Træning

Nyt tilbud – formiddagstræning på hverdage.

(mandag 18.02.19) Som noget helt nyt, kan jeg tilbyde evt. interesserede at starte et træningshold op, hvor træningen vil foregå om formiddagen på hverdage. Dette kræver dog der kan samles et hold på minimum 6 deltagere. Hvilken ugedag det bliver aftales hvis der kan findes nok som har mulighed for at deltage. Kontakt mig på mail: fuglevig@mail.dk eller tlf. 23206812.
Her kan man blive skrevet op og så snart der er samlet min. 6 deltagere vil vi starte op. Træningen vil foregå nøjagtigt som de øvrige træninger vi har, i sessioner á 6 gange og koste kr. 500,- pr. session. Træningen er rettet mod FT Springer og FT Cocker Spaniels.

Træninger for 2019 starter lørdag den 2. februar.

(15.01.19)  Træninger her på Kennel Fuglevig er opdelt i et “begynderhold” og et “øvet hold. Træningerne foregår i sessioner á 6 gange træning.
“Fuglevig” hunde har altid fortrinsret for deltagelse på vore træningshold, og vi vil kun tage andre ind, hvis holdene ikke er bookede med eget opdræt.
Dette betyder, at begynderholdet i 2019, vil have fortrinsret for Fuglevig hvalpe født i 2018. Øvet hold i 2019, vil først og fremmest være for de hunde, som deltog på begynderholdet i 2018.
Vi kan allerede meddele nu, at træningerne (session 1) starter op lørdag den 2. februar og vil forløbe over 6 lørdage.

Begge vore træninger – hvalpe/begynder og øvede er for session 1 vedkommende booket fuldt ud, så vi har desværre ikke plads til flere. Måske opstår der nye muligheder når session 2 starter lørdag den 16. marts. Dem som har deltaget på session 1, vil dog også have fortrinsret til session 2 og 3, men vi vil meddele her, såfremt der bliver ledige pladser senere hen i 2019.

Træningsopdeling
“Begynderholdet” siger næsten sig selv, det er tænkt for hvalpe- og unghunde, som endnu ikke er påbegyndt egentlig træning. Typisk for hvalpe/unghunde der vil blive 1 år i løbet af foråret/sommeren.
“Øvet hold” er tænkt for dem som tidligere har gået til træning her på begynderholdet, og som netop har prøvet deres første jagtsæson, og hvor der måske er noget som skal tilrettes eller genopfriskes på et mere avanceret plan.

Træningssessioner/tilmelding/betaling.
Træningerne vil foregå i sessioner, hvor hver session dækker 6 gange træning. Hver session koster kr. 500,- (for 6 gange træning).
Betaling for træning foregår ved at indbetale beløbet på følgende konto:
Reg. nr. 2005
Konto nr. 0726222231

Tilmelding til træninger foregår ved i første omgang at tilmelde sig på mailadressen: fuglevig@mail.dk, hvor man oplyser navn, mailadresse, tlf. nr. og hundens navn og alder. Bekræfter jeg, at der er plads indbetales beløbet kr. 500,- hurtigst muligt. Pladsen er ikke endeligt reserveret før gebyr er indbetalt.
Der vil max. være plads til 8-10 hunde pr. hold.
Træningerne er hovedsagelig rettet mod FT Spaniels (Springere og Cockere) som senere skal bruges til jagt og/eller markprøver.

Min baggrund for at kunne tilbyde træning

Det er så moderne i dag, at folk, gennem nogle weekend-kurser, tager teoretisk uddannelse i det at træne hund og herefter kan de fremvise flotte eksamensbeviser. Jeg kan desværre ikke prale med nogen eksamensbeviser, min viden om hundetræning er sket på baggrund af praktisk erfaring gennem 38 år med seriøst hundearbejde. Jeg deltog på min første officielle markprøve (jagt hvor der bliver skudt vildt over hundene) i 1987 og de efterfølgende 10 år frem til 1997 førte jeg, og fik markprøvepræmieret, 7 forskellige Labradors lige fra udmærkelse til 1. vinder i vinderklassen.
Jeg deltog på min første officielle markprøve for Spaniels i 1994, hvor jeg fik min første markprøvepræmiering. Den sidste markprøvepræmiering fik jeg i denne sæson (2018) og forventer at fortsætte også de kommende år. I disse 25 år, har jeg trænet og ført 12 Springer Spaniels og 3 Cocker Spaniels frem til markprøvepræmieringer, igen lige fra bestået til 1. vinder i vinderklassen.
En ting er markprøver noget andet er praktisk jagt og med alle disse mange forskellige hunde (3 forskellige jagthunderacer), har jeg siden 1982, deltaget på jagter, lige fra den lille husmandsjagt til den store godsjagt. I disse 36 år har jeg vel været afsted mellem 40 og 60 gange pr. sæson med mine hunde, ligesom jeg har været ansat som herregårdsskytte i 10 år.
Med en pause på 2 år (grundet sygdom), har jeg siden 1983, hvert år haft diverse hold til træning – både Retrievere og Spaniels, og jeg har stået for uddannelsen af mange andre trænere ligesom jeg har holdt foredrag om emnet, ikke kun i Danmark, men også i Sverige.
Så kære Spanielejere, på trods af manglende eksamensbeviser, så mener jeg faktisk, i al beskedenhed, at jeg har en smule ballast til at kunne tilbyde dig og din hund den bedst mulige træning.

Træningsbog

Forside bogI år 2000 skrev og udgav jeg, sammen med Niels Egelund Faddersbøll, en bog der hedder: F.T. Spaniels & RetrievereBaggrund og træning fra hvalp til færdig jagthund.

Bogen blev en pæn succes, og derfor valgte vi i 2007, da det gamle oplag var udsolgt, at genudgive bogen i helt nyt format, skrevet helt forfra og med helt nye billeder, ligesom vi valgte at udkomme i farver.

Vi har haft den glæde, at bogen siden har været en succes, og den står i dag i mange Retriever- og Spanielhjem i Danmark ligesom bogen er solgt i Sverige og Norge.

Bogen henvender sig især til nye Retriever- og Spanielejere, men kan med fordel også bruges af mere rutinerede hundeejere, som måske starter en ny hund op eller som skal have genopfrisket nogle træningsområder med den gamle hund. Bogen kan købes i Jaguar-Gruppens jagtforretninger.

Bogen er desværre udsolgt og der trykkes ikke nye. Man kan være heldig, at en af Jaguar Gruppens jagtforretninger, stadig ligger med enkelte eksemplarer.