Nyheder udland 2014

Lodtrækning til de 2 Engelske Spaniel Championships

(fredag 26.12.14) Der er nu foretaget lodtrækning til begge de 2 Engelske Championships. Springer Championship foregår i dagene 8.-9.-10. januar 2015 i det nordøstlige England lige på grænset til Skotland. Cocker Championship foregår den 14. og 15. januar 2015 i Midtengland – lige syd for Birmingham. Der 2 lodtrækninger er som følgende:
Kval. Cocker Champ. 2015
Kval. Springer Champ. 2015
Der mangler endnu at blive afholdt et par prøver som er kvalificerende, men disse er der gjort plads til i de 2 lodtrækninger. Jeg skal selv overvære Cocker Championship.

Irsk Spaniel Championship – sensationen er perfekt

Mallowdale Midge(tirsdag 23.12.14) Der har i går og i dag været afholdt Irsk Spaniel Championship – et championship, som rent prestigemæssigt regnes for at være lige under det Engelske, men ellers helt i topklasse. I Irland er der kun meget få Cockere, så derfor skal Cockerne i Irland konkurrere mod Springerne, og det er aldrig sket før, at en Cocker har kunnet slå Springerne på denne fornemmeste Irske Spaniel markprøve. Dette blev der ændret på i dag, idet supertæven (over dem alle) FTCh Mallowdale Midge (se billede), ejet af Jack Healey og ført af Ian Openshaw vandt foran alle Springerne. Jeg husker stadig tilbage på engelsk Cocker Championship i januar 2012, afholdt på Conholt Estate i Sydengland. Her så jeg for første gang Midge, og jeg fortalte alle her i Danmark, at dette var den bedste Spaniel – både blandt Springere og Cockere – jeg nogensinde havde set, og at jeg ville betegne hende som uslåelig, hvis hun gik op til sit bedste og ikke selv fejlede. De fleste jeg fortalte om Midge, svarede mig ikke, men gav mig kun et skeptisk blik, for den normale opfattelse er, at en topspringer altid vil slå en Cocker. Midge er outstanding og hun må nu være kæmpe forhåndsfavorit til Engelsk Cocker Championship den 14. og 15. januar. Et championship jeg heldigvis skal overvære fra første række.

Endeligt gennembrud for FTCh Orgest Yfwr?

Orgest Yfwr(mandag 15.12.14) Den brune Cocker han FTCh Orgest Yfwr (se billede), ejet og ført af Will Clulee, har der været meget store forventninger til som avlshan, siden han, tilbage i januar 2010, blev 3. vinder (og dermed bedste hanhund) på Engelsk Cocker Championship. Det kan der heller ikke skjules, at han siden sin flotte præstation dengang har haft mange tæver til parring, her iblandt mange supertæver. Men -men hans afkoms resultater har ladet vente på sig. På Cocker Championship i januar 2014, så man for første gang 4 af hans afkom som var kvalificerede, heraf fik en af dem en 3. vinder som bedste resultat, men ser man på listen over kvalificerede hunde til Cocker Championship den 14. og 15. januar 2015, kunne det bestemt se ud som om Yfwr  nu endelig har fået sit gennembrud som avlshan, idet han lige nu har hele 6 afkom kvalificerede. Dette gør ham til den nulevende avlshan med flest afkom kvalificerede. Det er tydeligt, at Yfwr egen ejer, Will Clulee, i år har satset stort på netop hans afkom, idet Will har kvalificeret hele 4 af hans ialt 6 afkom, og med Will som fører, kan disse 4 ikke undgå andet end at være blandt favoritterne. Historien omkring Yfwr, som nu er blevet 8 år, viser også, at man ind imellem skal vente længe, før en kendt avlshans afkoms resultater viser sig.

Ian Openshaws fantastiske 5 uger

weston_rosie(torsdag 27.11.14) Jeg og utallige andre har berettet om Ian Openshaws enestående meritter på de engelske spanielmarkprøver, og han blot fortsætter og fortsætter med at sætte nye normer og fantastiske rekorder for hvad der er muligt at opnå med sine hunde. Efter en lidt sløv start på markprøvesæsonen, har Ian totalt ryddet bordet de sidste 5 uger, hvor han simpelthen har vundet samtlige markprøver han er stillet på. Hold nu fast for her kommer de vanvittige tal, hvor jeg kun har medtaget vinderklasserne:
21/10: 1. vinder med Springer hannen Int FTCh Hollydrive Theo (blev samtidig FTCh)
30/10: 1. vinder med Cocker tæven, Mallowdale Georgi (hendes først markprøve)
31/10: 1. vinder med Cocker tæve FTCh Mallowdale Maggy
1/11: 1. vinder igen med Cocker tæven, Mallowdale Georgi (FTCh efter kun 2 prøver – hvilket er ny rekord)
4/11: 1. vinder med Springer hannen Int FTCh Hollydrive Kurt
15/11: 1. vinder med Cocker tæven FTCh Mallowdale Midge
25/11: 1. vinder med Cocker hannen Mallowdale X-Factor
27/11: 1. vinder med Cocker tæven Mallowdale Diamond
Ian er altså på 5 uger blevet 1. vinder i vinderklassen 8 gange med 7 forskellige hunde, oveni kan lægges, at han også lige nåede at blive 1. vinder på en Novice (åben kl.) med Mallowdale Diamond. Ian har altså allerede nu kvalificeret 2 Springere og 5 Cockere til de 2 engelske Championships. Når så oveni lægges, at Ian’s kone, Wendy samtidig også har vundet 2 Cocker vinderklasser med hendes 2 helsøskende FTCh Tiptopjack Sixpence og FTCh Tiptopjack Twirl, så er billedet fuldendt – FANTASTISK. Jeg glemte lige at nævne, at der stadig mangler at blive afholdt hele 12 Cocker vinderklasser, så “bægeret” er med garanti ikke fyldt endnu.

Enestående Cocker-avl

Mallowdale Guppy kopi(onsdag 26.11.14) Der fødes rigtig mange hvalpe rundt omkring, der som udgangspunkt burde blive store stjerner. En ting er udgangspunktet noget andet er hvad det så senere viser sig at blive. Når vi ser tilbage på Cocker avlen i nyere tid i England, har især et bestemt kuld hvalpe vist sig, at blive måske et af de mest succesrige nogensinde. Kuldet blev født den 1. maj 2006 og forældrene var hanhunden FTCh Dardnell Dealer og tæven FTCh Bellsmill Jet. Rent størrelsesmæssigt var kuldet en skuffelse, idet der kun kom 3 hvalpe, 2 hanner og 1 tæve alle sorte. De 3 hvalpe fik navnene Mallowdale Gun, Mallowdale Grand og Mallowdale Guppy (se billede). Alle 3 blev senere champions og Guppy også 3. vinder på Engelsk Cocker Championship 2009. Det er enestående, at alle hvalpe i et kuld bliver champions, men som tillæg hertil har det også vist sig, at alle 3 har været fantastiske avlshunde, som har præget de engelske markprøver enormt. Til dato er Gun far til 8 FTCh, Grand til 3 FTCh og tæven Guppy er mor til nu 4 FTCh. Her ud over er der flere afkom efter en af disse 3 som er FT vindere, hvorfor der er flere champions på vej. Hvor stor deres indflydelse er, ses også på listen af kvalificerede hunde til Cocker Championship i januar 2015. Hele 31% af de, til dato, 26 kvalificerede hunde er enten børn eller børnebørn efter en af de 3 kuldsøskende, vi taler altså om hver 3. hund. Det er vist hvad man kan kalde “enestående Cocker-avl”.

Bemærkelsesværdige 3 markprøvedage i England

mallowdale diamond kopi(onsdag 22.10.14) De sidste 3 dage er der sket bemærkelsesværdige ting på de engelske markprøver. I mandags vandt super springertæven, 7 årige, FTCh Flaxdale Hallie en vinderklasse, og kvalificerede sig for 5 år i træk til Springer Championshippet, ført af sin ejer Aled Jones. Hallie er faktisk verdensberømt idet hun vandt championshippet tilbage i 2011, og har altså siden sin triumf, hvert år, kvalificeret sig – imponerende.
I går tirsdag vandt Ian Openshaw så en Springer vinderklasse med den Irske FTCh Hollydrive Theo. Resultatet var enestående idet det var første gang Ian førte Theo og sejren betød, at Theo blev Ian’s champion nr. 101, Theo blev også International FTCh og blev samtidig kvalificeret til Engelsk Championship. Ejeren, Irske Mick Walsh må være oppe i skyerne.
Tilbage i januar 2013, da det engelske Cocker Championship, blev afholdt på Sandringham, som er ejet af den engelske dronning, fik netop den engelske dronning, som tak, foræret en Cocker hvalp af arrangørerne. Cocker hvalpen hed Mallowdale Diamond – se billede (FTCh Chyknell Gold Star – FTCh Mallowdale Kim), og var opdrættet af Ian og Wendy Openshaw. Netop Diamond har i dag deltaget på sin første markprøve, som var en Novice (Åben Klasse) afholdt af The Cocker Spaniel Club. Diamond blev 1. vinder ført af Ian Openshaw – mon vi har en kommende markprøvestjerne her, endda ejet af den engelske dronning???.

Ny markprøvestjerne i England

Simonside Doris of Laysan(torsdag 16.10.14) I går blev den 5. vinderklasse markprøve for Springere i år afholdt i England, og meget bemærkelsesværdigt blev den vundet af den sort/hvide tæve, Simonside Doris of Laysan. Dette var Doris 2. sejr indenfor 12 dage, og det betyder samtidig, at hun blev Field Trial Champion efter deltagelse på ialt kun 5 markprøver – imponerende. Doris er opdrættet, trænet og ført af Ben Watkins (Laysan Gundogs), som er rimelig ny på markprøvescenen, men han har allerede haft flere successer. Allerede sidste år, vandt han en vinderklasse med faderen til Doris, “Laysan Bossy Knickers” og Ben har også, tilbage i 2012, vundet en Cocker Novice (åben kl.) med sin brune Cocker, Simonside Jade. Det bliver nu meget spændende at se, hvad Doris og Ben kan præstere på The Springer Spaniel Championship i januar måned, men mon ikke han vil være blandt outsiderne.

Fantastiske Joe Shotton

Joe Shotton sommer 2014(Onsdag 15.10.14) I går afholdte United Gundog Breeders Association en Cocker vinderklasse i England, og prøven blev vundet af en gammel kending, nemlig den 6 årige lever/tan farvede hanhund FTCh Gournaycourt Ginger, ført af Jon Bailey. Parret er dermed kvalificeret til championshippet. Selvfølgelig et flot resultat, men det der virkelig trækker overskrifter fra den samme prøve var, at 91 årige Joe Shotton (se billede) blev 2. vinder med tæven af eget opdræt, Chyknell Redwing. Selv om vi alle ved, at Joe’s hunde trænes af Ian Openshaw, så var det alligevel en fantastisk præstation, at han var i stand til at føre Redwing til det flotte resultat. Nu bliver det spændende om Joe når endnu engang, at kvalificere sig til championshippet. Vi er mange som håber på et gensyn med the grand old man.

2 nye Cocker vinderklasser afholdt i UK

Rowston SamsonSixpence(torsdag den 02.10.14) Også i England er markprøverne startet for alvor her i oktober, og i Skotland har der de 2 seneste dage været afholdt 2 Cocker vinderklasser
I går den 01.10.14 afholdte The Scotish Spaniel Club deres Cocker vinderklasse, og den blev vundet af den brune hanhund Rowston Samson (billede til venstre), ejet af Derek Lee men ført af Will Clulee.
I dag den 02.10.14 afholdte National Game Keepers deres Cocker vinderklasse også i Scotland og denne prøve blev vundet af en gammel kending, den røde tæve FTCh Tiptopjack Sixpence (billede til højre) ejet og ført af Wendy Openshaw.
Sejrene betyder, at begge hunde er kvalificerede til Cocker Championship den 14. og 15. januar 2015. For Samson vedkommende er det første gang han deltager, men for Sixpence er det 4. år i træk hun er kvalificeret, og dette på trods af hun kun er 5 år. Mon ikke det er Wendy’s drøm endelig af vinde, efter Sixpence’s mor (FTCh Brook Furlong of Tiptopjack) vandt championshippet i januar 2014 efter at have været kvalificeret 6 år i træk. Og jo Sixpence er kuldsøster til min superhan Tiptopjack Nickel af Fuglevig.

Endnu en ny FTCh Cocker i England

FTCh Ffynonlas Ebony of Omachie(søndag den 17.08.14) I går afholdte Yorkshire Gundog Club deres Cocker vinderklasse markprøve og vinderen blev den sorte tæve Ffynonlas Ebony of Omachie (billedet), ejet af M. Forbes men ført og trænet af den kendte spanielmand Alec Coutts. Da Ebony allerede vandt en prøve sidste år, betyder sejren, at hun blev FTCh. og selvfølgelig også kvalificeret til Cocker Championship i januar måned 2015. Ebony er i øvrigt efter FTCh Maesydderwen Scimitar og tæve Heolybwlch Pippen.

Ny Cocker FTCh i England

Rollafields Redbud at Naxshivan(onsdag 06.08.14) I dag blev årets første Cocker vinderklasse afholdt i England af Yorkshire Sporting Spaniel Club og vinder blev den røde hanhund “Rollafields Redbud at Naxshivan” (se billede), ejet og ført af Andy Platt. Da parret allerede vandt en markprøve sidste år, betyder dagens resultat, at Boots (som han kaldes) nu er FTCh og selvfølgelig også kvalificeret til Cocker Championship i januar måned. I øvrigt må man forvente rekordkvalifikation/deltagelse på Cocker Championshippet, idet Den Engelske Kennel Klub, i år, har godkendt hele 48 vinderklasse markprøver, som kvalifikation til championshippet, hvilket er det højeste nogensinde.

Første vinderklasse markprøve i England

Broomfield Dee(lørdag 26.07.14) I går afholdte North West Counties årets første vinderklasse markprøve for Springer Spaniels. Prøven blev afholdt i 30 graders varme selvfølgelig kun på kaniner, og igen igen havde Eddie Scott succes og vandt med sin tæve af eget opdræt FTCh Broomfield Dee (FTCh Buccleuch Pepper – FTCh Broomfield Sunbeam)se billede. Prøven var årets anden markprøve i England og den første – en Cocker åben klasse – blev ligeledes vundet af Eddie (se nedenstående). FTCh Broomfield Dee er således kvalificeret til The English Springer Spaniel Championship i januar 2015. De øvrige placeringer på prøven blev:
2. vinder: Rothievale Medlar of Edgegrove – ejer/fører Jeremy Organ
3. vinder: Chinachgook Grundy of Buccleuch – fører David Lisett
4. vinder: Breckmarsh Addie – ejer/fører Lee Cooper

Markprøvesæsonen i England er startet

Chyknell Golden Eagle(onsdag 16.07.14) Regionalklubben, Tyne, Tees, Tweed Field Trial Association er, som altid, de første til at afholde markprøver og henholdsvis den 11. og 12. juli afholdte de 2 novice (åben kl.) markprøver i det nordlige Yorkshire. Prøverne blev selvfølgelig afholdt udelukkende på kaniner. Cocker novice den 11. blev vundet af den brune hanhund Chyknell Golden Eagle (Mallowdale X-Factor – FTCh Chyknell Iris), ejet og ført af Eddie Scott. Golden Eagle og Eddie ses på billedet, som er taget på en Working Test i juni måned, hvor parret også vandt. Parret er nu kvalificeret til deltagelse i vinderklassen, og med Eddies evner som træner, ville det undre mig meget, hvis ikke parret også når at kvalificere sig til Cocker Championship i januar måned. Dagen efter afholdte man så en Springer novice og den blev også vundet af en hanhund, nemlig Syncerus Sinbad (FTCh Hattonswood Broc – FTCh Syncerus Sally), ejet og ført af Geoff Devine-Jones. Geoff Devine-Jones har de senere år også været yderst succesrig, så det må bestemt forventes, at dette ikke er det sidste vi hører til Syncerus Sinbad.

Brook Furlong vinder Engelsk Cocker Championship

Ian:Brook Furlong champ. 2014(fredag 17.01.14) Vi er lige kommet hjem fra et både fantastisk og også meget specielt Cocker Championship i Skotland. Fantastisk fordi min ynglingscocker FTCh Brook Furlong of Tiptopjack, ejet af Nigel Partiss og ført af Ian Openshaw endelig vandt The Cocker Championship 6. gang hun var kvalificeret. En unik præstation af en af de bedste tæver Cocker verdenen endnu har set. For ikke alene viser hun en stabilitet uden lige men samtidig med hendes enormt høje bundniveau viser hun også et ekstremt højt topniveau, og at slå 2 unge tæver i et run-off, viser kun hendes exceptionelle standard. Det er også lækkert, at Nicks mor vinder championshippet, nøjagtigt som hans far også gjorde, og hvad der måske er endnu mere specielt, så vandt Nick far (FTCh Danderw Druid) også championshippet efter at have været kvalificeret 6 år i træk. Det der gør det endnu mere vildt er, at Nicks kuldsøster FTCh Tiptopjack Sixpence (ejet og ført af Wendy Openshaw) samtidig blev 4. vinder og fik pokalen for Guns Choice. Championshippet var også meget specielt, fordi man for første gang nogensinde, måtte stoppe prøveafviklingen kort efter 2. slip var gået i gang på anden dagen, fordi en tilskuer faldt om med hjertestop, og desværre ikke var til at redde, selvom man gjorde sit yderste, og bl.a. fik tilkaldt en helicopter. Dette meget sørgelige betød, at man efter lang tid votering, besluttede at stoppe championshippet, og først fortsætte med anden dagen i dag fredag. Dette betød desværre, at vi ikke kunne overvære 2. dagen, da vi havde bestilt flyver hjem. Men heldigvis var der andre danskere tilstede (Lars og Charlotte) som var så flinke at opdatere os hele tiden over SMS – TAK TIL DEM BEGGE. Ovennævnte billede tog jeg i onsdag kort ført Brook Furlong og Ian skulle ind til deres 1. slip. Du kan samtidig læse det samlede resultat af Championshippet her: Kval. Cocker Champ. 2014

FTCh Helmsway Heath vinder Engelsk Championship

Helmsway Heath(lørdag 11.01.14) Så er Engelsk Springer Spaniel Championship afgjort. Da alle hunde havde været igennem (24 hunde gennemførte) begge slip, kaldte dommerne 2 hunde frem til run-off. Det var FTCh Helmsway Heath og FTCh Broomfield Annie. Folk var ikke i tvivl om det var om 1. vinderen. Resultatet blev, at en af forhåndsfavoritterne, FTCh Helmsway Heath (billede taget af Kipperridge gundogs) vandt foran Annie. 3. vinder blev FTCh Dawsonlee Domino og FTCh Helmsway Hope blev 4. vinder. Der blev endvidere givet bestået til 7 hunde. Det var først gang siden 2002, at en hanhund vandt championshippet, og Heath har en meget travl fremtid foran sig som avlshan, ligesom hans far (FTCh Clangregor Albammach of Biteabout) vil få travlt. En fantastisk championship for Ian English, som med sit Helmsway opdræt havde stor succes, idet FTCh Helmsway Hope (med Ian selv som fører) blev 4. vinder. Det samlede resultat kan downloades her Kval. Springer Champ. 2014

Engelsk Springer Championship 2014 – 2. dag

(fredag 10.01.14) Så er 2. dag overstået på Engelsk Springer Championship, man sluttede tidligt i dag (kl. 14.00) for også at have hunde til 3. dagen. 18 hunde mangler endnu deres 2. slip. 6 hunde har “overlevet” og er igennem begge slip, her iblandt den forsvarende mester (FTCh Broomfield Rosetta), som efter forlydender indtil videre har forsvaret sin titel på fornemmeste vis. Mange taler også om FTCh Helmsway Heath, som efter sigende skulle være en superhund (han mangler dog stadig sit 2. slip). Igen kan resultatlisten downloades, som det ser ud efter 2. dag. I tillæg til i går, så er hunde med blå skrift dem som er udgået i dag. Sort skrift er de hunde som stadig er med. Man kan se under bemærkninger hvem som har været igennem med begge slip og hvem som mangler. Jeg vil opdatere i morgen så snart resultatet foreligger. Kval. Springer Champ. 2014

Engelsk Springer Championship 2014

(torsdag 09.01.14) På Dunira Estate i Skotland er i dag afholdt første dag af Det Engelske Springer Championship 2014. Mesterskabet løber over 3 dage og slutter ikke før lørdag. Hele 56 Springere er kvalificerede og 3 har meldt afbud. og første dagen har kostet mange hunde videre deltagelse. 31 hunde er gået videre til dag 2 i morgen incl. er 3 hunde som endnu ikke har været inde til bedømmelse. Det er kat. nr. 51-53-55. Du kan downloade deltagerliste i katalognummerorden her. Grå skrift er afbud. Rød skrift er dem som er udgået på 1. dagen og sort skrift er dem som er videre til 2. dagen. Jeg vil opdatere så hurtigt jeg kan både fra dag 2 og 3. Kval. Springer Champ. 2014

Engelsk Cocker Championship 2014

(Onsdag 01.01.14) Nu ligger programmet og deltagerne fast til Engelsk Cocker Championship, som afholdes den 15. og 16. januar 2014 på Queensberry Estate i Skotland. Lodtrækningen blandt de kvalificerede hunde foregik den 12. december 2013, men der er efterfølgende blevet afholdt 5 vinderklasse, som også har givet kvalifikation. Inden lodtrækningen var 35 Cockere kvalificerede, og den officielle lodtrækning er foretaget blandt disse. De 5 hunde som efterfølgende er kvalificerede, plejer at opføres i den rækkefølge de tilmeldes i, d.v.s. de kommer ind med katalognumre fra 36 til 40. Det er i øvrigt ny rekord med 40 kvalificerede Cockere, men antallet kunne faktisk have været endnu større, idet der har været afholdt 45 kvalificerende vinderklasser i England i 2013. 3 hunde har dog formået at vinde 2 markprøver hver (FTCh Kiltonbeck Katabatic, FTCh Rowston Socks og FTCh Rowston Snooty) og der har samtidig været afholdt en vinderklasse, hvor der ingen 1. vinder blev udnævnt. Den sidste kvalificerede hund føres og ejes af en af dommerne (Dave Rayner), hvorfor den selvfølgelig ikke kan deltage.
Jeg har lavet en opgørelse over de kvalificerede hunde i katalognummerorden som lodtrækningen er foretaget, og de 5 efterkvalificerede hunde er opført i den rækkefølge de er kvalificerede, dog kan det officielle program have en anden rækkefølge blandt de 5 efternølere, idet jeg ikke ved, hvornår de har tilmeldt sig og jeg ved heller ikke, om de overhovedet har ønsket at deltage.

Programmet kan downloades her: Kval. Cocker Champ. 2014