Nyheder udland 2016

Engelsk Cocker Championship 2017

(fredag 23.12.16) Desværre kommer jeg, for første gang i 8 år, ikke til Engelsk Cocker Championship den 4.-5. januar 2017, som afholdes på Abbeystead Estate i Lancashire. Jeg vil dog her på siden følge Championshippet tæt, og vil være i stand til at opdatere her på siden hvordan det går, og vil kunne fortælle, hvem der er udgået/gået videre. Jeg har dog, som vanligt, fulgt med hvordan det er gået på Cocker vinderklasse markprøverne i England, og kan derfor igen i år oplyse hvilke hunde der er kvalificeret og hvordan lodtrækninger ser ud. Man skal dog være opmærksom på, at der stadig afholdes en kvalificerende prøve mere, nemlig den 28.12.16. Vinderen her vil få katalog nr. 9. Du kan downloade lodtrækningen her: Kval. Cocker Champ. 2017

Den 15. Cocker vinderklasse blev afholdt i dag i England

Spiritedawn Mystic(mandag 31.10.16) I dag afholdte The Spaniel Club deres kvalificerende Cocker vinderklasse i England og vinderen blev, en af min absolutte favoritter fra Cocker Championship i januar 2016, den sorte tæve Spiritedawn Mystic, ejet og ført af Andy Waterhouse (se billede). Sejren betød, at Mystic samtidig blev FTCh. og selvfølgelig kvalificerede sig til Cocker Championship den 4. og 5. januar 2017. Dagens prøve var samtidig nr. 15 i år, og foruden Mystic er følgende Cockere hidtil kvalificeret til Championship:
FTCh Fernmoss GertieRoy Elleshaw
Endowood Cutthorpe of BuccleuchDavid Lisett
FTCh Tiptopjack SixpenceWendy Openshaw
Kingcott RobsonRichard Claydon
FTCh Broadmeafarm BeauIan EnglishChyknell RedwingJoe Shotton/Linde HudsonAmtosk ContachMartin SmeeByrbwll DottyDai Ormond, Endowood ClownWendy Openshaw, Braebeate AmokBuzz Kennard, Heolybwlch DenmanGareth Davies, FTCh Centrewalk Willow of EpiscopiAnita Jones, Endowood CorkMick Walsh/Ian Openshaw, FTCh Endowood BeatriceIan Openshaw. Meget bemærkelsesværdigt er det, at hele 4 helsøskende er kvalificeret alle med kennelnavnet Endowood og alle efter FTCh Dardnell Dealer og FTCh Mallowdale Midge – fantastisk.

Årets anden Cocker vinderklasse i England

Endowood Cutthorpe of Buccleuch (1)(tirsdag 09.08.16) I dag afholdte Yorkshire Sporting Spaniel Club årets anden Cocker vinderklasse i England og jeg skal love for, at David Lisett fra Buccleuch virkelig er kommet i vælten med sine Cockere også. Årets første Novice Cocker (Åben kl.) tilbage i juli vandt han med den gule hanhund Endowood Cutthorpe of Buccleuch. Den efterfølgende novice blev han 2. vinder med en anden Cocker, og sandelig om ovennævnte Cutthorpe så også lige vandt sin debut i vinderklassen i dag og dermed kvalificerede han sig også til Cocker Championship i januar måned. Som tidligere nævnt har Cutthorpe ikke sine talenter fra fremmede idet hans forældre er FTCh Dardnell Dealer og supertæven FTCh Mallowdale Midge. Det er efterhånden en del år siden, at David Lisett sidst kvalificerede hund til Cocker Championship.

Årets første Cocker Vinderklasse i England

Fernmoss Gertie(tirsdag den 26.07.16) I går afholdte North Western Counties årets første Cocker vinderklasse i England. Prøven var selvfølgelig på kaniner, og endnu engang slog en af de gamle rutinerede til, idet prøven blev vundet af den brune tæve Fernmoss Gertie, ejet, ført og opdrættet af Roy Elleshaw (se billede). Gertie vandt allerede sidste år en vinderklasse markprøve og det betyder, at hendes sejr i går,  samtidig gjorde hende til FTCh. og selvfølgelig kvalifikation til Engelsk Cocker Championship i januar 2017. Gertie er efter den kendte hanhund FTCh Gournaycourt Ginger og tæven Fernmoss Nightingale. Det var samtidig Ginger første afkom som er blevet champion. Gertie var allerede kvalificeret til Cocker Championship her i januar 2016, men kunne af gode grunde ikke deltage, da hendes ejer og fører Roy Elleshaw var en af de 4 dommere.

Årets første Spaniel Vinderklasse i England

Helmsway Heath(onsdag 21.07.16) I går blev årets første Spaniel vinderklasse afholdt i England. Som vanligt var det en kaninprøve i det nordlige England, og meget bemærkelsesværdigt, var det 3. år i træk, at den samme hund vinder årets første vinderklasse. Vi taler her om den kendte Springer han FTCh Helmsway Heath, ejet og ført af Andy Bennett. Heath vandt også Engelsk Springer Championship afholdt januar 2014 på Dunira Estate i Skotland. Heath er en meget smart hanhund, som er svær at slå i de lette terræner, og kaninprøver afholdes normalt altid i lette terræner – altså terræner uden den store modstand. Netop her kommer Heaths smartness og veltrænethed til sin fulde ret. Heath vil dog også arbejde i hårdere terræner men her går hans tempo og smartness dog lidt ned i gear, så andre af de hårdere hunde kan matche og tit overgå ham her.

Årets første rene Cocker markprøve i England

Endowood Cutthorpe of Buccleuch(tirsdag 12.07.16) I lørdags blev årets første Cocker markprøve afholdt i England. Det var en åben klasse (Novice) som blev afholdt udelukkende på kaniner. Vinderen blev den  golden farvede Cockerhan Endowood Cutthorpe of Buccleuch. Føreren af Cutthorpe var kennel Buccleuch profesionelle hundetræner, David Lisett. Det er dejligt at se, at David igen har genoptaget sin markprøvedeltagelse med Cockerne. Cutthorpe har i øvrigt ikke egenskaberne fra fremmede, idet han er efter de 2 superhunde, tæven FTCh Mallowdale Midge og den nu afdøde super avlshan FTCh Dardnell Dealer. Cutthorpe er nu kvalificeret til vinderklassen og det bliver spændende at følge hvad han kan præstere når konkurrencen skærpes.

Årets første Spaniel markprøve i England

Ian:Glenugie's Nalani(tirsdag 05.07.16) I går blev årets første markprøve afholdt I England af The Spaniel Club of Scotland, og prøven, som var en åben klasse AV, blev afholdt på godset Helbech Estate i Cumbria, og var selvfølgelig en prøve afholdt udelukkende på kaniner. Som mange gange tidligere viste Ian Openshaw, at han er klar når sæsonen starter, og endnu engang formåede han at slå alle Springerne med en Cocker. Vinderen var den røde tæve Glenugie’s Nalani, ejet af Mr. og Mrs. Read, men altså trænet og ført af Ian Openshaw. Nalani er efter Glenugie’s Lincoln og Glenugie’s Destiny, umiddelbart ikke de mest kendte forældre, men bag disse ligger på begge sider Ians yderst succesrige avlshan FTCh Dardnell Dealer. Nalani er hermed kvalificeret til deltagelse i vinderklassen, og mon ikke vi ser mere til hende i løbet af markprøvesæsonen.

En af de helt store Engelske avlsstjerner er død

ARGYLL WARRIER(fredag 17.06.16) I går blev det meddelt, at en af de mest succesrige Engelske Cocker avlshanner var død. Vi taler om FTCh Argyll Warrior (se billede), som blev født den 17. juni 2002 og som altså døde dagen før han var fyldt 14 år, nemlig i går den 16. juni 2016. Man kunne måske godt have undet Warrior, at runde de 14 år, men under alle omstændigheder opnåede han en meget høj alder. Warrior var hele sit liv ejet, trænet og ført af den meget kendte Will Clulee (Poolgreen gundogs), og der kan ikke herske blot den mindste tvivl om, at Warrior også er hanhunden bag Will kolosale succes indenfor de sidste 10-15 år, idet Warrior er far til næsten alle Will FTCh han har lavet de sidste mange år. Argyll Warrior nåede at blive far til hele 11 FTCh. Dette er ikke en rekord i sig selv, idet flere andre avlshanner har overgået ham her, men taler vi Engelske Cocker Championshipvindere er Warrior helt i toppen, idet han er blevet far til hele 3 vindere af denne, den mest fornemme titel en Cocker kan opnå i England. Warriors 3 afkom som har vundet championship er FTCh Timsgarry Barlow, FTCh Moelfamau Minnie og FTCh Moelfamau Griffon. En anden ting som understreger Warriors kolosale gennemslagskraft i avlen er, at flere af hans afkom igen har vist sig at avle fremragende. Dette gælder især ovennævnte Timsgarry Barlow, men også Will Clulee’s egen hanhund FTCh Orgest Yfwr, har vist sig at være en værdig afløser for sin far.

Engelsk Springer Spaniel Championship 2016

12509748_10153375198535662_3773661209708179418_n(lørdag 23.01.16) Over de sidste 3 dage har man afholdt Engelsk Springer Spaniel Championship på Stowell Estate i Midtengland. Alle hidtidige meldinger fortæller om et af de bedste championship i mange år og her roses især terrænet og fugletilgangen som værende fantastisk. Terrænet har alle 3 dage bestået af visne bregner og brombær. Meget overraskende vandt i år en Irer, nemlig Louis Rice, med hans super sort/hvide tæve FTCh Sliabh Treasure (se billede). Treasure og Louis var for et par år siden også 2. vinder på Irsk Spaniel Championship, så det er et yderst succesrigt par. Her i huset er vi glade for Treasure sejr, for hun en nemlig halvsøster til vor Springer han Conors, mor, så vi har de samme linier her i huset. At Irland i år havde kæmpe succes bevidnes af, at endnu en Irer blev 3. vinder, nemlig tæven FTCh Lisgarvagh Verde, ejet af Paul Carragher men ført af Damien Kelly. Englænderen Richard Wells havde dog også kæmpe succes, idet han blev både 2. og 4. vinder med sine 2 hunde. 2. vinder blev Dawsonlee Domino og 4. vinder blev Pitrah Dirty Angie. I øvrigt meget sjælden, at både 1. og 2. vinderen på Engelsk Springer Championship begge er sort/hvide. De brun/hvide har i mange år været totaldominerende.

En Superstar går på pension

IMG_2025.JPG(tirsdag 19.01.16) Under Engelsk Cocker Championship i sidste uge talte jeg en del med John Heeley (se billede). John er nok ikke kendt af mange, men han er faktisk ejer af mange af de Spaniels som Ian Openshaw fører, herunder supertæven FTCh Mallowdale Midge (på billedet sammen med John). John fortalte mig, at netop The Cocker Spaniel Championship 2016, blev Midge sidste markprøve, og drømmen havde selvfølgelig været, at hun havde vundet, men det er som om, at netop Engelsk Cocker Championship altid har været Midge mareridt. Således også i år, hvor hun gik et helt igennem fremragende 1. slip med 3 flush og 3 rene apporteringer, en præstation, som må have bragt hende helt i front efter 1. slip. Midge fejlede desværre i 2. slip, hvor hun af ukendte årsager, ikke apporterede en skudt fugl spontant, men blot stoppede op og kiggede på Ian.
Jeg glemmer aldrig første gang jeg så Midge, det var i januar 2012 på Cocker Championship afholdt på Conholt Estate. Jeg stod helt oppe i front, da Ian skulle ind med hans nye tæve, Mallowdale Midge. Midge er og var en lille og spinkel tæve, og foran Ian og hende, var dengang et ekstremt hårdt brombærområde, med gamle brombærranker på tykkelse med en tommelfinger. Jeg tænkte straks, at det terræn kommer denne lille spinkle tæve aldrig igennem, men da Ian startede hende smadrede hun terrænet fuldstændig og gik faktisk i 35 minutter på fulde damp uden på noget tidspunkt at sætte poweren eller tempoet ned. Jeg og alle som overværede dette slip stod blot med åben mund og kunne slet ikke fatte det vi var vidner til og billedet af hende, da slippet var slut, står mejslet ind i min hukommelse, for blodet løb fra hendes hoved, både omkring øjnene og i panden. Netop 2012 var Midge debut på Championship, og vi var mange som det år havde forventet hun ville vinde, men nej – hun fik kun et bestået. Siden denne præstation har Midge gjort det fremragende, bl.a. ved at kvalificere sig til Championshippet 5 år i træk. Højdepunktet i hendes karriere må have været da hun i december 2014, vandt det Irsk Spaniel Championship ved at slå alle Springerne. Midge har ikke kun været en fantastisk prøvehund, men hun har allerede vist, at hun også bliver en fantastisk avlshund, og hun har p.t. haft 2 kuld hvalpe, begge med FTCh Dardnell Dealer som far. Endowood Beatrice er fra hendes første kuld, og hun var kvalificeret til dette års championship, og Ian betegner netop Beatrice, som den måske bedste hund han nogensinde har trænet. Midge vil nok få yderligere et par kuld hvalpe inden hun også går på pension som avlstæve, men jeg vil personligt huske Midge som en af de absolut bedste Cockere jeg nogensinde har set.

Fantastiske Dunira Estate

Centrewalk Sweep(mandag 18.01.16) Som det kan læses nedenstående var jeg sidste uge i Skotland for, for 7. år i træk og 8. gang ialt, at overvære The English Cocker Spaniel Championship. Championshippet blev afholdt på Dunira Estate i Perthshire i Skotland. Smukkere sted findes simpelthen ikke og alene at gå i den fantastiske natur, var en oplevelse i sig selv. 1. dagen startede med regnvejr som dog sluttede ved middagstid og temperatur på 3-4 grader. 2. dagen var der højt solskinsvejr med temperaturer som på 1. dagen. Vildttilgangen var noget svingende hvor der de første 2 timer kun blev skudt 2 fugle. Da vi kom i læ for vinden, sad fuglene nogle steder tæt, så forholdene, hvad fuglemængden angår, var meget forskellige alt efter hvor man kom op. Selve terrænet var dog meget ens for alle, visne græs og bregnearealer med meget lidt bund i, hvilket gjorde at fuglene var svære at holde. Championshippet blev højst overraskende vundet af katalog nr. 2, den sorte Cockerhan FTCh Centrewalk Sweep (se billede) ejet og ført af Richard Preest. Om muligt var 2. vinderen en endnu større overraskelse men mere herom i artiklen fra championshippet, som vil blive bragt i FT Spaniel & Jæger 2/2016. Du kan downloade den samlede oversigt og resultatet her: Kval. Cocker Champ. 2016

Engelsk Cocker Championship 2016

Cocker Champ. 2015(lørdag 09.01.16) Vanen tro rejser jeg på mandag den 11.01.16 til Skotland for at overvære The English Cocker Spaniel Championship 2016. Dette års championship foregår den 12. og 13. januar på Dunira Estate, som er beliggende i Perthshire. Jeg og 6 andre danskere flyver fra Kastrup til Edinburgh mandag middag, og lander ca. 13.30. Herefter har vi lejet en lille bus, hvor vi så kører til hotellet, Murraypark Hotel i Crieft Perthshire. Hotellet ligge kun 10 minutters kørsel fra Dunira, så det er nemt. Som vanligt glæder jeg mig rigtig meget til turen, og jeg vil selvfølgelig skrive og fotografere til en artikel i FT Spaniel & Jæger 2/2016. Billedet er fra sidste års Championship, hvor FTCh Mallowdale X-Factor vandt med Ian Openshaw. Helle bliver hjemme i år for at passe hundene.  Vedlagt kan du downloade en liste over de deltagende hunde opsat i den katalognummerorden de er udtrukket i: Kval. Cocker Champ. 2016