Nyheder Danmark 2012

 

Endnu en travl uge

(tirsdag 18.12.12) Rent jagt- og hundemæssigt er december måned altid noget særligt, nok især fordi hundene på dette tidspunkt virkeligt er kommet topform. Når jeg taler topform tænker jeg selvfølgelig rent fysisk, for efter 2 måneder med mange jagter og markprøver, er hundene også blevet “dygtige” – underforstået til tider lidt for dygtige – og derfor kan december måned også bruges til, at få genetableret den gode kontakt, hundene havde, da vi startede jagt- og prøvesæsonen. I år har vi valgt, slet ikke at tilmelde markprøver i december måned, men udelukkende deltage på jagter, både egne og som hjælpere på nogle af de godser, hvor vi kommer. Især her den sidste uge har der været travlhed. Sidste tirsdag var Helle og jeg på Hverringe Gods for at hjælpe, og jeg var igen på Hverringe fredag og lørdag var Helle og jeg på Brahesborg. Alle 3 jagter var virkelig i top, og det er imponerende at se, at de 2 jagtvæsener stadig leverer varen, også her i december. Denne travle uge sluttede i går, hvor Andreas, Helle og jeg sammen med 5 venner, havde købt en roughshooting dag på Ravnholt Gods. Nu er roughshooting i december måned svært, især når der, som i år, er faldet megen sne, som har trykket terrænet sammen, hvilke betyder, at det bunddække, der normalt er, og som fuglene kan skjule sig i, er forsvundet, og det betyder, at fuglene har større tendenser til, blot at løbe hele tiden, i stedet for at trykke i terrænet. Alligevel havde vi en super dag, hvor hundene virkelig blev brugt, og flere af os, fandt da også ud af, at den tidligere så gode kontakt mellem hund og fører, virkelig trænger til en genopfriskning. På trods af de svære forhold, blev varen, som altid på Ravnholt, leveret, og på paraden lå 21 fasaner, hvor Andreas (6 stk.), Helle (3 stk.) og jeg (5 stk.) var så heldige at stå for broderparten af fuglene. En rigtig super og minderig dag i gode venners lag. Inden jul har vi så blot en jagt tilbage, og denne jagt plejer at være en af sæsonens højdepunkter, idet vi på lørdag den 22.12.12 skal på slyngeljagt på Brahesborg. En dag Helle og jeg virkelig ser frem til.

Spaniel Markprøvemesterskab 2012

(mandag 03.12.12) Her i weekenden har der været afholdt Danmarksmesterskaber i Klubben for F.T. Spaniels. Lørdagens afprøvning foregik på Ravnholt Gods (Fyn) og i går søndag på Bregentved Gods (Sydsjælland). Vi er altid meget forkælede på Ravnholt v/skytte Peter Andreasen, for hver gang vi afholder prøver her, skal vi altid bruge superlativer, hvilket også var tilfældet i lørdags, hvor alt simpelthen var fremragende. Fantastisk terræn og optimal fuglemængde som altid garantere, at det er hundenes kvalitet der bliver afgørende, og ikke tilfældigheder og lodtrækningsheld. De 34 kvalificerede hunde, fordelt mellem 11 Cockere og 23 Springere fik alle deres 1. slip på Ravnholt, hvor der blev nedlagt 52 stk. vildt. I går søndag var vi på Bregentved, og klubben kan ikke takke skytte Peter Bissø nok, for med under 2 ugers varsel, var han sprunget til, og tilbudt at afholde 2. dagen af Mesterskabet. Ikke nok med, at Bregentved slog til med så kort varsel, men natten mellem lørdag og søndag, skiftede vejret pludselig, og meget drastisk, karakter, hvor der faldt store mængder sne, hvilket bevirkede meget vanskelige og ændrede forhold, både for jagtvæsenet på Bregentved, men også for hundene. På trods af disse svære odds, leverede Peter og Bregentved alligevel varen for fuglene var til stede, hvor der blev skudt 30 stk. vildt og igen var det blot op til hundene at levere varen. Og varen blev leveret for standarden både blandt Cockerne og Springerne var utrolig høj, og nok også den højeste vi endnu har set i Danmark. Springernes kvaliteter har nu gennem de sidste, i hvert fald 5 år været meget høj, men det er fantastisk at se Cockernes kvalitetsfremgang, som inden for meget kort tid er steget helt vildt, og de 2 engelske dommere, Robin Laud og Steve Bolton, var da også begejstrede, ikke kun for hundenes kvalitet, men også for arrangementet som helhed, hvor de begge erklærede, at vi er fuldt på højde med, hvad man ser på de engelske championships. Jeg vil selvfølge i det kommende nr. af bladet F.T. Spaniel & Jæger have en længere reportage fra Mesterskaberne, men indtil da, kan jeg oplyse, at de 2 vindere blev:
Cocker Markprøvemester 2012: Tæve, Hunting Hills Amy (øverste billede), opdrætter, ejet og ført af Bo Pedersen. Amy vandt samtidig også pokalen for “Guns Choice”. Fantastisk for Bo, idet han også sidste år vandt mesterskabet her blot med moderen til dette års vinderhund.
A.V. Markprøvemester: Han, DK.F.T.Ch. Buccleuch Quadrant af Langs (nederste billede), opdrættet af The Duke of Buccleuch og ejet og ført af Lars Lang. Quadrant vandt samtidig også pokalen for “Guns Choice” ligesom han vandt pokalen til årets mest vindende markprøvehund 2012.

Endnu er travl uge

(mandag 26.11.12) Tirsdag den 20. november dømte jeg en A.V. vinderklasse på Schackenborg Gods. En super prøve med en ekstrem høj hundestandard, hvor jeg kunne præmiere 9 af de 16 startende hunde, og hvor flere af de hunde, som “kun” opnåede “et bestået”, ydede en præstation, der kunne have rakt til en 1. vinder, såfremt der ikke havde været andre hunde, som på dagen, blot var bedre.
I fredags, den 23. november, var Helle og jeg på Hverringe Gods, hvor vi hjalp til på en jagt. En super dag på et herligt terræn, hvor samarbejdet mellem hundefolket bare er helt i top, og en dag, som Helle og jeg nød i fulde drag, hvorfor vi glæder os til at vende tilbage til Hverringe flere gange i december måned.
Ugen sluttede i går, hvor jeg dømte åben klasse, både Cocker og Springer prøve, på Ormstrup Gods i Midtjylland. Jeg har tidligere flere gange både dømt og deltaget på prøver på Ormstrup, og alle har været helt super med et optimalt spanielterræn. Problemet i går var vejret, hvor der hele dagen var rusk og regn, og selv om jeg hjemmefra var orienteret om vejrudsigten, og derfor mente, at jeg havde valgt det rigtige tøj, var regnmængden så voldsom, at vi alle blev gennemblødte. Vejret havde selvfølgelig også stor indflydelse på prøven, idet der var længere mellem fasanerne end normalt på Ormstrup, og dette bevirkede, at hundene skulle arbejde “hårdt for føden”. Ingen tvivl om, at Cockerne magtede forholdene bedre en Springerne, og jeg kunne i de 2 klasser sluttelig præmiere 3 Cockere og 2 Springere, ud af de 2 x 8 startende. Især blandt Cockerne var der nogle rigtig gode emner, som vi helt sikkert vil komme til at høre mere om til næste år. Det var en befrielse, efter næsten 2 timers hjemkørsel, at komme af med det våde tøj, og få varmen genetableret – jeg sov også rigtig godt den nat.

Drake er solgt

(fredag 09.11.12) Som det har kunnet læses under “Hvalpe/til salg”, havde vi taget den tunge beslutning det var, at afhænde Drake til anden side. Vi gjorde det mest for Drake’s egen skyld, for hidtil har han været 1. prioritet her i huset, men da vi nu skal have andre hunde frem, vil Drake blive sat lidt i baggrunden, og derfor var det vigtigt for os, at finde det helt rette hjem til ham, hvor han igen ville komme i centrum, som jagt- og familiehund. Vi har haft mange henvendelser på Drake, siden vi annoncerede ham til salg, og vi har måtte skuffe nogen, men vi har nu fundet et sted, som vi mener til fulde opfylder de betingelser vi satte for, at han skulle afsted, og Drake er blevet afhentet i dag. Det var bestemt ikke nemt, men modsat er vi sikre på, at Drake får det fantastisk, og han forbliver stadig på Fyn. Vi har lavet den aftale med hans nye ejere, at vi stadig har avlsretten på ham, og med hans stamtavle in mente, er det nok ikke helt tosset. Drake er hidtil far til 3 kuld hvalpe, og alle tegner meget lovende. Hvis nogen er interesserede i at bruge Drake som avlshan er de derfor stadig velkommen til at kontakte os.

Coffee er parret

(torsdag 08.11.12) I går og i dag har jeg været på Sjælland for at få vor Labradortæve Fuglevig Coffee parret, og begge dage gik parringerne perfekt, så nu er der kun at vente på om det så også har givet resultat. Vi er dog ikke i tvivl om, at hun nok skal være med hvalpe, idet hun aldrig tidligere er gået tom, og Coffee havde også hvalpe med samme hanhund for 1 år siden. Hanhunden er som tidligere meddelt den højst præmierede Labrador nogensinde i DK, idet Beechbrook Angus af Højrup både er unghundemester 2006, Danmarkmester 2009 ligesom han både er Dansk field Trial Champion og Dansk Testmester, det har ingen anden Labrador præsteret før ham.
Vi forventer herefter hvalpe i starten af uge 2, 2013 og hvalpene er derfor salgsklare i starten af uge 10 (4.-5. marts) 2013. Man vil kunne læse mere og følge med i udviklingen på siden “Hvalpe/til salg”.

Coffee er kommet i løbetid

(mandag 05.11.12) Her i huset plejer mine hanhunde altid at fortælle mig, når en tæve er ved at komme i løbetid, og vi har da også lige haft vor Springertæve Fuglevig Brush i løbetid. Brush er selvfølgelig ikke blevet parret, da hun havde hvalpe sidste gang hun var i løbetid, men al “hurlumhejen” omkring Brush’s løbetid, har betydet, at jeg næsten ikke har bemærket, at vor labradortæve, Fuglevig Coffee (se billede), også er kommet i løbetid. Mine hanner har godt nok været lidt efter hende, men det var først i aftes, at jeg opdagede, at hun var begyndt. Dette betyder, at jeg ikke er helt sikker på hvor langt Coffee er hænde i hendes løbetid, men som man kan læse under “Hvalpe/til salg” har det hele tiden været planen, at Coffee skulle have sit sidste kuld hvalpe, når hun blev løbsk næste gang. Jeg havde forventet, at hun startede løbetid, ultimo november/primo december, men hun er altså allerede kommet nu, og det betød, at jeg her til morges ringede og bestilte parring ved Morten Højrup Hansen, som ejer hanhunden DK.F.T.Ch. DKTM, MPM 2009 Beechbrook Angus af Højrup. Vi brugte også Angus, da Coffee blev parret for 1 år siden, at jeg har været så heldig, at kunne følge flere af disse hvalpe, hvor jeg bl.a. har haft 3 af dem til træning og yderligere 2 blev solgt til Told og Skat som narkohunde. Disse hvalpes kvalitet har betydet, at vi slet ikke var i tvivl om, at vi ville gentage denne parring, og jeg forventer, at Coffee skal parres indenfor den næste uge. Man vil selvfølgelig kunne læse yderligere om hvordan det går her på hjemmesiden, og når parringen forhåbentlig er lykkes, kan vi også melde ud hvornår vi forventer hvalpe og selvfølgelig også hvornår de evt. bliver salgsklare.

Hård opstart på jagt- og markprøvesæsonen

(tirsdag den 23.10.12) I søndags var det 12. gang siden 1. oktober, at jeg har været afsted på enten jagt eller markprøve, og at sæsonen hidtil har været hård, kan ses på min Cocker han, Nick, idet han har været med alle 12 gange. Nick er ved at udvikle sig til at blive en rigtig “hard-hitter” i bl.a. brombær, og når man kaster sig ind i alt terræn, uanset beskaffenhed, ja så sætter det sig sine spor, hvilket billederne så tydeligt viser. Øverste billede er taget inden jagtsæsonen og næste billede er taget her til formiddag, hvor sårene omkring Nick’s øjne er tydelige. Jeg kan dog oplyse, at Nick er fuldstændig ligeglad, idet han blot nyder at komme af sted, og en ting er sikkert, han yder altid 100% uanset hvad jeg byder ham. Næste gang vi skal af sted bliver på søndag den 28.10.12, hvor Nick og jeg har været heldige at blive udtrukket blandt deltagerne på en A.V. vinderklasse markprøve. Vi har dog haft lidt uoverensstemmelser på de sidste par markprøver, hvor Nick har været lidt for ivrig, en ivrighed, som er gået ud over samarbejdet. Nick og jeg har derfor haft nogle “samtaler” på jagterne vi var på, både lørdag og søndag, så jeg håber samarbejdet bliver optimalt på søndag. “Only time will tell”.

Første uge i markprøvesæsonen

(mandag 08.10.12) Så er første uge af markprøvesæsonen overstået. Jeg startede mandag (1. oktober), hvor Drake (Buccleuch Pharaoh af Fuglevig), var på åben kl. markprøve på Ravnholt. Det gik skidt, idet jeg selv valgte at trække Drake, efter han havde gået et søg, hvor han faktisk var i sin helt egen verden uden “kontakt til basen”. Tirsdag kørte jeg så til Vennerslund Gods på Falster, for at deltage i årets første A.V. vinderklasse med Nick (Tiptopjack Nickel af Fuglevig). Nick var eneste Cocker på prøven, hvor han skulle konkurrere mod 15 Springere, og han startede faktisk med et rigtig godt søg, men knaldapporterede desværre, da der blev skudt 2 fugle over ham efter et fællesflush på flere fugle, i et noget uoverskueligt terræn. Det rystede mig faktisk lidt, for hvis der er noget Nick normalt aldrig gør, så er det at knaldapportere. I lørdags var Helle og Indy (Lowflyer Indy af Fuglevig), så på åben klasse på Palstrup Gods i Midtjylland. Som jeg tidligere har skrevet på disse sider, har vi længet ventet på, at Indy, skulle begynde at give gas for alvor, og der har under træningen i år, været tendenser til, at nu var han virkelig begyndt at vågne op, men at han var vågnet så meget op, som her, havde vi ikke rigtigt set komme. Normalt har Helle aldrig problemer med at styre Indy, men her, gav han så meget gas, at han ikke var særlig lydig på vendefløjt og under flush, og han blev, retfærdigvis, stoppet efter første slip.
I går, søndag, var jeg så på vinderklasse A.V. parsøgsprøve på Hverringe Gods her på Fyn, hvor Nick skulle konkurrere mod 15 andre hunde, fordelt på 5 Cockere og 11 Springere. Det var første gang klubben afholdte en markprøve på Hverringe. Helle og jeg har i år drevet en del fugle ind på Hverringe, så vi vidste godt, hvilket terræn der ventede, men jeg tror, at rigtig mange af deltagerne fik et megachok, for terrænet på Hverringe er, visse steder, ekstremt hårdt med mange rigtig barske, og næsten ufremkommelige brombær, som virkelig skiller “fårene fra bukkene”. Nogle af de deltagende hunde, var heldige, ikke at komme ind i de barske brombær, men her i blandt var Nick ikke, idet hans første slip netop foregik, først i en decideret brombærskov, efterfølgende i en smal stribe af barske brombær, for at slutte i nogle store, og for nyligt fældede, bøgetoppe. Nick gik faktisk rigtig godt, og fra det øjeblik jeg slap ham, var han konstant helt under brombærrankerne, hvor han virkelig jagede efter fugl, og ikke (som flere andre deltagere) blot hoppede rundt i brombærrene. Vi havde under søget, flere ventepositioner, hvor han skulle sidde stille længe, mens hunden på modsatte side fulgte op. På et tidspunkt var jeg lige ved at miste ham, i det smalle brombærstykke, fordi der på den anden side var en granskov, hvor fuglene åbenbart rendte inde under, men jeg fik ham vendt. Vi sluttede i bøgetoppene, hvor Nick hurtigt fik flush. Fuglen blev skudt et godt stykke ude til højre, helt for enden af bøgetoppene, hvor Nick ikke havde mulighed for at markere. Nick bragte dog fuglen, som om det var det nemmeste i verden – lige ud og lige hjem – og efter et enkelt grebskifte, afleverede han fuglen til hånd. At Nick bestemt ikke var heldig, hvad angår terrænet, blev også bevist i hans andet slip, hvor han skulle arbejde i et tæt hegn, hvor hverken dommer eller fører, kunne se noget som helst. Man kunne blot sende hunden ind, og håbe på, at hunden selv holdt kontakt eller i hvert fald vendte på fløjten, og der var samtidig mange fugle i hegnet. Efter ca. 50 meter i dette hegn, hvor Nick arbejdede udemærket, skulle vi heldigvis stoppe, og gå uden om, hvorefter hegnet skulle drives modsat hjem. Dette betød, at Nick, så kom på den anden side af hegnet, som, modsat, hvor vi hidtil havde gået, var et rigtig godt terræn, med såede foderstriber, hvor man hele tiden kunne se sin hund. Nick gik her nydeligt, omend han ikke var oppe i højeste gear, hvilket nok skyldes, at han var begyndt at blive træt, efter sit meget barske 1. slip og de 50 meter i det meget tætte hegn, i begyndelsen af hans 2. slip. Nick havde jo haft sine situationer i 1. slip (flush og apport), og efter ca. 30 meter, takkede dommeren os for veludført arbejde, og vi kunne ånde lettet op. Ialt 7 hunde blev præmieret, af de 16 startende, og Nick og jeg fik et bestået. En udemærket gevinst, som i tillæg betød, at vi med meget stor sandsynlighed kvalificerede os til årets Cocker markprøvemesterskab, og Nick blev samtidig prøvens bedste Cocker, ligesom han blev prøvens bedste hanhund, både blandt Springere og Cockere. Yderligere fik jeg at vide, efter præmieoverrækkelsen, at Nick havde været tæt på, også at blive valgt til “guns choice”, idet skytterne havde været imponerede af ham, i hans første slip, hvor man kunne se hvad han lavede i det meget barske terræn. Et stort tillykke herfra til alle præmierede hunde.

Endelig – markprøvesæsonen starter!

(fredag 28.09.12) På mandag er det den 1. oktober, og det er en dato, vi her på Kennel Fuglevig, har set frem til gennem lang tid. Datoen betyder nemlig, at markprøvesæsonen for Spaniels skydes igang med en åben klasse markprøve på Ravnholt Gods, her på Fyn. Helle og jeg har gennem de sidste par måneder trænet ihærdigt, for at gøre vore hunde klar til sæsonen, og især jeg har haft travlt, fordi jeg har planer om, at skulle føre hele 3 hunde i kommende sæson, mens Helle skal føre 1, nemlig Lowflyer Indy af Fuglevig (se billedet). Indy og Helle, har desværre være så uheldige på mandag, kun at blive udtrukket som 3. reserve, hvilket nok betyder, at de ikke kommer med, men Helle og Indy, har yderligere tilmeldt 3 prøver, så vi krydser fingre for, at de får chancen, for at komme blandt deltagerne, for hvis Indy er i stand til at gentage hvad han har vist under de seneste træninger, burde der være noget i vente. Jeg har planer om at skulle føre henholdsvis Buccleuch Pharaoh af Fuglevig (Drake) samt Tiptopjack Harmony af Fuglevig (Winnie) i åben klasse og Tiptopjack Nickel af Fuglevig (Nick) i vinder klassen. Drake har været så heldig, at komme blandt de 8 udtrukne Springere på mandag, og jeg håber han lever op til de takter, han har vist gennem de sidste træninger her i september måned – “only time will tell”. Som man kan læse under Winnie’s side, overtog jeg træningen af hende i juni måned, og selv om hun går et helt forrygende søg, så er hun endnu ikke klar til markprøver, grundet hendes mangel på jagterfaring (har aldrig været på jagt endnu), og det betyder, at Winnie må vente med sin markprøvedebut til senere på sæsonen. Nick, der imod, virker rigtig klar, og han og jeg har været så heldige, at blive udtrukket til den første A.V. vinder klasse på Vennerslund Gods på tirsdag den 2. oktober.
Selv om vi føler os rigtig godt forberedt til markprøvesæsonen, er det ikke ensbetydende med, at alt så også lykkes, for der er, på en markprøve, rigtig mange andre faktorer som også spiller ind, og held har her en stor indflydelse, når det så endelig blive ens tur. Hvilket terræn kommer man op i? Er fuglene til stede? Hvordan er skytterne skydende? o.s.v., og en anden væsentlig ting er, at en markprøve er en konkurrence, og vi er helt sikkert ikke de eneste som har trænet ihærdigt frem mod sæsonen, og det er jo netop også disse store spørgsmålstegn, der gør det hele så utrolig spændende og uforudsigeligt, men vi glæder os bestemt, og du vil selvfølgelig kunne læse hvordan det så går med vore hunde på disse sider. Knæk og bræk til alle i sæsonen!

Tak for Jeres store interesse!

(fredag 14.09.12) I dag rundede besøgstælleren på min hjemmeside 50.000 hits. Det er i mine øjne overvældende, især når det tages i betragtning, at dette magiske tal er opnået siden den 5. januar i år, hvor jeg satte ny tæller på siden. Disse 50.000 hits (klik) er foretaget af ialt 20.944 personer. Disse, for mig, enorme tal er altså nået på 251 dage, hvilket betyder, at der dagligt, i gennemsnit, er 199 klik på siderne foretaget af 83 forskellige personer. Dette er tal, som jeg i min vildeste fantasi ikke havde drømt om, da jeg startede min hjemmeside, men samtidig giver det også en blod på tanden til fortsat at opdatere min hjemmeside så tit som muligt, hvor jeg også fortsat vil fortælle nyt, ikke kun på Kennel Fuglevig, men også hvad der sker af interesse i Spaniel- og Retrieververdenen. Endnu engang TAK for Jeres store interesse.

Drake er blevet far!

(søndag 19.08.12) I slutningen af denne uge er Drake (Buccleuch Pharaoh af Fuglevig) blevet far til 8 hvalpe (4 tæver og 4 hanner). Den lykkelige mor er F.T.W. Ar’Lenes Char’lica af Calisbrook kaldet Jenny. Jenny er tidligere blevet stillet en gang på åben kl. markprøve og her blev hun 1. vinder, ført af Karsten Klint. I 2009 blev Jenny imidlertid solgt til Claus Larsen på Langeland, som siden har haft hende som sin trofaste jagthund. Jenny har endvidere en fremragende afstamning, som faktisk ikke fåes bedre, idet hun er efter hanhunden Chaser Gosforth Guss af Ar’Lenes og tæven Edwardiana Treat af Chaser. Jenny er således ren linieavl på den til dato mest succesrige avlshan på verdensplan, nemlig F.T.Ch. Clarburgh Art. Jenny’s fremragende stamtavle parret med Drake’s ditto, må simpelthen give nogle superhvalpe, som jeg varmt kan anbefale. Da både Jenny og Drake hører til de små typer F.T. Springer Spaniels, må det også forventes, at hvalpene bliver af den lille type. Hvis du er interesseret i en hvalp fra denne superkombination kan du kontakte Claus Larsen, Houvej 18, 5953 Tranekær, tlf. 21 46 08 75.

Træning i Sverige

(fredag 13.07.12) Den svenske, “Jaktretrieverklubben”, har i år 15 års jubilæum, og i den anledning, har de inviteret mig til Sverige for at afholde en træningsdag for de svenske Retrievere. Kl. 9.00 i morgen tidlig (lørdag), skal jeg møde på Rydsgård Gods i Skåne, og her vil stå 30 hunde med førere og derudover flere tilskuere, klar til at blive undervist. Jeg ved på forhånd, at man har delt deltagerne op i 3 forskellige hold, nemlig et begynder hold, et lidt øvet hold og så et hold bestående af vinderklasse hunde. Det er så meningen, at jeg skal gennemgå træningen af en Retriever fra begynderstadiet til man står med en færdigtrænet hund, klar til jagt eller markprøve. Ingen tvivl om, at det bliver en lang og krævende dag, men det er også spændende at opleve nye hunde og førere. Jeg har flere gange tidligere været i Sverige for at undervise, og jeg bliver hver gang imponeret over den enorme interesse og ildhu de svenske deltagere altid udviser, ja flere deltagere har kørt mere end 600 km for at komme og blive undervist. Det tror jeg ikke, at ret mange danskere ville have gjort, tvært imod oplever vi tit, her i Danmark, at folk brokker sig, hvis de har mere end 20 km til en træningsplads. Som altid, når man er i Sverige, kan der opstå lidt sprogvanskeligheder, idet flere svenske ord betyder det modsatte på dansk. F.eks. ordet “rolig”, betyder på svensk, at hunden skal være helt vild i stedet for – ja “rolig”. Jeg ser frem til en lang og spændende dag i morgen.

Fuglevig Kelly er død

(mandag 09.07.12) Her til formiddag har jeg været hos dyrlægen for desværre at få aflivet vor gamle Labradortæve Fuglevig Kelly. Kelly ville være blevet 13 år her til november. Kelly har de sidste par år haft nogle knuder i patterne, og undersøgelser viste, at det var cancer, men knuderne udviklede sig ikke yderligere. Kelly har derfor været super frisk med fuld hørelse og syn, og hun kunne stadig hente apporter i timevis. For ca. 14 dage siden skete der dog en ændring, idet hendes knuder pludselig begyndte at vokse eksplosivt, og her i weekenden var knuderne blevet så store, at de begyndte at væske ud gennem huden. Der var derfor ingen anden udvej, og Kelly’s liv sluttede nøjagtig som det begyndte, nemlig med logrende hale lige indtil bedøvelsessprøjten virkede. Kelly var 2. generation af vor Labrador tævelinie, og vi har selvfølgelig hunde efter hende her i kennelen, nemlig Fuglevig Andy og Fuglevig Coffee. Vort sidste skud på vor Labradorstamme, Fuglevig Joy, er således et barnebarn efter Kelly. Det viste billede blev taget den 20. maj i år og er det sidste som blev taget af Kelly. Det er lidt mærkeligt, for det med at vore gamle hunde dør, kommer næsten altid i stimer, idet vi jo fik aflivet Max i sidste uge. Det er hårdt, men når vi vil påtage os rollen med at have hund, må og skal vi også være stærke nok til at slutte det, når tid er og mens hunden endnu har sin værdighed i behold.

En både meget sørgelig og god dag

(onsdag den 27.06.12) I går tirsdag, havde vi en, hvad man kan kalde, sorgens dag her i familien. Helle’s gamle Welsh Springer Spaniel, Max, blev aflivet knapt 14 år gammel. Selv om Max ikke var jagthund, var han alligevel noget helt specielt her i familien, og Helle’s 2 drenge er begge vokset op med ham. På trods af dette, var der ikke rigtig nogen anden udvej, for Max kunne simpelthen ikke mere. Han var hvad man kan kalde “træt af dage”, og derfor havde vi bestilt dyrlægen til at komme her i huset, for, på den mest humane måde, at afslutte et langt liv. Hele familien var samlet, og Max blev begravet nede i vor lille skov.
Selv om det var svært, havde jeg dog lovet samme aften, at dømme en træningsafslutningsprøve for Brændekilde/Bellinge Jagtforening. En prøve jeg i øvrigt også dømte sidste år, hvor man traditionen tro, havde arrangeret en afslutningsprøve for samtlige træningshold. Jeg dømte det man kalder jagtholdet, og her deltog hele 20 hunde. Selv om vi startede allerede kl. 17.30, betød de 20 hunde, at vi først var færdige kl. 20.30, og herefter kørte vi til klubhuset, hvor der var grillpølser og drikkevare incl. præmieoverrækkelse. På trods af dagens meget sørgelige start endte vi med at have en rigtig hyggelig aften.

Herpes Virus

(mandag 21.05.12) Der er nok ikke mange danske opdrættere som er opmærksomme på problemet omkring “Herpes Virus”. “I gamle dage”, havde vi opdrættere somme tider et problem, når vore tæver fik hvalpe. Vi oplevede det meget kedelige, at 1 eller flere hvalpe døde, indenfor de første døgn, efter fødslen. Umiddelbart var der intet tegn på HVORFOR, for hvalpene havde ellers virket sunde og raske efter fødslen. Førhen fik disse hvalpe betegnelsen “Fading puppies” – der er umiddelbart ingen ordentlig danske oversættelse, andet en “hvalpene syner hen”. Man har siden forsøgt at finde ud af årsagen hertil, og man mener, at Herpes Virus er skyld i dette problem. Undersøgelser i bl.a. England, Holland og Sverige har vist, at minimum 50% af alle voksne hunde har dette Herpes Virus i kroppen. Herpes Virus er ikke farligt for voksne hunde, men er livsfarlig for nyfødte hvalpe, som får virus overført fra tæven ved fødslen. Problemet kan i dag afhjælpes ved, at vaccinere tæven med antibiotika, 2 gange inden fødsel. Normalt skal vaccinationen foregå ca. 1 uge efter første parring og gentages ca. 1 uge før forventet fødsel. Jeg har i dette forår, hørt om flere opdrættere, som har været ude for det meget kedelige, at flere hvalpe i et kuld er døde, og af den grund, har jeg, i øvrigt for første gang, valgt, at min Springertæve, Fuglevig Brush, denne gang skulle vaccineres mod Herpes Virus. Hun fik første stik 1 uge efter første parring, og i dag, skal hun have stik nr. 2. Jeg håber på den baggrund, at have forebygget mod, at nogle af hendes hvalpe, skal dø indenfor de første par døgn. Du kan i øvrigt læse mere uddybende om “Herpes Virus” i bladet F.T. Spaniel & Jæger nr. 4/2011. Her har jeg, på side 18-19, bragt en større artikel om problemet, og hvis du ikke har dette blad, kan du downloade artiklen her Herpes Virus

Nyt kamera

(onsdag 18.04.12) I går var jeg ude at investere i nyt kamera. Det har længe irriteret mig, at mit gamle kamera f.eks. ikke kunne tage billeder med f.eks. dyr i bevægelser ligesom jeg ikke havde mulighed for at skifte opjektiv. Nu er jeg bestemt ikke ekspert ud i kameraer, så jeg har længe gået “som katten om den varme grød” fordi jeg ikke anede hvilket jeg skulle købe. Til sidst fik jeg den ide, at kontakte den, som jeg selv synes tager nogle af de bedste hundebilleder overhovedet, så efter 1 mail eller 2 med Marlene Birkebæk (se hendes hjemmeside med fantastiske billeder: www.falkirks.dk) købte jeg nøjagtig det udstyr, som Marlene anbefalede mig, nemlig et Canon EOS 600D og hertil et ekstra opjektiv også et Canon 70-300 mm. Jeg har her til formiddag været ude for at tage billeder af vore hunde i bevægelse, og det er bare helt fantastisk, hvor godt resultatet allerede er, og det kan kun blive bedre efterhånden som jeg får lært kameraet bedre at kende. Et kæmpe stort tak til Marlene for hjælpen. Man vil snart kunne se langt flere billeder her på siden end ovennævnte, hvor Fuglevig Keen er i fuldt firespring, ligesom billederne bl.a. også vil kunne ses i bladet F.T. Spaniel & Jæger fremover. Nu er det i hvert fald ikke udstyrets skyld, hvis jeg ikke tager ordentlige billeder, men nok “fjolset” bag ved.

Jagttræningsdag på Brahesborg Gods

(tirsdag den 17.04.12) I lørdags havde jeg fornøjelsen at være dommer på en jagttræningsdag for Spaniels, som blev afholdt på Brahesborg Gods, som er beliggende på Vestfyn ved Assens. Jeg kender Brahesborg rigtig godt, fordi Helle og jeg er faste hjælpere på stedet i jagtsæsonen, og skytte Morten Truelsen har en rigtig fornuftig og positiv tilgang til Spanielarbejde på topplan ligesom hans almindelige jagtdage kører på topplan efter moderne principper uden skrigen og råben dagen lang. Der deltog 10 hunde på jagttræningsdagen og fugletilgangen på Brahesborg var fremragende, årstiden taget i betragtning. Der deltog selvfølgelig gammelkendte ansigter, men der var også adskillige nye medlemmer, som førte deres første Spaniel. Kvaliteten blandt hundene var generel høj og flere hunde havde, meget glædeligt, en så høj kvalitet, at de helt sikkert vil kunne gøre sig gældende på efterårets markprøver. Jeg forsøgte at gøre mit yderste for at give alle deltagere (og tilskuere) “noget med hjem”, og jeg håber det lykkedes. Vejret var samtidig fantastisk, hvilke var med til at skabe en rigtig god stemning dagen lang. Vi var færdige ca. kl. 13.00, hvorefter vi kunne spise frokost sammen. Det er mit håb, at langt flere nye medlemmer ville deltage på disse jagttræningsdage, for de er virkelig et fremragende tilbud til nye hunde som står foran deres første jagt- og/eller markprøvesæson. Jeg kan kun opfordre til, at flere tilmelder sig til til næste år. I øvrigt kan man se billeder fra dagen på klubbens hjemmeside: www.ftspaniels.dk.

Officiel status for Fuglevig Joy

(lørdag den 07.04.12) I dag har vi modtaget det officielle resultat på vor Labradortæve, Fuglevig Joy’s røntgenbilleder af henholdsvis hendes hofter og albuer. Hun har fået A status på begge hofter (hvilket en den bedste kategori og selvfølgelig fri) og 0 på albuer, hvilket også er bedste opnåelige resultat. Det er rigtigt dejligt, at få denne hurdle overstået, og Joy’s fremtid er nu helt åben for, at hun kan fortsætte vor Labrador avlslinie, hvor Joy er 4. generation af vor tævelinie, startende helt tilbage i 1992 med Ernevale Neath af Fuglevig herefter Fuglevig Kelly som 2. generation. Fuglevig Coffee som 3. generation og nu altså Fuglevig Joy som 4. generation. Omkring Joy’s øjenstatus, har det allerede fra fødslen, ligget fast, at hun også er optigen fri, idet begge hendes forældre er normal/clear. Joy vil nu blive trænet yderligere, så hun kan debutere på jagt i den kommende sæson.

Fuglevig Joy

(torsdag den 29.03.12) Vor Labradortæve Fuglevig Joy, som er 4. generation af vor egen tævelinie (se hendes side under Labradors), har her til morgen været ved dyrlægen for at få røntgenfotograferet hendes hofter (HD) og albuer. Det er altid med en vis spænding man imødeser resultatet af røntgenbilleder, for selv om Joy altid har virket utrolig sund i sine bevægelser, kan man aldrig være 100% sikker. Vi vil få hendes endelige og officielle status i løbet af en uges tid, men efter hvad dyrlægen og undertegnede kunne se på hendes røntgenbilleder, så alt perfekt ud, hvilket er utrolig glædeligt, idet det er planen, at Joy skal videreføre vor Labradortævelinie. Vi vil her på siden oplyse hendes endelige status så snart det foreligger fra DJR’s officielle HD- og albuebedømmer.

20.000 hits

(lørdag den 24.03.12) I går aftes nåede besøgstallet på denne hjemmeside 20.000 hits, hvilket, i min verden, er et enormt tal, især når dette besøgstal er opnået siden 5. januar 2012. Jeg skiftede netop “tæller” den 5. januar, idet det gamle system ikke var tilgængeligt mere. Jeg må indrømme, at det er en kolosal overraskelse for mig, at interessen er så stor, men modsat er det dejligt, at så mange gider at følge med i, hvad der foregår på Kennel Fuglevig. De 20.000 hits, svarer til antal klik på hjemmesiden, og omregnet til pr. dag svarer det til, at der gennemsnitligt er 257 klik dagligt, og disse 257 klik foretages gennemsnitlig af 106 forskellige personer. Rekorden for en dag er 423 klik foretaget af 140 forskellige personer. Jeg synes det er lidt overvældende, at der gennemsnitlig har været 106 personer dagligt, inde at kigge på vor hjemmesiden. Jeg kan endvidere se, at ud af de 106 personer er de ca. 66 gengangere (har været på siden før), men hele 50 personer er dagligt inde på hjemmesiden første gang. Dette er selvfølgelig tal, som giver en “blod på tanden”, og jeg vil også fremover gøre mit yderste for at opdatere siden mindst en gang ugentlig, så der også stadig er noget at se på.
Tak for den store interesse!!

Besøg af Skat + TV2

(torsdag 08.03.12) I dag havde vi besøg af Skat med kamerahold fra TV2/Metronome. Som tidligere fortalt (se under hvalpe), skal  Told & Skat have 2 hvalpe fra det kuld Labradorhvalpe vi p.t. har liggende. I forbindelse med den meget populære TV2 udsendelse “Skat rykker ud”, har man besluttet, at følge en af Skat’s narkohundeførere helt fra udvælgelse af hvalp til hunden står færdigtrænet som godkendt narkohund. Derfor var der i dag dette ryk-ind, hvor Bent og Jens fra Skat, var her for at udvælge den hanhvalp, som Jens (længst til venstre på billedet) skal have, og træne frem. De 2 hanhvalpe i kuldet blev testet, og begge gjorde heldigvis en god figur, når det nu blev optaget til landsdækkende fjernsyn.
Deres valg faldt på Fuglevig Lucky, og det blive meget spændende at følge den videre udvikling af hunden.
Jeg blev samtidig interviewet omkring mit samarbejde med Told & Skat, og efter mere end 2 timers optagelser, tog de igen afsted. Det bliver nu spændende, at se det færdige resultat, der, som det foreligger lige nu, vil blive sendt til efteråret. Samme kamerahold vil endvidere komme igen, når Jens skal afhente sin hvalp, formodentlig mandag den 19. marts. Skat har i øvrigt været glade for hvalpe efter Coffee, og de har tidligere købt hvalpe fra alle hendes 3 kuld (nu ialt 5 stk.). Her i maj måned vil man, i ovennævnte udsendelse (Skat rykker ud), kunne følge en anden af Skat’s narkohundefører, Heide, med en labradortæve fra Coffee’s første kuld hvalpe. Her følge man Heide og Fuglevig Honey på godkendelsesprøven, som færdig narkohund. En prøve parret heldigvis bestod uden problemer.

Udtagelse af hold til EM for narkohunde

(torsdag den 09.02.12) I går onsdag, var jeg i Sønderjylland, nærmere bestemt i Søgårdslejren, som er et militært område kun ca. 15 km nord for den tyske grænse. Her afholdte Told & Skat en udtagelseskonkurrence med henblik på, at finde de 2 bedste narkohunde (indenfor Told & Skat), som skal repræsentere Danmark ved Europamesterskabet, som afholdes i juni i Østrig. Udtagelseskonkurrencen forløb over 2 dage, hvor jeg var til stede på sidstedagen, og det var meget spændende at følge. Konkurrencemomenterne var på forhånd fastlagt sådan, at de fulgte de regler omkring afprøvninger og pointgivning der er på selve europamesterskabet. Der var forskellige lydighedskonkurrencer og 5 forskellige former for søg efter narko. De 5 forskellige søg bestod af lastbilsøg, personvognssøg, rumsøg, kuffertsøg og personsøg. Der blev givet point efter hver konkurrencemoment. De enkelte konkurrencemomenter viste virkelig, hvor stor alsidighed der forlanges af de bedste narkohunde, og standarden, især på søgemomenterne, var imponerende. Kl. 15.30 i går kunne spændingen så udløses, og suveræn vinder blev en næsten ny hundeføre fra Århus, Kathrine med hendes Labradorhan, Fleetwood Basil (se billede). Parret viste imponerende format i alle konkurrencerne. Ligeså suveræne var parret, som blev nr. 2, den meget rutinerede Poul Erik Petersen med sin F.T. Cockertæve Highspeed Luna. I øvrigt har jeg tidligere i bladet F.T. Spaniel & Jæger bragt en artikel om Poul Erik og Luna. Disse 2 skal nu repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne, hvor konkurrencens nr. 3 og 4 skal stå standby, hvis der opstår skader eller lignende blandt de 2 udtagne.
I øvrigt var TV2 også til stede, hvor de optog hele seancen, som så senere vil blive sendt i det populære TV program “Skat rykker ud”. En lidt sjov tillægshistorie var, at så snart jeg ankom til Søgårdslejren, så blev jeg straks kontaktet af TV2 (Metronome). I forbindelse med TV programmerne, har man besluttet, at ville følge en narkohundefører helt fra starten, hvor han udvælger hvalp og frem til hvordan han træner den op til godkendelsesprøven. Fra det kuld Labradorhvalpe vi p.t. har liggende, skal narkohundefører Jens Erik Jensen fra Sønderjylland have en hanhvalp, og derfor spurgte TV2 mig, om de måtte komme og filme her hos os, både hundene og når Jens Erik kommer og udvælger hvalp, men også når han skal afhente den. Da jeg synes det lød meget interessant, sagde jeg selvfølgelig straks ja, så det bliver spændende, når TV holdet kommer her i starten af marts måned, og selvfølgelig endnu mere spændende at se det færdige resultat af optagelserne, som formodentlig vil blive sendt en gang i efteråret.

F.T.W. Fuglevig Mae er død

(mandag den 30.01.12) Som du kan læse under “Fuglevig Mae’s” side, har hun, siden min sygdom i 2007, været hos min jagtkammerat Jens Olsen, hvor Jens har brugt hende flittigt som jagthund. Selv om Mae var blevet 11 år i april 2011, var hun stadig frisk og rørig, men her i løbet af vinteren er det kun gået en vej. Det var efterhånden svært at holde Mae i huld, og hun drak utrolig meget vand samtidig med hun næsten ikke gad at motionere mere, der var derfor kun en udvej, og det betød, at Mae blev aflivet i torsdag, hvor hun, ved hjælp af en sprøjte fra dyrlægen, sov stille ind, her kun et par måneder før hun var blevet 12 år. Mae vil altid blive husket, som den måske mest hårdtgående tæve jeg nogensinde har set, og heldigvis har jeg Mae’s linier bevaret i min tævelinie, idet både Fuglevig Vodka og Fuglevig Wendy er børn efter hende. Min sidste springertæve, Fuglevig Keen (hendes side vil snart blive lagt på hjemmesiden) er således et barnebarn efter Mae. Jeg er sikker på, at Mae fremover vil nyde tilværelsen på de evige jagtmarker.

Sæsonens sidste jagtdag

(mandag den 23.01.12) Det har været en rigtig travl jagtsæson, også den travleste jeg har haft siden jeg overvandt min sygdom. Jeg har for sjovt prøvet at tælle op, hvor mange gange jeg har været af sted, hvor der er blevet skudt fugle, siden 1. september. Det er blevet til 50 dage, hvilket svarer til jeg i gennemsnit har været på jagt hver 3. dag de sidste 5 måneder, men nu er jeg også ved at være “mæt”.
Som jeg skrev sidst på denne side, var jeg og 5 andre spanielfolk i England, hvor vi overværede The Cocker Championship. En rigtig super tur, som vi alle 6 aftalte, at gentage til næste år. For mig, var det en oplevelse, at følge Nick’s mor og hans 2 kuldsøskende. Alle 3 gik fremragende og hører så absolut til inderkredsen af de virkelige tophunde i England. Nick’s mor, F.T.Ch. Brook Furlong of Tiptopjack, var uheldig, og udgik efter 1. slip, men havde allerede da vist, hvor fremragende en hund hun er. Nick’s bror, Tiptopjack Dime og søster, Tiptopjack Sixpence, var med helt i toppen. Måske er jeg lidt “kennelblind”, men for mig, var det uforståeligt, at de “kun” opnåede et bestået (+ Guns Choice) til Sixpence. I min bog burde Dime have været 3. vinder og Sixpence 4. vinder, men sådan er der jo så meget.
Jeg kom hjem fra England onsdag aften, og allerede fredag, var jeg på Ravnholt for at hjælpe til på en lille roughshooting, hvor der blev skudt 41 kokke. En rigtig fin og hyggelig dag, hvor jeg også samtidig havde muligheden for, at “snakke lidt” med Nick omkring de uoverensstemmelser der havde været tendens til mellem os.
I går søndag, var jeg så på årets sidste vinderklassemarkprøve på Valdemar Slot på Tåsinge. En årligt tilbagevendende begivenhed, som mange Spanielfolk ser frem til p.g.a. Valdemar Slots super, men meget hårde terræn, hvor der plejer at være rigeligt med fugle, selv i januar måned. Sidste år havde jeg fornøjelsen at dømme prøven, men var i år deltager med Nick. Der var på forhånd lagt op til både en Cocker og en A.V. klasse, men da vi mødte op, havde der desværre været så mange afbud, at der kun var 7 Cockere tilbage, og det betød, at Cockerne overgik til A.V. klassen, og altså skulle konkurrere med Springerne. Modsat tidligere år, kneb det i går lidt med fuglemængden, og det betød, at det meget hårde brombærterræn, voldte mange af hundene store problemer, idet der ikke var så meget fært til holde hundene igang. Dette bevirkede, at adskillige hunde blev stoppet, fordi de ikke gik hårdt nok på. Det var ikke Nick’s problem. Vi startede i et lidt åbent terræn, desværre uden fugl, hvorefter vi fortsætte i en hegning med hårdt terræn. Nick gik udemærket, selv om han ikke var helt oppe i sit højeste gear. På modsatte side, blev der skudt en fugl ned, hvilket betød, at Nick skulle sidde i venteposition ude i terrænet. Det gjorde han kun i kort tid, hvorefter han kom ind til mig, og satte sig ned. Jeg kunne godt mærke, at dommerne bag mig, diskuterede lidt hvad de skulle gøre, men vi blev inde, og kort tid efter, skulle vi over på modsatte side, for at lede efter en fugl, den anden hund ikke kunne finde. Jeg fik at vide, at fuglen formodentlig var vingeskudt, og var løbet over alle bjerge, men jeg dirigerede Nick frem til et meget tæt brombærkrat, ca. 20 meter skråt foran os, og herefter forsvandt Nick ind under brombærrene. Vi kunne se, brombærrankerne bevægede sig, efterhånden som Nick arbejde sig længere ud, og det virkede faktisk som om, han var på fod af den vingeskudte fasan. Vi kunne følge Nick’s koncentrerede arbejde helt ud til, hvor brombærrene sluttede, ca. 30 meter længere fremme. Herefter vendte han om, og søgte tilbage i brombærrene. På trods af hans rigtig gode forsøg, fandt han ikke fuglen, og dommerne gjorde det heller ikke. Vi skulle derfor igen gå tilbage til hvor vi sidst var stoppet, for at Nick kunne fortsætte sit søg. Han startede igen op nydeligt, og var lydig, og kort tid efter søgte han mod venstre, hvor han havde et rigtig godt flush af en sneppe. Det var første gang nogensinde, at Nick var stødt på en sneppe, og det virkede da også som om, han slet ikke havde opfattet, at dette var et jagtbart stykke vildt, og det betød, at Nick slet ikke stoppede for flushet, men bare søgte videre. Jeg prøvede at stoppe ham på fløjten, men han fortsatte blot sit søg, og derfor stoppede dommerne os. Vi havde jo også fået en anmærkning for uroen, da den første fugl blev skudt på modsatte side. Kun 6 hunde ud af 22 startende gennemførte prøven, og kunne præmieres – tillykke til dem. Normalt er skydningen altid fremragende på Valdemar Slot, men i år gik det mindre godt, og stedets skytte, Preben Sørensen, var da også så irriteret over den mindre gode skydning, at han på paraden udtalte, at oplevede vi til næste år, igen så dårlig skydning, ville han garantere, at klubben ikke skulle betale for prøven. Men er det ikke sådan jagt er ? Nogle dage går det fremragende, andre dage mindre godt, nøjagtig som med hundene. Nu glæder jeg mig til en pause for jagt og prøver, men lur mig, om jeg ikke til næste sæson, glæder mig lige så meget, som jeg gjorde før sæsonstarten i 2011. Tak til alle for en super jagtsæson 2011/12.

En spændende uge

(fredag den 13.01.12) Sidste weekend var jeg på 2 vinderklasser markprøver med min Cocker Nick. Lørdag havde vi endnu en fantastisk parsøgsprøve på Ravnholt, hvor Nick desværre var udtrukket som nr. 1. Det havde han ikke prøvet før, og han startede da også lidt sløvt, hvor han slet ikke var oppe i det gear han normalt arbejder i. Kort efter start selvudløser en fasan lidt fremme, og den bliver tydeligt vingeskudt, og går ned bag nogle kvasbælter. Jeg får Nick dirigeret til stedet, og herefter kan vi ikke se mere p.g.a. terrænet. Efter et stykke tid vender Nick tilbage med den vingeskudte fugl, hvor han bærer den i bagenden, hvilket indikerer, at han har taget den som løber. En rigtig god start, som også betød, at Nick begyndte at vågne lidt i søget. Vi mangler dog flush, og da vi nærmer os terrænets slutning, vælger jeg at tage en chance, og lader Nick gå på tværs, hvor den anden hund arbejder, idet jeg kan se en kvasdynge, som muligvis kunne indeholde fugl. I samme øjeblik Nick når til kvasdyngen, selvudløser en fugl, til venstre for den anden hund, og fuglen bliver skudt ned ca. 10 meter foran Nick. Han sidder roligt og markerer, men da han, efter kort tid, opdager, at den anden hund skal sendes lige forbi ham, viser han, at han er en hanhund med selvtillid, hvorfor han ikke vil acceptere, at den anden hund (en tæve) får, hvad han betragter som sin apportering, og han gennemfører derfor en knaldapport, og udgår selvfølgelig – det var faktisk han første knaldapport nogensinde på jagt!!
Søndag var vi så på Møllerup Gods på Djursland og denne gang på en enkeltsøgsprøve. Nick har katalog nr. 6, og han starter med forsøg på en blind apportering bagud, som hunden der var oppe inden, havde prøvet på. Fuglen er dog over alle bjerge, og hverken Nick eller dommerne finder fuglen. Nick forsætter herefter i søg, og går rigtig godt, hvor han giver gas og afslutter med et fremragende kontaktflush under en kvasdynge og efterfølgende rene apportering. Et, hvad man kalder, rent “A-slip”, som betyder, at Nick ligger rigtig godt til i klassementet. Da vi skal til 2. slip, går vi over en nysået mark ned mod et hegn, og da vi er ca. 20 meter fra hegnet, selvudløser flere fugle. Dette bragte Nick helt op på dupperne, og da jeg starter ham, giver han virkelig gas, men jeg kan også mærke, at han ikke er helt lydig nok på vendefløjten. Hegnet starter med en stor busk, og her drøner Nick ind under, og ud kommer en fasanhøne, som bliver skudt ude på marken et stykke fremme. Der er totalt stille, men ingen kan se Nick, fordi han sidder inde under busken, som starter det tætte hegn. En speciel situation, idet jeg ikke aner om Nick har markeret fuglen. Jeg siger derfor Nick’s navn, i håb om han har markeret, og herefter er der igen stille, og vi aner ikke hvad der sker, før vi pludselig længere fremme i hegnet, kan se mange fugle lette. Jeg prøver med et hjemkald, men intet hjælper, og vi må desværre udgå, og jeg må, med tunge skridt, gå frem for at få fat i ham. Ca. 150 meter længere fremme, finder jeg Nick, hvor han har det utrolig sjovt i blandt mange levende fugle. Hvis jeg havde vist, at der sad så mange levende fugle i hegnet, havde jeg nok valgt at tackle situationen lidt anerledes, men sådan er det at gå på markprøver, selv om det selvfølgelig var utroligt ærgeligt efter hans rigtig gode 1. slip.
I går torsdag var jeg på Braheborg Gods, for at hjælpe til på en kokkejagt, en rigtig god dag med 59 fugle på paraden, men også en dag som viste, at Nick er begyndt at blive “lige dygtig nok”.
På lørdag (i morgen tidlig) rejser jeg, sammen med 5 andre, til England, hvor vi mandag og tirsdag skal overvære “The Cocker Championship” på Conholt Estate i Hampshire i det sydlige England. Jeg glæder mig rigtig meget til turen, især fordi, at Nick’s mor og 2 af hans kuldsøskende er kvalificerede. Jeg vil selvfølgelig fortælle mere om denne tur, når jeg kommer hjem igen, onsdag den 18. januar, hvor vi lander i Billund kl. 18.45.
Herefter, skal jeg nok lige nå, at træne Nick igen, fordi vi også er udtrukket til årets sidste markprøve på Valdemar Slot den 22. januar, og der er vist lige et par ting vi skal have snakket om inden!