Kennel Fuglevig

Da jeg startede med Labradors i 1979, ejede jeg de første år udelukkende hanhunde, og det var først da jeg anskaffede mig min første Labradortæve (Sparkfield Dee Dee), og hun skulle have hvalpe, at jeg i 1989 fik registreret kennelnavnet “Fuglevig”.
Dengang boede jeg midt i den meget smukke natur i Vissenbjerg på Vestfyn på en nedlagt landejendom der hed “Lille Fugleviglund” (se foto). Selve området hed “Fuglevig” herfra kennelnavnet.

Den 30. april 1989 blev det første kuld labradorhvalpe født under kennelnavnet “Fuglevig”. 5 tæver og 4 hanner var resultatet af Sparkfield Dee Dee’s besøg hos DK.BR.Ch. Pocklea Tempest of Drakeshead.
I foråret 1999 blev det første kuld F.T. Springer Spaniel hvalpe født under kennelnavnet. Lycik Amy af Fuglevig fødte 1 tæve og 5 hanhvalpe med DK.F.T.Ch. Pyecross Paddy af Lycik som far.
Kodeordet for Fuglevig opdrættet har altid været, og vil altid være kvalitet frem for kvantitet. Kodeordet  har bl.a. betydet, at på trods af produktion af få kuld hvalpe er “Fuglevig” et veletableret og anerkendt opdræt både indenfor Labradors og F.T. Spaniels. Dette gælder både i jæger- og markprøvekredse.
Som oftest består kennelen af ca. 10 hunde fordelt med ca. 3 unghunde/hvalpe, ca. 4 aktive jagt- og markprøvehunde samt ca. 3 pensionister, der nyder deres otium med småjagter og optimal livskvalitet i hverdagen.

Efter næsten 17 år på “Lille Fugleviglund” flyttede jeg i december 2002 sammen med Helle, og hendes 2 drenge Andreas og Frederik, til min nuværende adresse i det idylliske Villestofte som er beliggende i det nordvestlige Odense. En rigtig dejlig landejendom kun 6 km fra Odense centrum. Til ejendommen hører ca. 5 tdr. land jord.

Ved indflytningen byggede jeg helt nye kennelfaciliteter til hundene, hvilke betyder ideelle forhold for fremtidens Fuglevig Labradors og F.T. Spaniels.