Fuglevig Ocean

Lad det være slået fast fra starten, Ocean er, og vil altid være, min øjesten og ynglingshund. Hendes udstråling, og især personlighed, er uden sammenligning, og jeg kan fortælle stakkevis af historier der understreger hendes helt fantatiske “personallity”. Ocean er ikke kun en ener i hverdagen, men er samtidig en helt fantastisk jagthund, og hun har givet mig jagtlige oplevelser som er helt uden sidestykke.

Ocean er født den 15. juni 2001 og hun er fra Amy’s 3. kuld hvalpe, og har min egen superhan, Robinsmoor Lane af Fuglevig, som far.
For at være ærlig, var Ocean ikke min ynglingshund fra starten, og jeg overlod hende derfor til Helle, som på daværende tidspunkt, aldrig havde prøvet at træne en hund før.
Helle og Ocean havde mange oplevelser sammen, men kom aldrig rigtigt til at fungere som et team, og da jeg samtidig begyndte at lægge mærke til Ocean’s helt unikke jagtlige egenskaber, overtog jeg hende, da hun var knapt 4 år gammel. Hverken Ocean eller jeg har nogensinde fortrudt dette, for det var bare som om det var os to fra starten.
Helle og Ocean havde været på flere markprøve, hvor det ikke rigtig gik, men efter min overtagelse af Ocean, debuterede vi på en markprøve, hvor Ocean blev 2. vinder og prøvens bedste hund. Jeg ved ikke den dag i dag, hvorfor dommeren trak hende ned til 2. vinder, for hun gik aldeles fremragende, og jeg mener faktisk hendes præstation på dagen var så høj, at den rigeligt kunne have rakt til en 1. vinder, selv i vinderklassen.

Ocean er først og fremmest en fremragende jagthund, og på hendes gode dage også en super prøvehund. Hun er varm, smart, meget hårdtgående og en overdådig apportør, hvor hun bl.a. kan apportere vingeskudte fugle som ingen andre.
Jeg husker stadig hendes aller første jagt med Helle som fører, hvor der blev vingeskudt en agerhøne, som med flere knæk, løb mere end 60 meter væk. Selv om det var Ocean’s debut på varmt vildt, bragte hun fuglen som om det var det nemmeste i verdenen.

Jeg tror også mange vil huske en apportering Ocean havde på Markprøvemesterskabet 2006. I hendes første slip startede hun med at eyewipe 2 hunde, hvorefter hun gik et godt søg. Herefter blev der vingeskudt en fasanhøne, som styrtede afsted så snart den ramte jorden. Selv om fuglen var uset af Ocean, blev hun sendt, og selv om en skytte var så dum at skyde en fugl ned over hende, da hun kom til den vingeskudte fugls nedfaldssted, så ænsede hun intet andet, og gled blot afsted, på fod af den vingeskudte høne. Hun forsvandt over flere terrænskift og var væk i måske 5 minutter, hvorefter hun vendte triumferende tilbage med den vingeskudte høne i munden. Den engelske dommer, Eion Robertson, sagde til mig, at det var den bedste apportering han havde set i sine 40 år med Spaniels. Efter prøven fik jeg også at vide af de engelske dommere, at Ocean førte konkurrencen efter 1. slip. At Ocean så fejlede i sit 2. slip er en helt anden historie, som også er typisk for hende, Ocean’s spekter går fra de højeste bjerge til de dybeste dale. En typisk egenskab for de absolutte superhunde.
I de 2 sæsoner jeg førte Ocean på markprøver opnåede hun 1 x 2. vinder (prøvens bedste hund) i åben klasse og 2 x bestået i vinderklassen. Man kan altid påstå hvad der var sket, hvis jeg havde haft og trænet Ocean fra starten.

Ocean har haft 3 kuld hvalpe. Det første i 2004, hvor hun blev parret med DK.F.T.Ch. Drumagrove Bruce af Twinoaks. Fra dette kuld beholdte jeg selv en sort/hvid hanhund kaldet Fuglevig Urgent. Urgent var et kæmpe talent og en superhund, som jeg havde de aller største forventninger til, men da han stod og var fuldstændig færdigtrænet til markprøver, skete katastrofen desværre, hvor vi måtte aflive ham, fordi hans lever, af ukendte årsager, stod af. Det var virkelig et kæmpe tab for mig, og mere end 2 års træningsarbejde var spildt. Fra kuldet med Bruce var også en anden hund som blev ført på markprøver, nemlig Fuglevig Unique, som ejet og ført af Helle Golstrup opnåede mange flotte resultater.

Ocean’s 2. kuld hvalpe fra 2006 havde F.T.W. Pendalgate Ryan af Brookmoor som far, og her var det naturligt, at jeg beholdte en tæve kaldet Fuglevig Brush. Brush har utroligt mange af sine mors egenskaber og samtidig med er hun enormt behagesyg, og en tæve jeg forventer mig meget af. Brush er på nuværende kommet igennem åben klasse med en 2. vinder, og vil blive ført i vinderklassen her i 2010. Du kan læse mere om Brush på hendes side.
Ocean’s sidste kuld hvalpe havde hun i 2008, hvor hun blev parret med den engelske importerede hanhund Buccleuch Jack. Igen er det for tidligt, at udtale sig om dette kulds potentiale.
Pudsigt nok er Ocean parret med 3 brun/hvide hanner, men hun har udelukkende givet sort/hvid afkom, og hun må derfor betegnes som dominant sort/hvid.

Jeg ser frem til forhåbentlig flere år endnu med min unikke jagthund Fuglevig Ocean.

Ocean blev fast indehund i løbet af 2010, men i efteråret begyndte hun desværre at blive dårlig, hvor vi måtte til dyrlægen af flere omgange. Desværre tydede meget på, at Ocean led af leukæmi (blodkræft), og det næste halve år havde hun sine op og nedture, men blev ind i mellem sit gamle jeg. I løbet af maj måned 2011, blev Ocean desværre dårligere og dårligere, og nægtede efterhånden at tage føde til sig, og den 16. maj 2011, var der ingen anden udvej end, med tonstunge skridt, at tage til dyrlæge, og få gjort en ende på hendes lidelser. Knapt før hendes 10 års fødselsdag blev Ocean aflivet, men hun vil aldrig blive glemt.

Ocean’s stamtavle kan downloades her: Ocean stamtavle