Fuglevig Brush

Brush er efter min øjesten, Fuglevig Ocean, og er altså 3. generation af vor egen sort/hvide tævelinie.
Efter min ulykke med Fuglevig Urgent, fra Ocean’s første kuld hvalpe, var det helt naturligt, at jeg skulle beholde en tæve fra Ocean’s 2. kuld hvalpe. Her blev hun parret med den fra England importerede hanhund F.T.W. Pendalgate Ryan af Brookmoor.
Ryan har jeg kendt længe, idet jeg allerede så ham som unghund, da Frank Storgård førte ham, på en træningsmarkprøve, hvor jeg dømte. Frank solgte senere Ryan til Jens Paaby, og med Jens som fører, vandt Ryan en vinderklasse på Holsteinsborg Gods, som jeg også dømte, hvorfor han kan kaldes for F.T.Winner. Jeg har siden været mange gange på jagt med Ryan, og han er en fremragende hund med en ligeså fremragende stamtavle.

Brush er født den 1. maj 2006 og minder på rigtig mange områder om sin mor, Fuglevig Ocean. Hendes bevægelsesmønster, store smidighed, fremragende flow, hårdhed i terrænet og ypperlige vildtfindende egenskaber er en tro kopi af hendes mor. Men Brush er lidt mindre i størrelse end Ocean, og så er hun ekstremt behagesyg og derved også lettere at dressere end sin mor. D.v.s., at hun har et højere bundniveau end sin mor.
Brush har indtil videre haft et handicap, og det er min sygdom, som desværre startede i juni 2007, og har forløbet indtil sommeren 2009. Dette har betydet, at Brush ikke har fået den træning i hendes første år, som hun fortjener, og hun har heller ikke fået den jagterfaring, mine hunde normalt ville få. Brush var dog med på enkelte jagter i sæsonen 2008, og i 2009 havde hun en fuld sæson, hvor hun viste fremragende takter.

Brush og jeg har siden forsøgt at indhente det forsømte og selv om jeg stadig er handicappet rent bevægelsesmæssigt, tegner hun til at blive en virkelig tophund. Brush debuterede på markprøver i 2009, og efter et par uheld opnåede hun først et “bestået” i åben klasse for på hendes næste prøve, at blive 2. vinder i åben klasse, og dermed blive kvalificeret til vinderklassen.
Brush er blevet ført et par gange i vinderklassen her i starten af sæsonen 2010, hvor hun desværre fejlede, og herefter måtte jeg, meget uheldigt, holde inde med hendes markprøvedeltagelse, da hun fik en skade, som gjorde, at hun var halt i sammenlagt 3 uger midt i højsæsonen. Samtidig blev Brush løbsk i starten af december 2010, hvorfor jeg først kunne bruge hende igen, i slutningen af december måned 2010 på jagt, men da markprøvesæsonen stort set er overstået, må hun (og jeg) vente med hendes videre deltagelse her til sæsonen 2011.

Brush havde i foråret 2009 sit første kuld hvalpe med vor egen hanhund, Fuglevig Vodka. Parringen var ren linieavl på vore 2 stamhunde på Kennel Fuglevig, nemlig Robinsmoor Lane af Fuglevig og Lycik Amy af Fuglevig, og hvalpene virkede utrolig nervefaste og lækre. De er dog endnu så unge, at det er svært at udtale sig om evnerne, men de bliver meget spændende at følge. Vi gentog denne parring i sommeren 2010, hvor Brush og Vodka, igen havde et kuld hvalpe, som det ligeledes bliver meget spændende at følge.

Det var planen, at Brush skulle have en hel sæson i 2011 på vinderklasse markprøver, men da vi desværre måtte konstatere, at Fuglevig Wendy’s karriere som avlstæve er slut, har vi valgt, at Brush, her i sensommeren 2011, igen bliver parret med Fuglevig Vodka, for at vi kan beholde en tævehvalp herfra. Dette bevirker desværre, at Brush nok ikke kan føres på markprøve i sæsonen 2011, men for os, er det vigtigere, at holde fast i vor tævelinie, som vi er meget begejstrede for. Om Brush stadig er “fit for fight” i 2012, kan kun fremtiden vise, fordi hun her vil være 6 år. Det er selvfølgelig utroligt ærgeligt, at Brush ikke får muligheden for at vise sine superevner på vinderklasse markprøve, men somme tider opstår situationer, som gør, at planer må ændres, og for os har Brush stadig en kæmpestjerne, uanset om hun ikke får mulighed for at vise sit store potentiale på vinderklasse markprøver.
Brush har alle de evner der gør, at hun kan overtage sin mors meget store stjerne hos mig.

Brush har været en fantastisk tæve for mig, og hun indeholder alle de egenskaber jeg sætter rigtig højt, og jeg har da også beholdt 2 hunde efter hende, nemlig tæven Fuglevig Keen, og fra hendes sidste kuld hvalpe i august 2013, hanhunden Fuglevig Punch. Både som avlstæve og jagthund har Brush i mine øjne været enestående, og det kom derfor også som et kæmpe chok for mig, da jeg den 31. januar 2014, måtte få hende aflivet, kun 7 år gammel. Brush havde desværre fået galoperende cancer, hvor canceren på kun 2 døgn var ved at lukke hendes luftveje, så der var ingen anden udvej. Det var en virkelig hård beslutning, som jeg havde meget svært ved at komme over, og Brush vil altid blive savnet her på Kennel Fuglevig, men heldigvis, har jeg stadig hende rigt repræsenteret i mine linier, hvorfor hun aldrig vil være helt væk, og en ting er helt sikkert, hun vil aldrig nogensinde blive glemt “because she was something very special”.

Brush’s stamtavle kan downloades her: Brush stamtavle