Countryways Conor af Fuglevig

Conor er født den 24.06.13 og er importeret fra England i sommeren 2013, som 8 ugers hvalp.

Bag købet af Conor ligger rigtig lang tids indgående research. Jeg havde gennem flere år været på udkig efter en ny avlshan, som kunne videreføre min tævelinie, som nu, med Fuglevig Keen (se hendes side), er nået 4. generation. Mine planer i første omgang var at importere en ca. 2 års færdigtrænet sort/hvid hanhund, som rent stamtavlemæssigt skulle være linieavlet på Int FTCh Trawsgoed Lad of Caldyview. Den opmærksomme læser vil have bemærket, at netop Trawsgoed Lad er far til den bedste hund jeg hidtil har ejet, Robinsmoor Lane af Fuglevig, og netop ovennævnte Fuglevig Keen er ren linieavl på Lane og derved også Trawsgoed Lad. I foråret 2012, henvendte jeg mig derfor til alle mine kontakter i England og Irland, for at finde en sådan han jeg kunne købe, men alle vendte tilbage med samme besked: “En sådan han fandtes simpelthen ikke”. Selv om jeg på forhånd vidste, at mine krav/ønsker til en ny avlshan var svære at opfylde, så var disse beskeder selvfølgelig skuffende, men der kom et lille håb, da Dave Templar fra Conor marts 2015Countryways kennelen i England, i december 2012, mailede til mig, og skrev, at han kunne opfylde mine ønsker med undtagelse af et punkt,  for han kunne ikke skaffe en voksen han, men han ville, formodentlig i sommeren 2013, lave et kuld hvalpe, som præcist opfyldte alle mine andre ønsker, men så var der tale om en 8 ugers hvalp i stedet. Dave er ejer og fører af superhannen FTCh Clearmeadow Flash of Countryways, som i 2011, var blevet 3. vinder og bedste hanhund på Engelsk Championship. Endvidere havde Flash netop Trawsgoed Lad som farfar og Dave skrev yderligere, at det var hans plan at parre Flash med hans bedste tæve, og hvad han selv betegnede, som hans helt store håb for fremtiden, Countryways Pip (kaldet Tara). Tara var netop i 2012, blevet 1. vinder på en åben klasse markprøve i England, og Dave så frem til at føre hende i vinderklassen her i 2013. Tara’s far var endvidere en anden succesrig avlshan, FTW Raven Inquest, og Tara’s moderlinie, var simpelthen tæt linieavl på netop Trawsgoed Lad. Efter lidt betænktningstid slog jeg til, og i august måned 2013, kom Countryways Conor af Fuglevig her til landet, bragt hjem af en god ven af huset, Christina Andersen.

Lad det være slået fast, at da jeg hentede Conor hos Christina og Klavs fredag aften den 30. august, var jeg noget skuffet ved første blik, for Conor var simpelthen den mindste 9-10 ugers springerhvalp jeg nogensinde havde set. Men der gik ikke lang tid før min skuffelse, blev ændret til forventning, fordi jeg blev hurtigt opmærksom på hans udstråling og helt umodståelige temperament, og både Christina, Klavs og nogle andre kendte Spanielfolk som var til stede, bemærkede til mig, at her havde jeg vist fået fat i noget helt specielt, for heller ikke de, havde før set en lille hvalp med hans “gå-på-mod” og nervefasthed. Straks jeg kom hjem samme aften, viste han igen, sit helt særlige temperament, for jeg lukkede med det samme, alle mine 10 voksne hunde ud til ham, og han viste på intet tidspunkt frygt eller skyhed, kun logren og glæde, og han bevægede sig straks rundt, som om han altid havde boet hos mig. At han var lille, blev også hurtigt bekræftet, for jeg havde gående 3 springerhvalpe på knapt 4 uger, fra et kuld vi selv havde lavet, og disse hvalpe var 5 uger yngre end Conor, men havde samme størrelse.

I skrivende stund er vi midt i oktober 2013, og Conor vokser godt, og ender med at blive en rigtig pæn hund efter min smag: Bred og lav med rigtig gode benstammer og jeg bliver bare mere og mere imponeret over ham, og at han har et helt specielt temperament, bliver bekræftet igen og igen i utallige situationer, og mange som kommer her, bemærker også straks hans specielle temperament. Samtidig med hans store gå-på-mod, udstråling og glæde, så er han den type  som har “tænd og sluk systemet” medfødt, for tager du ham op er han fuldstændig rolig og afslappet. Det samme gælder, når du kalder på ham, han kommer straks og sætter sig foran en, og slapper af. Jeg kan kun mindes en gang før, at have oplevet samme temperament, og selv om jeg sikkert bliver beskyldt for at være kennelblind og nostalgisk, så havde Lane, da jeg fik ham hjem fra England, som 10 ugers hvalp i 1999, nøjagtigt samme temperament. – Dette, hvad der kun kan beskrives som “totalt overskud” i alle situationer. Jeg ved godt, at der findes rigtig mange kommende stjerner som hvalp, men “hold da kæft” hvor jeg glæder mig til, at han bliver lidt ældre, så vi kan komme igang med træningen.

træning maj 20142014
Jeg har startet den egentlige træning af Conor i marts måned 2014, hvor han er ca. 9 måneder gammel, og han tegner rigtig godt. Han er blød af temperament, er lynende hurtig og fuldstændig apporteringsgal – forstået positiv. En anden meget positiv ting er, at når han først er sendt på noget, er han utrolig vedholdende, ikke kun for sin alder, men i det hele taget, og han bliver simpelthen ved indtil han har fundet det han søger efter. Han bliver samtidig en meget smart hund og se på, når han søger, og han har heldigvis bevaret sit fantastiske tænd og sluk temperament, hvor der ikke bare er antydning af lyd på ham, ligemeget hvilket situation du sætter ham ud i. Jeg glæder mig rigtig meget til fortsættelsen, hvor det er min plan på nuværende tidspunkt, at han, i begrænset omfang, skal med på jagt til efteråret og hvem ved, måske også prøve en åben klasse markprøve sidst på sæsonen om alt går vel.

Vi skriver nu 12. november 2014, og Conor har nu smagt jagtens sødme, og han er alt det jeg håbede på da jeg købte ham som hvalp i England. Han er meget smart, ekstrem hurtig og hvor kan han jage og hvor er han bare i besiddelse af alle de naturlige vildtfindende egenskaber, som jeg lægger så stor vægt på, både som individuel jagthund, men så sandelig også som avlshund. Når Conor trykker speederen i bund i sit søg, kan det se vildt ud, ja ind imellem kan man blive helt bange for ham, men det er fantastisk at se, at han hele tiden har næsen med sig, og intet fært forbigår hans næse. Men Conor er stadig meget ung, og det ses tydeligst ved, at han lige nu, har svært ved at samle alle de enkeltheder han har lært til en heldhed. Han lader sig stadig påvirke af små ude fra kommende ting, men det er rigtig typisk for hans alder. Når han blive moden nok til at få det hele til at gå op i en enhed, bliver han rigtig – rigtig – rigtig spændende at følge, for i guder han er et kæmpe talent og hans tænd og sluk temperament er stadig intakt, selvom han nu ved hvad jagt er og hvad han jager efter. Jeg vil stadig lade stå åben, om jeg måske fører ham på markprøve i december måned, men det kræver, at hans modnes yderligere. Hvis jeg fører ham, vil det være første gang nogensinde, at jeg har ført en hund på markprøve før den er 2 år, hvilket Conor jo som bekendt først bliver den 24.06.15. Jeg vil selvfølgelig opdatere her, når der sker mere i Conors liv.

2015
Jagt- og markprøvesæsonen 2015 blev Conors alvorlige debut både på markprøver og ikke mindst jagt. Som det kan læses ovenstående, havde Conor allerede i sæsonen 2014, smagt jagtens sødme, men dog kun i meget begrænset omfang, da jeg endnu anså Conor for at være meget umoden. Netop Conors umodenhed, gjorde sig også gældende på de første markprøver han deltog på i oktober 2015. Han nåede dog at vise sit store talent, men havde svært ved at sætte 2 slip sammen som fungerede. Samtlige dommere, som så ham, udtalte dog begejstring for, hvad de momentvis havde set, men Conors umodenhed kom til udtryk ved, at han mistede overblikket om hvor jeg var, idet han jo ikke var vant til, at der ved siden af mig gik både en dommer og 2 skytter, og som oftest også en prøveleder og måske en person til at bære vildtet samt evt. tilskuere. Den 27. oktober på Klitgård Klitgård 27.10.15Gamefields i Nordjylland (se første billede), fik han dog sin første markprøvepræmiering – et bestået – og igen udtalte dommeren, at hvis han havde gået begge slip, som han havde gået 2. slip, havde han vundet prøven.  Med Conors store talent var det lidt frustrerende, at hans manglende rutine hele tiden stillede hindringer i vejen for hans forventede succes, men den 26. november Omstrup 26.11.15på Ormstrup Gods slog han endelig til, og hans 3. vinder (se andet billede) gjorde, at  han nu var kvalificeret til deltagelse i vinderklassen. Efter sin 3. vinder her i slutningen af november, søgte jeg nu deltagelse i vinderklassen, og jeg var så heldig, at kunne efteranmelde vinderklasse markprøve på Thorstrup Hovgård, kun 4 dage efter prøven på Ormstrup. Den 30. Thorstrup Hovgård 30.11.15november var derfor Conors debut i vinderklassen, og hans uomtvistelige talent kom straks til udtryk, idet han blev 2. vinder blandt de 18 deltagende hunde. Dommerne fortalte mig efterfølgende, at Conor havde været meget tæt på at blive 1. vinder, men vinderhunden, havde haft en eyewipe på en løber, som gjorde udslaget. Jeg var dog yderst tilfreds med Conors præstation, og den betød samtidig, at han blev kvalificeret til Danmarksmesterskabet den 5. og 6. december på henholdsvis Ravnholt og Egebjerggaard Godser. Conor udgik desværre på Mesterskabet, igen p.g.a. hans manglende rutine, men hans samlede præstation i hans debutsæson var tilfredsstillende, især fordi, Conor momentvis fik vist sit kæmpe potentiale, som lover, at der kan være noget meget stort i vente i årene fremover. Det der især udmærker Conor er hans fantastiske tænd og sluk temperament, hvor han er fuldstændig cool, når han går ude i kæden, for, når han kommer ind, nærmest at eksplodere i søget, med en fart og smartness kun meget få andre hunde kan matche. Han er samtidig en fremragende apportør, der kan få selv svære apporteringer til at se legende lette ud. Mine forventninger til Conor i 2016 er derfor meget store, og når man tænker på, at han først bliver 3 år, den 24. juni 2016, må han med mere rutine og alder, kunne gøre sig gældende helt i toppen på markprøverne i de kommende år.
Rent jagtmæssigt, har Conor haft en helt igennem fremragende sæson. Der er selvfølgelig skudt adskillige fugle over ham på roughshooting, men han har også vist sit kæmpe talent på mange andre jagtformer, og Conor magter også aftentræk på ænder, at være ren apportør på klapjagter og enkelte gange, har jeg også brugt ham i drevet på større godsjagter. Lige meget hvilken jagtform er han fremragende og hans umodståelige stil, power og fart kommer til udtryk uanset om der sidder 0 eller 50 fugle foran ham. Conor er simpelthen i denne sæson blevet min foretrukne jagthund, selvfølgelig med hensyntagen til han markprøvekarriere, og min begejstring for ham er kæmpe stor, og jeg glæder mig helt vildt til fortsættelsen de kommende år.

2016
Det er meget glædeligt at kunne konstatere, at andre også har fået øjnene op for Conors enorme talent, og det har i første omgang betydet, at flere andre opdrættere har bestilt parringer med deres tæver hos ham. Dette har betyder, at Conor allerede i slutningen af januar/først i februar har haft flere tæver til parring, og efter lidt start vanskeligheder, har han også på dette område, vist at han nu er blevet mere moden. Foruden vor egen tæve, Fuglevig Keen, har han parret 2 andre rigtig gode tæver, og der er flere på vej til ham, når de bliver løbske. Vi er meget meget spændte på at se hans første hvalpe, og endnu mere spændte på, om han kan give sit kæmpe talent videre til sit afkom, men med hans fremragende stamtavle i tankerne, vil det være meget underligt om dette ikke var tilfældet.

Jagt- og markprøvesæsonen 2016, var fornem for Conor og han var afsted ca. 3 gange om ugen, og han var min trofaste følgesvend på stort set alle jagter jeg var på. Nede på vor egen jagt på Eliselund, skød jeg adskillige fugle over ham. Mest markant ved 2016 sæsonen var, at Conors bundniveau blev løftet endnu en tak i vejret og han var simpelthen hunden der aldrig svigtede. Hans høje bundniveau gjorde sig også gældende på markprøverne, men det var som om uheldet hele tiden var ude efter os i 1 af de 2 slip man får på en markprøve. Conor samlede resultat for markprøvesæsonen blev 5 x bestået og typisk for ham var, at han gik et fremragende slip hvorefter vi fik dårlige terræner i det andet. Jeg havde bestemt håbet på mere for Conor, for han har så absolut kvaliteter til at gå helt til tops. Conor bliver dog først 4 år i sommeren 2017, så han har først lige startet sin markprøvekarriere.

2017
I foråret har Conor haft yderligere nogle tæver til parring, og der er nu kommet så mange kuld efter ham, at man kan begynde at danne sig et lille indtryk af hans avlsværdi. Jeg har set flere hvalpe efter Conor fra flere forskellige tæver og de tegner meget lovende, og at tæveejerne åbenbart er enig med mig heri, bevidnes af at hele 3 tæver der var til parring i 2016, er kommet igen i 2017. Conor blev jo i sin tid først og fremmest importeret her til landet for at passe til vor egen tævelinie, og netop i 2016 beholdte jeg en tæve efter Conor og Keen, som hedder Fuglevig Uma. Hende er jeg begyndt at træne her i 2017, og hun er virkelig alt hvad jeg har drømt om, og Conor har virkelig tilført min tævelinie de momenter jeg havde drømt om samtidig med jeg har bevaret de store kvaliteter, min tævelinie i forvejen besad. Ja jeg vil næsten gå så langt, at Uma nok er den bedste Springer jeg nogensinde har avlet. Jeg glæder mig virkelig til jagt- og prøvesæsonen, hvor den endelige test af Uma’s kæmpetalent skal afprøves. På forhånd er jeg næsten ikke i tvivl, hun vil fortsætte sin udvikling, og vil blive en fremragende jagt- og markprøvehund, som jeg har de aller største forventninger til.

2018
Vor Cockerhan Nicks alt for tidlige død kun 9 år gammel i sommeren 2018, betød ændringer for Conor hvad angår markprøver, fordi med alt det jagt jeg kommer på i jagtsæsonen, har jeg simpelthen brug for det man kalder en “skrubhund”, og da jeg ikke mere havde Nick, blev Conor min nye skrubhund, og det betød samtidig, at hans karriere som markprøvehund sluttede her i 2018. Der er dog ingen som behøver have medlidenhed med Conor, for han har været med på, stort set, samtlige jagter jeg har være på i 2018, og Conor har gjort det særdeles fremragende, uanset jagtform. Conor har været opsamler på andejagter, drevet med rigtig mange fugle i remisser på godsjagterne, været ren apporter på mange fasanjagter og han er samtidig blevet brugt til mange roughshootings incl. på vor egen jagt på Eliselund. På trods af sine meget store arbejdsområder har Conor bevaret en OK dressur, der dog ikke mere egner sig til markprøver, men han opfylder til fulde de krav jeg har på jagt, og hold da kæft hvor har han nydt sæsonen, og jeg har bestemt også nydt og elsket af have ham med mig, for hans alsidighed er kolossal stor og han har stadig bevaret sit fantastiske tænd og sluk temperament.
Som man kan læse ovenstående har Conor efterhånden også haft en del parringer med flere forskellige tæver og de 2 første af hans børn, har haft deres debut på markprøver her i 2018, og det med stor succes.
Vor egen tæve Fuglevig Uma (mor Fuglevig Keen) har således opnået 1. vinder i åben klasse og bestået i vinderklassen. Men Conors fremragende avlsegenskaber understreges ved, at en anden tæve på Sjælland, Stjernedahls Aggi, ejet og ført af Marianne Wibholm, på både Aggi og Mariannes første markprøve nogensinde, opnåede en fornem 3. vinder og dermed kvalifikation til vinderklassen. Aggi er i øvrigt opdrættet af Ulrich Dahl Christiansen, Jyllinge og moderen til Aggi hedder Fernhill Robin. Det er meget sjældent, at et total begynderpar, hvor både hund og fører er på deres første markprøve, opnår et så flot resultat.
Et andet bevis på Conors fremragende avlsegenskaber ses af en 3. tæve han har haft hvalpe med (Willow Pearl Jachi af Pasfall), hvor 2 afkom efter  Conor og Jachi, i foråret 2018, har deltaget på en stor apporteringsprøve i Ullerslev Jagtforening her på Fyn.  På prøven deltog 57 hunde af alle mulige forskellige jagthunderacer (flest Labrador) og i alle aldre, og på trods af de 2 Conor-børn kun var 13 måneder gamle blev de henholdsvis 1. vinder og 3. vinder på prøven. Samme tæve, Jachi, kommer i øvrigt til parring igen hos Conor i februar 2019. De 2 sidste år, har vi også selv haft 10 Conorbørn efter 3 forskellige mødre til træning her på Kennel Fuglevig, og alle tegner utrolig lovende, og fælles for alle er deres tænd og sluk temperament, store dresserbarhed, som selv nybegyndere kan få til at fungere, og så deres enorme apporteringslyst. Det bliver rigtigt spændende fortsat at følge Conors afkom, hvor de fleste selvfølgelig udelukkende bliver jagt- og familiehunde. Da Conor stadig er ung som avlshund (bliver 6 år i sommeren 2019) håber vi, at mange flere fremover får glæde af hans afkom.

Du vil selvfølgelig kunne følge med her på siden, hvordan det kommer til at gå med Countryways Conor af Fuglevig, men indtil da kan du er se hans fremragende stamtavle her: Conor stamtavle