Fuglevig Honey

Honey er nyeste skud på stammen af Cockere på Kennel Fuglevig. Som det fremgår af navnet har vi selv opdrættet hende og hun er født den 20. juli 2020. Honey er 3. generation af vor Cocker tævelinie og er efter Fuglevig Wilma (Puppy) og vor sidste walisiske import – Katemane Glas Eric af Moelfamau. (Du kan downloade stamtavlen her: Honey stamtavle).
Vi importerede netop Eric fra Wales fordi han passede perfekt til vor tævelinie startende med Maesydderwen Seren of Tembokali (Star), gående videre til Stars datter Puppy. Honey er linieavlet på en af de absolut største avlsstjerner i England nogensinde, nemlig hanhunden FTCh Maesydderwen Scimitar. Scimitar har været en kolossal succes som avlshan på de britiske øer, hvor han er blevet far til hele 17 børn som er blevet Field Trial Champion. Der er således kun 1 hanhund gennem tiderne, som har avlet flere FTCh, nemlig FTCh Danderw Druid. På Honye’s morlinie er Scimitar far til Star og på far side er Eric linieavlet hæftigt på Scimitar, hvor Erics 4 bedsteforældre alle indeholder Scimitar.Hvad der kendetegner stort set alt afkom efter Scimitar er, at hans fremragende avlsegenskaber avles videre af hans afkom ligesom Scimitar normalt avler rigtig lækre typer af Cockere, nemlig små og lave Cockere med kraftige benstammer og bredde hoveder med et dejligt udtryk der bærer et tydeligt kønspræg. Netop disse avlsmæssigt egenskaber fra Scimitar, kan vi allerede nu se på Honey, selv om hun i skrivende stund kun er  6 måneder gammel. Vi har derfor de aller største forventninger til Honey, både som jagt-/prøvehund men så sandelig også som avlstæver til at føre vor tævelinie videre. Lige nu er planerne, at Honey vil få sit første kuld hvalpe i foråret 2023. Planlagt hanhund til hende er vores egen røde superstar Fuglevig Tweed.
Du vil selvfølgelig kunne læse meget mere om Honey efterhånden som hun bliver ældre, og vi starter træningen af hende i foråret 2021.

Her er en video af Honey fra oktober 2021. En af de første gange hun går i søg. Der har på dette tidspunkt ikke være skudt fugl over hende ligesom hun ikke har erfaring med flush af levende fugl: IMG_3104