Nyheder Danmark 2023

Gwen er sandelig også gået i løbetid

(tirsdag den 21.03.23) Som det kan læses nedenstående gik vor unge Cocker tæve Fuglevig Honye i løbetid i søndags og sandelig om ikke også vor anden Cocker tæver Fuglevig Gwen i dag også er konstateret i løbetid. Muligvis er hun startet allerede i går. Også Gwen vil blive parret med vor Superman Fuglevig Tweed, så han får travlt fra næste uge af. Gwen har tidligere haft 2 kuld hvalpe. Et kuld med vor Walisiske hanhund Katemane Glas Eric of Moelfamau og så et kuld i 2022 med Fuglevig Tweed. Hun blev lidt uheldigt parret på et lidt forkert tidspunkt sidste år, hvorfor der kun kom 2 hvalpe efter hende og Tweed. Dette vil vi råde bod på i år, hvor Tweed så igen bliver far til kuldet. Vi forventer udelukkende røde og golden hvalpe i kuldet, da både Tweed og Gwen selv er røde. Der er på forhånd reserveret 1 tæve og 2 hanner til kuldet, så vi er stadig åbne for et par bestillinger hvis nogen skulle være interesseret.

Honey har startet løbetid

(tirsdag den 21.03.23) Vi har ventet på det, og hidtil har vor Cocker tæve, Fuglevig Honey, haft intervaller a 6 måneder mellem hendes løbetider, og vi kan så konstatere, at hun fastholder dette interval, og vor forventning om løbetidsstart i marts holder. Hun er konstatere løbsk første gang i søndags, og det betyder, at hun, hvis alt går vel, vil blive parret i næste uge. Som vi har oplyst under “Hvalpe/til salg” vil Honey blive parret med vor superhan Fuglevig Tweed. Parringen er linieavl på vor stamhan, den engelsk importerede, Tiptopjack Nickel af Fuglevig (Nick). Nick er således far til Tweed og morfar til Honey. Vi har meget store forventninger til dette kuld hvalpe, og vil selv beholde en tæve fra kuldet, som så bliver 4. generation af vor egen tævelinie, der startede med den engelsk importerede tæve, Maesydderwen Seren of Tembokali (Star). Umiddelbart er alle hvalpe reserveret på forhånd, hvorfor vi ikke tager mod flere bestillinger før vi endeligt kan konstatere, hvor mange hvalpe som kommer. Derfor skal interesserede holde øje med denne side, hvor vi vil offentliggøre om der bliver hvalpe til salg.

Scarlet er gået tom

(Fredag 17.03.23) Som vi har oplyst nedenstående var vor Springertæve Fuglevig Scarlet blevet parret med vor, fra Wales importerede hanhund Whiznic Samboo af Fuglevig. Dette skulle have været Scarlets sidste kuld hvalpe, men meget beklageligt har vi måtte konstatere, at Scarlet er gået tom, og ikke får nogen hvalpe. Vi beklager selvfølgelig meget overfor dem, som havde reserveret hvalp, men vi kan desværre ikke gøre så meget ved det. Årsagen til Scarlet er gået tom, har vi så også fået undersøgt, idet Samboo har parret yderligere 3 andre tæver i perioden december 2022 – februar 2023, også disse 3 tæver er gået tomme. Vi har derfor gennem vor dyrlæge fået undersøgt Samboo’s sædkvalitet, og højst uforståeligt og meget usædvanligt har vi måtte konstatere, at Samboo’s sædkvalitet pludselig er blevet meget dårlig, og der reelt ikke er nogen levende sædceller i ham. Samboo’s er rent aldersmæssigt (4 år) på sin top og det der gør det hele endnu mere underligt er, at der så sent som i oktober måned 2022 er født 10 hvalpe efter ham, og yderligere er der i hele 2022 født andre 2 kuld efter ham. I samarbejde med vor dyrlæge, har vi kontaktet de førende eksperter på området, og også de bekræfter, at situationen er højst mærkelig og sjældent. Man mener, at Samboo har fået en virus, der bevirker, at hans immunforsvar lige pludselig, har set hans sædceller som fremmed legemer der skulle bekæmpes. Om Sam kan få genetableret sin frugtbarhed er usikkert, men vi vil prøve om 2-3 måneder, at lave endnu en sædprøver på ham, for at se om resultatet bliver anderledes. VI vil selvfølgelig oplyse yderligere omkring dette, men indtil da, er Samboo taget ud af avlen, og vi har kontaktet en kendt svensk opdrætter om, at den bestilte parring hos Samboo på nuværende desværre ikke kan gennemføres.

Fuglevig Scarlet er parret

(tirsdag den 17.01.23) Vor Springertæve Fuglevig Scarlet er blevet parret med vor Walisiske import Whiznic Samboo af Fuglevig. Vi forventer derfor hvalpe omkring 12.-13. marts om alt går vel. Dette bliver Scarlets sidste kuld hvalpe. Hun har tidligere haft hvalpe med vor nu afdøde han Countryways Conor af Fuglevig, og disse hvalpe har været super jagt- og familiehunde for deres ejere. Vi har forudstilling på 2 hanner og 2 tæver til kuldet, og vi mener Scarlet vil føde omkring 6 hvalpe, så vi har endnu plads til et par reservationer. Vi vil selvfølgelig berette om nyt, når der er udvikling i sagen.

Conor er blevet aflivet
03.01.23 Vor engelsk importerede Springer han Countryways Conor af Fuglevig er meget beklageligt blevet aflivet her til morgen, hos vor dyrlæge. Conor har den sidste uges tid gået og skrantet noget, hvor han er gået fra foderet. I går aftes nægtede han at spise helt og samtidig opdagede jeg at hans gummer var helt hvide, hvilket indikere der er problemer med hans blod – blodmangel. Når man har været med i gamet så mange år som jeg har, er man straks klar over, at der er noget alvorligt galt, og dyrlægen kunne da også konstare, at Conor havde en knytnævestor tumor i maven. Som dyrlægen sagde vi kan godt tage en prøve fra hans mavesæk, men jeg er helt overbevist om vi kun vil få blod ud af prøven, så der er faktisk kun en udvej, hvis Conor ikke skal gå at have smerter. Selv om beslutningen rent følelsesmæssigt var svær, var jeg dog aldrig i tvivl om, at det eneste der var at gøre var aflivning, for at spare Conor for yderligere smerter, fra en sygdom, der alligvel ikke kunne behandles. Conor sov derfor stille ind. Conor ville være blevet 10 år her til sommer, og han har været en super jagt- og markprøvehund for os. Det er dog som avlshan, at Conor har betydet aller mest for os. Conor er således far til vor supertæve FTW Fuglevig Uma og vi har også den glæde, at have et barnebarn efter ham, nemlig vor tæve Fuglevig Pearl, der har Uma som mor. Fra mange henvendelser, ved jeg også, at der rundt i landet sidder mange som har stor glæde af deres Conorhvalp, idet mange andre end os selv, har benyttet Conor i avlen. Conor er således far til hele 77 hvalpe her i Danmark.