Fuglevig Kelly

Kelly blev født den 18.11.99, og er fra min stamtæve, Ernevale Neath af Fuglevig’s sidste kuld hvalpe. Kelly’s far er min egen hanhund, Beechbrook Sydney af Fuglevig.
Kelly beholdte jeg i sin tid p.g.a. mit sorte uheld med Fuglevig Dandy, og fik hende på et tidspunkt, hvor jeg virkelig begyndte at føre Spaniels på markprøver samtidig med, mine aktiviteter, med Labradors på markprøver, var for nedadgående. Derfor er Kelly aldrig ført på prøver, men er udelukkende brugt som jagthund og avlstæve, hvor hun har videreført min tævelinie.

Kelly har selvfølgelig en fremragende afstamning og har derfor også gjort det fornemt som avlstæve, selvom stort set alle hendes hvalpe udelukkende er solgt til jægere og ikke prøvefolk.
Kelly har haft 3 kuld hvalpe. Det første kuld havde hun i 2003, og faderen til dette kuld var F.T.Ch. Trooper Tam of Lochmuir. Kuldet var nøje planlagt, og det var ren linieavl på F.T.Ch. Symington Clarerone of Leadburn. Clarerone var således far til Trooper Tam og morfar til Kelly, idet min stamtæve, Ernevale Neath af Fuglevig også var efter Clarerone. Denne parring, var på daværende tidspunkt, det tætteste man kunne komme på de berømte Palgrave Linier.
Hvalpene fra kuldet blev solgt til jægere, men en af hvalpene, en han – Fuglevig Sean – blev solgt til en på daværende tidspunkt, ny mand i prøvesammenhæng, nemlig Poul Erik Jensen. Med lidt hjælp og vejledning fra undertegnede, trænede Poul, Sean – eller Cliff, som han blev kaldt i hverdagen, og der blev lagt meget ihærdigt arbejde i Cliff de første par år. Resultaterne udeblev da heller ikke, idet Poul og Cliff i august måned 2005 vandt det danske unghundemesterskab ligesom parret opnåede 1 præmie i åben klasse, både på tests og markprøver.

Kelly næste kuld, i 2005, var med hanhunden, DK.F.T.Ch. Staftly Statesman af Goosemoor. Statesman var gul, og jeg skal ærligt erkende, at jeg faktisk troede, at Kelly var dominant sort (idet begge hendes forældre kun har avlet sorte hunde), hvorfor jeg faktisk kun havde forventet sorte hvalpe, men til min store glæde, indeholdt kuldet flere gule, og her valgte jeg selv at beholde en gul hanhund – Fuglevig Andy, som du kan læse mere om på hans side. Det pudsige ved dette kuld var, at næsten alle hvalpe blev solgt til folk jeg kendte og gik på jagt med, og jeg har siden kunne følge adskillige af hvalpene fra dette kuld, og selv om de ikke blev solgt til prøvefolk, så viste kuldet sig at indeholde fremragende jagthunde, som har været til meget stor glæde for deres ejere.

Kelly sidste og 3. kuld i 2006 var med hanhunden DK.F.T.Ch. og årets mest vindende markprøvehund i Danmark 2008, Clonbara Smiler af Rosefield. Normalt plejer jeg at lave linieavl, ved alle parringer, men dette kuld var vel det nærmeste man kunne komme på udavl, selvom der selvfølgelig var beslægtede hunde længere tilbage i stamtavlen. Jeg valgte imidlertid at bruge Clonbara Smiler, fordi han i sind og måde at arbejde på, mindede rigtig meget om mine egne tævers egenskaber. Fra dette kuld beholdte vi selv tæven Fuglevig Coffee, som du kan læse mere om på hendes side.

Siden dette kuld har Kelly nydt sit otium, og hun er “still going strong”. Selv om hun netop er fyldt 11 år er hun stadig utrolig frisk, og elsker stadig at lege og fjolle, og man kan stadig kaster pinde til hende i timevis uden hun mister lysten til at hente dem.

På billedet til venstre er Kelly knapt 11 år gammel.