Nyheder Danmark 2019

Jagt- og markprøvesæsonen 2019 er startet

(onsdag 02.10.19) Jeg vil godt beklage, at vi ikke har haft opdateret vor hjemmeside et stykke tid, men vi har faktisk haft travlt med at gøre vore hunde klar til sæsonen. For mit eget vedkommende har jeg 2 hunde at føre på markprøve i kommende sæson, begge i vinderklassen, hvor min Springertæve Fuglevig Uma, og Cockerhan Fuglevig Tweed er trænet hårdt de sidste par måneder, og især Uma virker på nuværende til at være meget tæt på topform. Uma debuterede på markprøver sidste sæson med bl.a. en 1. vinder i åben klasse, men det har været rigtig dejligt at se i træningen, at hun bestemt har langt ovenpå sit i forvejen store talent, og jeg har store forventninger til hende i denne sæson. Hun starter sæsonen med en vinderklasse på Brahesborg Gods i morgen. Tweed er netop blevet 5 år men formår stadig at imponere under træning og jagt. Hidtil har vi haft svært ved at få det til at hænge 100% sammen på markprøverne, men jeg har store forhåbninger om, at Tweed i denne sæson, vil springe ud i fuldt flor også på markprøve, og vise hans meget store evner frem her også.
For Helles vedkommende debuterede hun i går (1. oktober) på en åben klasse, hvor både hendes Springertæve Fuglevig Scarlet og hendes Cockertæve Fuglevig Wilma (Puppy) deltog. Scarlet kom bedst ud af det, idet hun blev markprøvepræmieret med “et bestået”. Puppy prellede desværre til sidst i 2. slip, på flush af en fasan og udgik. Det var Scarlets første markprøvepræmiering (se billede) efter hun tidligere er blevet 2. vinder på en Working Test.

Andy og Coffee er I dag blevet aflivet

(tirsdag 23.07.19) Helt tilbage i 1979 købte jeg min første Labrador og i dag – 40 år senere – var min dyrlæge her for at aflive mine 2 sidste Labradors. Den gule hanhund Fuglevig Andy og den sorte tæve Fuglevig Coffee ville her i september 2019 være blevet henholdsvis 14 og 13 år. Andy har en tid kørt på sidste vers, men jeg har hele tiden sagt, at de 2 skulle afsted samtidig, da de stort set hele deres lange liv har gået sammen, og derfor skulle der ikke blive en alene tilbage. I sidste uge fik Coffee et stort sår på bagenden samtidig med hun blev løbsk for 3. gang i år med tilsvarende blødninger i store klumper. Jeg havde adviseret dyrlægen for et stykke tid siden, og ringede i sidste uge og aftalte tid. Selvom det var hårdt, så var det absolut den rigtige beslutning og fremtidens Fuglevig hunde vil udelukkende bestå af FT Springer Spaniels og FT Cocker Spaniels. Jeg håber, at Andy og Coffee stadig vil nyde livet på de evige
jagtmarker 😢

Scarlet har født Springer hvalpe

(fredag 07.06.19) I nat har vor Springer tæve, Fuglevig Scarlet, født et kuld hvalpe. Det færdige resultat blev 5 hanner og 1 tæve. Scarlet fødte 1 tæve mere, men den var desværre død ved fødslen. Alle hvalpe er sort/hvide og er meget ens i størrelse.
Faderen til kuldet er vor egen super han, Countryways Conor af Fuglevig og Scarlet og Conor, havde også et kuld hvalpe samme sidste år, som alle tegner meget lovende.
Efterspørgslen på dette kuld hvalpe har på forhånd været stor, og vi havde derfor reservationer på 4 han- og 3 tævehvalpe, og vi måtte allerede tidligt lukke af for flere reservationer indtil hvalpene var født. Som det kan ses er kønsfordelingen ikke som reservationerne, og vi må derfor, meget beklageligt, skuffe nogle mennesker. Jeg har allerede skrevet rundt til dem som har reserveret, og når jeg har modtaget besked fra alle, har vi overblik over, om vi evt. skulle have en hanhvalp i overskud.  Så interesserede kan holde øje med vor hjemmeside.

Puppy har født Cocker hvalpe

(Torsdag 11.04.19). I søndags den 7. april, fødte vor Cockertæve Fuglevig Wilma (Puppy) ialt 5 hvalpe, fordelt med 4 tæver og 1 han. Rent farvemæssigt var der 1 rød tæve, mens de resterende hvalpe alle er sorte. Far til hvalpene er den engelsk importerede hanhund Windwith Card Shark af Blackmoor (Toby). Puppy klarede det hele fint, og vi vil selv beholde en tæve fra kuldet, som så er 3. generation af vor egen tævelinie. Du kan læse mere om kuldet under “Hvalpe/til salg”.

Scarlet er parret

(Torsdag 11.04.19) Vor Springertæve Fuglevig Scarlet, er blevet parret med vor egen superhan, Countryways Conor af Fuglevig, og vi kan derfor forvente hvalpe omkring den 7. juni. Scarlet og Conor havde også et kuld hvalpe sammen i 2018, og her kom der 6 tæver og 3 hanhvalpe. Af disse ialt 9 hvalpe, har vi haft de 5 af dem til træning her i første halvår 2019, og de virker alle til at være meget lovende, og ejerne udtrykker da også stor glæde for dem, både som familie- og jagthunde. Du kan læse mere under “Hvalpe/til salg” her på hjemmesiden.

Puppy er med hvalpe

(Onsdag 13.03.19) Vor Cockertæve Fuglevig Wilma (Puppy) blev parret den 5. februar og venter derfor sit første kuld hvalpe. Vi forventer hun føder omkring 4.-5. april, men allerede nu er det tydeligt, at parringen med Windwithe Card Shark af Blackmoor har givet resultat, og hun er med hvalpe. Vi tør dog endnu ikke spå om, hvor mange hun får, men det er rigtig gode tegn, at hun allerede er synligt gravid, hele 4 uger før forventet fødsel, så drømmescenariet må være 5-6 hvalpe. Vi vil selv beholde en tævehvalp fra kuldet, som så bliver 3. generation af Fuglevig Cockere.

Whiznic Samboo af Fuglevig er kommet til Danmark

 

 

 

 

 

 

 

(mandag 14.01.19) I sidste uge havde jeg en kort men heftig tur til England. Mandag formiddag (7. jan.) kørte jeg til Holland (850 km) for, kl. 22.00 samme aften af sejle fra Hook Van Holland til Harwich i England. Harwich er, som bekendt, beliggende på England østkyst, men mit endelige mål, var på Englands vestkyst, nærmere betegnet Pembrokeshire i det vestligste Wales. Jeg ankom til Harwich tirsdag morgen kl. 6.30 og fortsatte herefter direkte til Wales på tværs af det sydlige England. Hvis nogen snakker om trafikpropper og kø, så skulle de prøve, at køre nord om London kl. 8.00 om morgenen. Jeg nåede den walisiske grænse omkring middagstid og havde lavet en aftale omkring en ny stok hos en af de dygtigste træskærere (se billedet). Herefter kørte jeg til Pembrokeshire, hvor jeg havde booket et hotel for natten. Onsdag morgen havde jeg kun 15 min. kørsel til den lille by Johnston, hvor Paul Thomas, Kennel Whiznic boede. Vi havde en rigtig hyggelig formiddag, hvor jeg fik at se og luftede min nye hund sammen de 3 kuldsøskende som Paul havde beholdt til sig selv. Herefter kørte vi ud med 2 voksne hunde som Paul førte pt på markprøver i England. En stor oplevelse at se disse 2 superhunde, som i øvrigt begge havde samme mor som min Sam. Kl. 13.00 kørte Sam og jeg fra Wales, og havde så samme tur igen som over. Jeg var hjemme i Odense igen torsdag kl. 17.30. Sam havde på turen vist, hvilket fremragende temperament han er i besiddelse af, og jeg glæder mig rigtig meget til, at han er faldet til i Danmark, og til den senere træning af ham. Han er i øvrigt født den 20. september 2018.