Fuglevig Coffee

Coffee er fra Kelly’s sidste kuld hvalpe og er født den 24.09.06.

Coffee’s far er DK.F.T.Ch., DK TM Clonbara Smiler af Rosefield, Smiler var samtidig den mest vindende markprøvehund i Danmark i 2008.
Normalt laver jeg altid rimelig tæt linieavl, når jeg avler på mine tæver, men i Coffee’s tilfælde, var der mest tale om udavl, idet man skal rimelig langt tilbage i stamtavlen for at finde beslægtede led. Men jeg valgte at bruge Smiler, fordi han på rigtig mange områder minder mig meget om de egenskaber mine tævelinier er i besiddelse af, nemlig hårdhed, smartnes, udstråling og gode vildtfindende egenskaber.

Coffee indeholder også alle disse egenskaber, og det blev fra starten besluttet, at Coffee skulle være Helle’s hund, idet Helle aldrig havde prøvet at træne en Labrador før. Helle og Coffee har trænet meget, men Coffee er “en stor mundfuld” for en nybegynder. Ikke når vi taler om træning til jagt, men udelukkende når vi taler om at finpudse Coffee som prøvehund. For Coffee er virkelig “varm” og totalt apporteringsgal, ligesom hun, især for en tæve, er ekstremt hårdtgående, hvor intet terræn holder hende tilbage. Coffee har allerede på mange jagter vist, hvor fremragende en vildtfinder hun er, og Helle har haft rigtig stor glæde af hende her, men problemet med Coffee er, at hun p.t. er for urolig inde ved føreren til at føre på prøve. Ikke forstået sådan, at der er lyd på hende, for hun er totalt lydløs, og hun knaldapportere heller ikke, men hun vil gerne frem og markere på alt der bliver skudt, og det er lige en tand for meget i prøvesammenhæng.
Coffee er dog en fremragende repræsentant for vor tævelinie, og da hun samtidig, rent sundhedsmæssigt, er helt perfekt (A på hofterne – 0 på albuerne – optigenfri efter forældrene) er vi glade for at kunne fortsætte vor avlslinie på Coffee.

Coffee har hidtil haft 2 kuld hvalpe. Et i januar 2010, hvor hun blev parret med den gule hanhund, og fra England importerede, Brindlebay Brimstone.
I januar 2011 havde Coffee et kuld hvalpe med hanhunden Beechbrook Underline af Muninn. Fra dette kuld har vi selv beholdt tæven, Fuglevig Joy.
Coffee vil få sit næste kuld hvalpe i tidligt forår 2012, men hanhunden hertil er ikke endeligt bestemt endnu, selv om feltet af emner er indskrænket meget. Vi vil selvfølgelig melde ud, så snart vi endelig har besluttet os for, hvilken hanhund hun bliver parret med.

Efter et langt liv blev Coffee aflivet den 23.07.19 – knapt 13 år gammel. Hun blev aflivet sammen med hendes halvbror, Fuglevig Andy. Andy og Coffee har gået sammen det meste af deres liv, og for mig, var det vigtigt de kom afsted samtidig.

Coffee’s stamtavle downloades: Coffee stamtavle