Træning

Træninger afsluttet for i år – nye starter februar 2018

træning maj 2014(09.06.17) Vi har netop afsluttet vore træninger for 2017, hvor vi siden februar måned har kørt 2 ugentlige hold. Vi ønsker de deltagende hunde og førere en rigtig god jagtsæson. Nye træninger vil starte i februar måned 2018, hvor vi igen vil tilbyde 1 gang ugentlige træning af henholdsvis et “begynder hold” og et “øvet hold. Som altid vil “Fuglevig” hunde have fortrinsret for deltagelse, og vi vil kun tage andre ind, hvis holdene ikke er booket op med eget opdræt. I løbet af januar måned 2018, vil vi, her på siden, mere præcist meddele, hvornår vi starter, hvorefter man så kan tilmelde sig træninger efter retningslinier som oplyst nedenstående.
Resten af 2017, vil for vort vedkommende, betyde fokus på egne hunde, som vil skulle igennem et intensivt træningsforløb med henblik på at opnå topform til den kommende jagt- og markprøvesæson. En sæson vi ser rigtig meget frem til.

Træningsopdeling
“Begynderholdet” siger næsten sig selv, det er tænkt for hvalpe- og unghunde, som endnu ikke er påbegyndt egentlig træning. Typisk for hvalpe/unghunde der vil blive 1 år i løbet af foråret/sommeren.
“Øvet hold” er tænkt for dem som tidligere har gået til træning her på begynderholdet, og som netop har prøvet deres første jagtsæson, og hvor der måske er noget som skal tilrettes eller genopfriskes på et mere avanceret plan.

Træningssessioner/betaling.
Træningerne vil foregå i sessioner á 6 gange, hvor hver session koster kr. 500,-.
Betaling for træning foregår ved at indbetale beløbet på følgende konto:
Reg. nr. 2005
Konto nr. 0726222231

Tilmelding til træninger foregår ved i første omgang at tilmelde sig på mailadressen: fuglevig@mail.dk, hvor man oplyser navn, mailadresse, tlf. nr. og hundens navn og alder. Bekræfter jeg, at der er plads indbetales beløbet kr. 500,- hurtigst muligt. Pladsen er ikke endeligt reserveret før gebyr er indbetalt.
Der vil max. være plads til 8 hunde pr. hold.
Træningerne er hovedsagelig rettet mod FT Spaniels (Springere og Cockere) som senere skal bruges til jagt og/eller markprøver.
Tilmelding foregår efter “først til mølle” princippet hvor “Fuglevig” hunde dog har fortrinsret.

Min baggrund for at kunne tilbyde træning

Det er så moderne i dag, at folk, gennem nogle weekend-kurser, tager teoretisk uddannelse i det at træne hund og herefter kan de fremvise flotte eksamensbeviser. Jeg kan desværre ikke prale med nogen eksamensbeviser, min viden om hundetræning er sket på baggrund af praktisk erfaring gennem 36 år med seriøst hundearbejde. Jeg deltog på min første officielle markprøve (jagt hvor der bliver skudt vildt over hundene) i 1987 og de efterfølgende 10 år frem til 1997 førte jeg, og fik markprøvepræmieret, 7 forskellige Labradors lige fra udmærkelse til 1. vinder i vinderklassen.
Jeg deltog på min første officielle markprøve for Spaniels i 1994, hvor jeg fik min første markprøvepræmiering. Den sidste markprøvepræmiering fik jeg i denne sæson (2016) og forventer at fortsætte også de kommende år. I disse 23 år, har jeg trænet og ført 11 Springer Spaniels og 3 Cocker Spaniels frem til markprøvepræmieringer, igen lige fra bestået til 1. vinder i vinderklassen.
En ting er markprøver noget andet er praktisk jagt og med alle disse mange forskellige hunde (3 forskellige jagthunderacer), har jeg siden 1982, deltaget på jagter, lige fra den lille husmandsjagt til den store godsjagt. I disse 34 år har jeg vel været afsted mellem 40 og 60 gange pr. sæson med mine hunde, ligesom jeg har været ansat som herregårdsskytte i 10 år.
Med en pause på 2 år (grundet sygdom), har jeg siden 1983, hvert år haft diverse hold til træning – både Retrievere og Spaniels, og jeg har stået for uddannelsen af mange andre trænere ligesom jeg har holdt foredrag om emnet, ikke kun i Danmark, men også i Sverige.
Så kære Retriever- og Spanielejer, på trods af manglende eksamensbeviser, så jeg mener faktisk, i al beskedenhed, at jeg har en smule ballast til at kunne tilbyde dig og din hund den bedst mulige træning.

Træningsbog

Forside bogI år 2000 skrev og udgav jeg, sammen med Niels Egelund Faddersbøll, en bog der hedder: F.T. Spaniels & RetrievereBaggrund og træning fra hvalp til færdig jagthund.

Bogen blev en pæn succes, og derfor valgte vi i 2007, da det gamle oplag var udsolgt, at genudgive bogen i helt nyt format, skrevet helt forfra og med helt nye billeder, ligesom vi valgte at udkomme i farver.

Vi har haft den glæde, at bogen siden har været en succes, og den står i dag i mange Retriever- og Spanielhjem i Danmark ligesom bogen er solgt i Sverige og Norge.

Bogen henvender sig især til nye Retriever- og Spanielejere, men kan med fordel også bruges af mere rutinerede hundeejere, som måske starter en ny hund op eller som skal have genopfrisket nogle træningsområder med den gamle hund. Bogen kan købes i Jaguar-Gruppens jagtforretninger.

Bogen er desværre udsolgt og der trykkes ikke nye. Man kan være heldig, at en af Jaguar Gruppens jagtforretninger, stadig ligger med enkelte eksemplarer.