Lycik Amy af Fuglevig

 

(1997- 2009) Amy købte jeg i 1997 fra Kennel Lycik. Amy’s mor, DK.F.T.Ch. Trebla Kydd af Lycik havde jeg flere gange dømt og set på markprøver, og hun blev bl.a. årets mest vindende markprøvehund i 1996. Kydd var ekstremt smart og hårdtgående, og hun er stadig en af de bedste tæver jeg nogensinde har set i Danmark. Hun blev i 1996 betragtet som nærmest uslåelig på markprøver.
Netop i 1996 var jeg på udkig efter stammoderen til mine Fuglevig Spaniels, og Kydd’s fantastiske udstråling gjorde, at jeg overhovedet ikke var i tvivl, jeg måtte simpelthen bare have en tævehvalp efter hende.
Som sagt så gjort. Amy blev født den 29. marts 1997, og hendes far var en anden engelsk importeret hanhund, nemlig Bursgreen Marple af Lycik. Mærkelig nok blev Marple aldrig ført på markprøver i Danmark, men blev “kun” brugt til jagt, men han var dog ud af fremragende afstamning.

Mit valg af Amy har jeg aldrig fortrudt, og hun har hele vejen igennem været en formidabel hund for mig. Mange har kaldt hende en clooning af hendes mor med samme udstråling og smartnes.
Amy’s markprøvekarriere blev rimelig kort, idet hun kun blev ført i knapt 2 sæsoner. Amy var fremragende på anskudt og løbende vildt, og dette fascinerede hende så meget, at hun på et tidspunkt ikke ville apportere døde fugle, men kun fugle, som havde/ville bevæge sig.  Jeg var samtidig ansat som herregårdsskytte på et fynsk gods, og da jeg ikke rigtig havde andre hunde på daværende tidspunkt, blev hun brugt flittigt i mit daglige arbejde med inddrev, hvilket heller ikke var gavnligt for hendes markprøvekarriere. Amy blev derfor pensioneret som prøvehund allerede da hun var 3 år gammel. Det pudsige var, at hun senere aldrig havde problemer med at apportere dødskudt vildt. Amy nåede dog i sin korte markprøvekarriere 1 x 2. vinder (åben klasse) samt 2 x bestået (vinder klasse)

Amy har gjort det fremragende som avlstæve, og er bl.a. mor til 4 markprøvevindere. Bl.a. et af hendes kuld med DK.F.T.Ch. Pyecross Paddy af Lycik indeholdt alene 3 markprøvevindere. Min egen Fuglevig Mae (1. vinder i vinderklasse) samt yderligere 2 som blev 1. vinder i åben klasse, ført af førstegangsejere af Spaniels.

Ialt er 7 af Amy’s afkom ført på markprøve og de har sammenlagt opnået:
Åben klasse: 2 x 1. vinder – 1 x 2. vinder (prøvens bedste hund) – 2 x 3. vinder – 4 x bestået
Vinder klasse: 1 x 1. vinder – 1 x 3. vinder – 6 x bestået

Vi måtte desværre aflive Amy den 7. september 2009, godt 12 år gammel. Amy havde desværre fået en større kræftknude der gjorde, at der ikke var anden udvej.
Hun vil blive savnet.

PDF fil af Amy’s stamtavle: