Beechbrook Sydney af Fuglevig

(1996 – 2008) Sydney købte jeg som 8 ugers hvalp på Kennel Beechbrook, og han er fra den nu, meget berømte avlskombination DK.J.Ch. Sparkfield Tobias og DK.F.T.Ch. Birdbrook Cheryl af Beechbrook. Sydney var således helbror til de 2 kendte hunde, DK.F.T.Ch. og Markprøvemester 1996 Beechbrook Cooper af Brookmoor og DK.F.T.Ch. Beechbrook Tide, som også blev årets mest vindende markprøvehund 2000.

Sydney blev født den 1. januar 1996, og det var kun 3 måneder før, at vi stiftede Retrievernes Jagthunde Klub. Det pudsige er, at Sydney faktisk fik stambog nr. 1 i DJR, og var således den først registrerede Labrador i Dansk Jagthunde Registrering.
Sydney var på mange områder en fremragende hund med et, for en formel 1 Labrador, fremragende eksteriør. Han var meget tæt på at være mit idealbillede på, hvordan en Labrador skal se ud, og han ville have været en sikker første præmie på en Labradorudstilling.

Jeg trænede Sydney meget i hans unge år, og jeg havde faktisk store planer med ham i prøvesammenhæng. Han var meget hårdtgående i alt slags terræn og han var samtidig en super vildtfinder med et formidabelt temperament, hvor der absolut intet ondt var skabt i ham. Hans eneste minus var, at han kunne være uærlig, hvilket betød, at man altid skulle have et øje på ham, hvis han ikke skulle knaldapportere.
I prøvesammenhæng var Sydney’s problem, at jeg havde ham samtidig med min ultimative hund, Fuglevig Dandy, og efter uheldet med netop Dandy, mistede jeg gnisten til at gå på markprøver med Labrador, men Sydney blev dog ført i åben klasse med en 1. præmie og 3. vinder (den gang blev man også vinderplaceret i åben klasse), og han blev ført enkelte gange i vinderklassen, dog uden resultater. Sydney var dog for mig en fremragende jagthund, og han var yderst aktiv på dette område, selv da han var 10-11 år.

Sydney døde i efteråret 2008, knap 13 år gammel, hvor jeg måtte gå den tunge vej til dyrlægen for at få ham aflivet. Han var simpelthen blev en træt gammel hund, som nægtede at tage føde til sig. Så der var ingen anden udvej.

Sydney har imidlertid gjort det fremragende i avlen, hvor han er far til adskillige tophunde. Jeg har selvfølgelig selv brugt Sydney i min avl, men også mange andre opdrættere har haft glæde af at bruge ham. Sydney er far til 16 afkom som er præmieret på test og markprøver. Og hans børn har været 1. vinder på både vinderklasse test og markprøver. Blandt hans afkom er også Unghundemesteren 1999 samt en 2. vinder på Markprøvemesterskabet, ligesom et barn efter ham er blevet Jyllandsmester på Danmarks Jægerforbunds udvidede apporteringsprøve.  Jeg har ligeledes fastholdt Sydney’s linier i min egen avl, hvor han bl.a. er far til Fuglevig Kelly, og min tæve Fuglevig Coffee (et barnebarn efter Sydney) skal her omkring årsskiftet 2010-11, have et kuld hvalpe, hvor jeg linieavler direkte på Sydney’s linier, idet moderen, til den hanhund jeg har brugt, faktisk er den føromtalte tæve DK.F.T.Ch. Beechbrook Tide. Jeg vil derfor også i årene fremover, have meget Sydney-blod i mine Labradors.