conor af Fuglevig (se hans side).

Men den tid den glæde, lige nu er Scarlet hvalp, og hun vil få lov til at udvikle sig stille og roligt og nyde sit hvalpeliv med sjov og leg. Den egentlige træning af Scarlet vil starte i 2016, og vi ser rigtig meget frem til at se hvor langt hendes evner rækker, men det er klart, at når vi er nået til 5. generation, ved vi godt hvad vi har i vente, men det gør kun glæden endnu større.

Scarlet er blevet 10 måneder gammel og hun har heldigvis bevaret sit utrolig smukke udtryk, men er lige nu inde i en lidt uheldig alder, hvor hun er groet færdig i højden, men stadig mangler noget mere masse. Hun er på samme højde som sin mor, men ellers venter vi på hun gror mere til. Som planlagt fra starten er Scarlet, Helles hund og de 2 har nu været igang med træningen en måneds tid, og det går faktisk rigtig godt. Scarlet er meget pleasende og ønsker kun at gøre det rigtige hele tiden og Helle er blevet rigtig glad for hende og deres træning skrider stille og roligt frem, hvor grunddressuren er hovedtema.
2016
Helle har haft Scarlet med på adskillige jagter i 2016, og selv om det var tidligt, er det gået rigtig godt. Scarlet er og bliver en meget hårdtgående tæve og rent stilmæssigt minder hun i høj grad om stamhunden for hele vort Springer opdræt Robinsmoor Lane af Fuglevig. Nøjagtig somLane var, er Scarlet også et enestående naturtalent langt ud over det sædvanlige, men når man har så stor power kræver det også noget at føre hende, så Helle besluttede sig for, at træningen i foråret 2017, skulle være en repetition af grunddressuren.

2017
Helle har i foråret, gjort rigtig meget ud af Scarlets grunddressur, og fået hende tilbage på et mere styrbart niveau og det betød, at Helle og Scarlet har været på 2 træningsmarkprøver i marts måned. På begge fik Helle og Scarlet meget stor ros, men på en træningsmarkprøve får man ingen præmieringer kun en mundtlig kritik. I sommeren 2017, meldte Helle Scarlet til en Working Test og at parret virkelig er begyndt et flot samarbejde blev understreget her, da Scarlet og Helle blev 2. vinder på denne Working Test (se billede) og igen med megen ros af dommeren.
Alt kørte nu i olie for Scarlet og Helle, og Helle glædede sig virkelig til jagt- og markprøvesæsonen, hvor Helle havde planer om at føre Scarlet allerede på de første åben klasse markprøver. Men uheldet var desværre ude, midt i august måned, faldt Helle desværre nede på vor jagt, under træning, og hun var så uheldig at sprænge hendes achillessene. En sådan omgang betyder mindst 8-12 ugers pause og alle planer omkring Scarlets markprøvedebut måtte skrinlægges. Vi synes dog, at Scarlets træning var gået så godt, at vi besluttede, at jeg skulle prøve at føre hende i stedet. Så fra slutningen af august overtog jeg træningen af Scarlet, og det gik faktisk så fornuftigt, at jeg tilmeldte hende til de 3 første åben klasse markprøver. Igen var uheldet dog ude, for 1. oktober gik Scarlet i løbetid og alt hvad der hed jagt og prøver måtte aflyses i oktober måned. Helle er nu ved at komme på benene igen, og planerne for resten af 2017 er, at Helle vil melde Scarlet til åben klasse markprøver i december og januar, og så håber vi at uheldet ikke er ude igen.
I øvrigt er det vor plan, at Scarlet skal have sit første kuld hvalpe i 2018, hvor hun vil blive parret med vor superhan Countryways Conor af Fuglevig.

Når der sker nyt i Scarlets liv vil vi opdatere her på siden.
Du kan se Scarlet stamtavle her: Scarlet stamtavle