Fuglevig Wilma (Puppy)

Må vi præsentere Kennel Fuglevigs fremtid, hvad angår vore FT Cocker Spaniels. Fuglevig Wilma er født den 5. juni 2016 og hun er efter vore 2 engelsk importerede tophunde, tæven FTW Maesydderwen Seren of Tembokali (Star) og hanhunden Tiptopjack Nickel af Fuglevig (Nick). Det pudsige er, at Wilma er født på nøjagtig samme dato som sin far, men der er 7 års forskel på dem og hvis man er lidt overtroisk, kan dette måske have betydning. Ellers er Wilma, som beskrevet overstående vor fremtid, hvad angår avlen af FT Cockere og vi har enorme forventninger til hende både som jagt- og markprøvehund men så sandelig også som avlstæve. Hvis man kigger lidt på hendes stamtavle repræsentere hun simpelthen det bedste af det bedste på verdensplan, ja jeg vil påstå, at bedre stamtavle kan ikke købes nogen steder, heller ikke i England. Wilma er dog endnu meget ung, men vi vil selvfølgelig bringe nyt her på siden efterhånden som hun vokser til og vi begynder at træne hende.

Efter Wilma er blevet 3 måneder gammel, har vi besluttet, at ændre hendes kaldenavn, idet vi konstant oplevede, at Wilma og vor unge springertæve Uma, ikke kunne hører forskel, når vi kaldte på dem, og det betød flere unødige konfliktsituationer. Vi har derfor valgt fremover at kalde Fuglevig Wilma for “Puppy”, og her 14 dage efter dette er sket, har både Puppy og Uma fundet ud af systemet, og vi vil derfor fremover, ikke opleve konflikter når vi kalder på en af dem.

I sommeren 2017, overtog Helle træningen af Puppy og de 2 har fra starten fået det til at klikke sammen. Puppy ligner sin mor rigtig meget i størrelse, udseende og stil og måden hun bevæger sig på er næsten som at se Star. Puppy har en meget lækker udstråling, “en rigtig eyecatcher”, er meget smart og hurtigt og en dame som ved hvad hun vil med en kæmpe medfødt selvtillid. Når hun sidder på post er hun fuldstændig cool og rolig og minder i disse situationer utroligt meget om sin far (Nick), hvilket igen betyder, at hun er 100% uden lyd, hvilket er et rigtig godt udgangspunkt. Puppy nåede ikke med på jagt i sæsonen 2017, dette mest fordi vi mente, at hun ikke var moden nok endnu, men hun er blevet introduceret for fugl og har flushet fugle.
Puppy og Helle har fortsat træningen i foråret 2018, og nu er det begyndt at gå rigtig stærkt, og Puppy tegner til at blive en virkelig super hund, og vi har store forventninger til hende i jagt- og markprøvesæsonen 2018. Vi vil selvfølgelig bringe nyt efterhånden som Puppy udvikler sig yderligere.
Om alt går vel, er det også planen, at Puppy skal have sit første kuld hvalpe i foråret 2019, og vi er ved, at se efter egnede hanner til hende. Vi kan på forhånd fortælle, at det ikke bliver en af vore egne hanner, fordi Nick er far til Puppy og Tweed er halvbror til hende, så det bliver med garanti en hanhund udefra. Måske kunne vi endda finde på, at rejser til England for at få hende parret, men mere herom senere.

Indtil da kan du se hendes stamtavle her: Puppy stamtavle